Hogyan lehet az Android telefont olvasni a szövegekben

Pihenjen a szemében, és hagyja, hogy Android-eszköze olvassa el neked a szövegeket. Ez a funkció (valamint a szöveges hangüzenetek küldése) a Google-on és az ingyenes alkalmazásokon keresztül érhető el, amelyeket letölthet a Google Playről. Íme, hogyan teheti Android készülékét szöveges üzenetek olvasására.

Az alábbi információknak minden Android-telefonra és mobileszközre vonatkozniuk kell.


Engedélyezze a Google Voice Match szolgáltatást

A Google alapértelmezés szerint telepítve van az Android készülékekre. Alapvető hangüzenet-funkcionalitást biztosít további szoftver nélkül. Ha Android 4.4-es vagy újabb verziója van, és a Voice Match beállítás aktiválva van, akkor készen áll. Így engedélyezheti a beállítást:

  1. Nyissa meg a Google kb. A jobb alsó sarokban válassza a lehetőséget Több.

  2. A menüben válassza a lehetőséget beállítások.

  3. választ Hang > Voice Match.

  4. Kapcsold be Hozzáférés a Voice Match segítségével kapcsoló (kék legyen).


Mondja meg a Google-nak, hogy mit kell tennie

Most parancsokat adhat ki a Google-nak. Először mondja ki az ébresztő kifejezést, OK Google or Hé Google, figyelmeztetni. Alternatív megoldásként válassza ki a lehetőséget mikrofon ikonra a Google alkalmazásban vagy a kezdőképernyőn található keresősávban.

Ezután mondjon ki egy parancsot. Íme néhány példa a szöveges parancsokra, amelyekre a Google reagál, és mire számíthat a parancs kiadásakor:

  • Mutasd meg az utolsó üzeneteimet. A Google bejelenti az előző öt üzenet feladóját. Ezután megkérdezi, hogy az egyes üzeneteket el szeretné-e olvasni vagy kihagyni. Akiket jóváhagy, hangosan felolvassák. Minden üzenet elolvasása után lehetősége van válaszokat küldeni a hangjával.
  • Küldjön egy szöveget. A Google kéri annak a személynek a nevét, akinek a szöveget el szeretné küldeni, és az üzenet tartalmát.
  • Van üzenetem? A Google tájékoztat az új szöveges üzenetekről.
  • Mutasd meg nekem az utolsó üzenetemet. A Google megjeleníti a legutóbbi beszélgetést.

Töltse le a Google Segédet

A Google hangparancsok használatának másik módja a Google Segéd alkalmazás. Ingyenesen letöltheti a Google Playről. Az alkalmazás telepítése után nyissa meg az alkalmazást, majd mondja ki a fent leírt parancsokat.

Harmadik féltől származó alkalmazások használata

Számos harmadik féltől származó alkalmazás támogatja a hangos szöveges üzenetküldést. Itt van három népszerű lehetőség:

  • ReadItToMe: Felolvassa a bejövő üzeneteket, és lefordítja az üzeneteket a megfelelő angol nyelvre. Ez a funkció hasznos lehet, ha helyesírási hibával vagy gyorsírással ellátott szövegeket kap.
  • ping: A szöveges üzeneteket hangokká konvertálja. Ezenkívül konvertálja az e-maileket, a Skype-ot, a WhatsApp és a Facebook üzeneteket.
  • Drivemode: Ezt az alkalmazást vezetés közbeni használatra tervezték. Ezzel az alkalmazással válaszolhat az üzenetekre hangparancsokkal, beállíthatja az automatikus válaszokat szöveges üzenetekre stb.