Hogyan lehet visszaállítani a Hal.dll fájlt a Windows XP CD-ről

A hal.dll fájl egy rejtett fájl, amelyet a Windows XP a számítógép hardverével kommunikál. Ha a DLL fájl megsérül, megrongálódik vagy törlődik, a „hiányzó vagy sérült hal.dll” hibaüzenetet kapja. Kövesse ezeket a lépéseket a hal.dll fájl helyreállításához a Windows XP CD-ről a helyreállítási konzol segítségével.

Hall.dll hibák jelentkezhetnek Windows 10, Windows 8, Windows 7 és Windows Vista rendszereken; azonban a hal.dll hibák kijavításának folyamata a Windows 7, 8, 10 és Vista rendszerekben eltérő.


A Hal.dll visszaállítása Windows XP lemezről

Hiányzó hal.dll fájl helyreállítása a Windows XP helyreállító lemezről:

  1. Helyezze be a Windows XP helyreállító CD-lemezt a lemezmeghajtóba.

  2. Lépjen be a Windows XP helyreállítási konzolba.

  3. Amikor elérte a parancssori parancsot, írja be a következőt, és nyomja meg az gombot belép:

    bontsa ki a d: i386 hal.dl_ c: windows system32 fájlt

    A fenti expand parancsban d: az optikai meghajtóhoz rendelt meghajtóbetűjel, amelyben a Windows XP CD jelenleg van, és c: azt a meghajtót jelenti, amelyre a Windows XP jelenleg telepítve van. A meghajtó betűi eltérhetnek a számítógépen.

    Szélekre van szükség a expand parancs, az optikai meghajtó elérési útja és a c: windows system32 elérési út között.

  4. típus Y ha a rendszer kéri a fájl felülírását.

  5. Távolítsa el a Windows XP CD-t, és írja be kijárat, majd nyomja meg a gombot belép a számítógép újraindításához.

Feltéve, hogy a hiányzó vagy sérült hal.dll fájl volt az egyetlen kérdés, a Windows XP rendszerint most indul el normálisan.

Soha ne töltse le a hal.dll fájlt a DLL letöltési webhelyről. Előfordulhat, hogy a fájl elavult, vírussal fertőzött vagy kompatibilis a rendszerével, ami még több problémát okozhat.


A / az Hal.dll helyreállítása CD nélkül

Lehetséges a hal.dll visszaállítása CD vagy lemezmeghajtó nélkül is. Keresse meg online az XP helyreállítási lemez ISO-képét, és írja be az ISO-fájlt USB-meghajtóra.

Miután megváltoztatta a rendszer BIOS rendszerindítási sorrendjét, és az USB-eszközről indított, ezzel a paranccsal másolja a hal.dll fájlt a merevlemez megfelelő helyére:

másolja az f: hal.dll c: windows system32 fájlt

Cserélje f: az USB-eszköz meghajtóbetűjével.