A Windows indítása csökkentett módban az MSConfig használatával

Néha szükség van a Windows csökkentett módban történő indítására a probléma megfelelő elhárításához. Általában ezt a Startup Settings menüben (Windows 10 és 8) vagy az Advanced Boot Options menüben (Windows 7, Vista és XP) teheti meg.

A problémától függően azonban könnyebb lehet a Windows automatikus csökkentett módban történő indítása anélkül, hogy indítania kellene az egyik speciális indító menüt, ami nem mindig könnyű feladat.

Kövesse az alábbi utasításokat a Windows konfigurálásához, hogy közvetlenül a Csökkentett módba indítsa újra a rendszerkonfigurációs segédprogram módosításával, amelyet általában MSConfig néven emlegetnek.

Ez a folyamat Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP rendszerekben működik.

Ehhez képesnek kell lennie a Windows rendes indítására. Ha nem tudja, akkor a régi módot kell elindítania a Csökkentett módban. Lásd: A Windows indítása csökkentett módban, ha segítségre van szüksége.


Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az MSConfig használatával

10 percnél kevesebb időt kell igénybe venni az MSConfig konfigurálásához, hogy a Windows csökkentett módba induljon. Itt van, hogyan:

  1. Windows 10 és Windows 8 rendszerben kattintson a jobb gombbal vagy tartsa megérintve a Start gombot, majd válassza a lehetőséget futás. Elindíthatja a Futtatást a Windows 10 és a Windows 8 Energiafelhasználó menüjében is, amelyet a WIN + X parancsikon.

    Windows 7 és Windows Vista rendszerben kattintson a gombra Rajt gombot.

    Windows XP rendszerben kattintson a gombra Rajt majd kattintson az OK gombra futás.

  2. A szövegmezőbe írja be a következőt:

    msconfig

    Koppintson vagy kattintson a gombra OK gombot, vagy nyomja meg a gombot belép.

    Az MSConfig eszközben az itt bemutatottakon kívül ne végezzen módosításokat, hogy ne okozzon komoly rendszerproblémákat. Ez a segédprogram számos indítási tevékenységet irányít, kivéve a Csökkentett módban részt vevőket, így ha nem ismeri ezt az eszközt, a legjobb, ha kitart az itt leírtak mellett.

  3. Kattintson vagy érintse meg a csomagtartó fül a Rendszerkonfiguráció ablak tetején található.

    Windows XP rendszerben ennek a fülnek a címe van BOOT.INI

  4. Jelölje be a bal oldali jelölőnégyzetet Biztonságos indítás (/ SAFEBOOT Windows XP rendszerben).

    A Biztonsági indítás opciók alatti választógombok elindítják a Csökkentett mód különféle egyéb módjait:

    Minimális: Elindítja a szokásos csökkentett módot

  5. Alternatív héj: Biztonságos módot indít a Parancssor segítségével

  6. hálózat: Biztonságos módot indít a hálózattal

  7. A Biztonságos mód (Mi ez és hogyan kell használni) című témakörben talál további információt a Biztonságos mód különféle lehetőségeiről.

  8. Kattintson vagy koppintson a gombra OK.

  9. Ezután a rendszer kéri Újraindítás, amely azonnal újraindítja a számítógépet, vagy Kilépés újraindítás nélkül, amely bezárja az ablakot, és lehetővé teszi a számítógép további használatát, ebben az esetben manuálisan kell újraindítania.

  10. Az újraindítás után a Windows automatikusan csökkentett módban indul.

    A Windows továbbra is automatikusan elindul csökkentett módban, amíg a Rendszerkonfigurációt úgy nem konfigurálják, hogy újra normálisan induljon, amit a következő néhány lépésben elvégezünk.

    Ha például folytatja a Windows biztonságos módban történő indítását minden egyes újraindításkor, például ha egy különösen csúnya kártevő-hibát javít, akkor itt állhat meg.

  11. Amikor a Csökkentett módban végzett munka befejeződött, indítsa el újra a Rendszerkonfigurációt, ahogy a fenti 1. és 2. lépésben tette.

  12. Válassza ki a Normál indítás választógombot (az Általános fülön), majd érintse meg vagy kattintson a gombra OK.

  13. Ismét megkérdezi, hogy ugyanazzal az újraindítással indítsa a számítógépet, mint a 6. lépésben. Válasszon egy lehetőséget, valószínűleg Újraindítás.

  14. A számítógép újraindul, és a Windows rendesen elindul ... és továbbra is.


További segítség az MSConfig használatához

Az MSConfig a rendszerkonfigurációs lehetőségek hatékony gyűjteményét gyűjti össze egy könnyen használható, grafikus felületen.

Az MSConfig alkalmazásból finom vezérléssel ellenőrizheti, hogy a Windows milyen esetekben milyen dolgok töltődnek be, ami hatékony hibaelhárítási gyakorlatnak bizonyulhat, ha a számítógép nem működik megfelelően.

Ezen opciók közül sok a sokkal nehezebben használható adminisztrációs eszközökben rejlik el a Windows rendszerben, mint például a Services kisalkalmazás és a Windows Registry. Néhány kattintással a dobozokban vagy a rádiógombokon néhány másodperc alatt megteheti az MSConfig programban azt, ami nagyon hosszú időt igényel a nehezebben használható és nehezebben elérhető területeken a Windows rendszerben.