Hogyan javítsunk ki egy 002-es hibát egy házi készítésű Nintendo Wii-n

Ha módosította Nintendo Wii készülékét, és telepítette a Wii Homebrew csatornát, akkor a következő üzenetet láthatja játéklemez betöltése közben:

  • 002. számú hiba. Hiba történt. Nyomja meg a Kiadás gombot, vegye ki a játéklemezt, és kapcsolja ki a konzolt. További útmutatásért olvassa el a Wii Működési kézikönyvet.

Kijavíthatja ezt a Wii hibaüzenetet a Wii frissítése és a Homebrew Channel elvesztése nélkül.

A cikkben található információk a Nintendo Wii videojáték-konzol összes verziójára vonatkoznak.


A 002 számú Wii hiba okai

A 002-es hiba általában akkor fordul elő, amikor IOS-problémák vannak a játékfrissítésekkel kapcsolatban. A Wii IOS (nem tévesztendő össze az Apple iOS-szel) az operációs rendszer játékokat betöltő része, és a különböző játékokhoz más IOS szükséges. A játék első indításakor a rendszer automatikusan letölti a megfelelő IOS-t, ha még nincs ott.

Ha feltörték a Wii-t, az operációs rendszer frissítése megszakítja a Homebrew csatornát, ezért a felhasználók általában elkerülik a rendszerfrissítéseket, amikor a Wii Homebrew csatornát telepítik. Vannak azonban olyan Wii Homebrew alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a játék megfelelő IOS-jának megszerzését a rendszer frissítése és a Homebrew Channel elvesztése nélkül.

Mivel a 2011 után gyártott Wii konzolok nem támogatják a GameCube játékokat, előfordulhat, hogy # 002 hibát tapasztal egy nem feltört konzolon, ha betölti a GameCube lemezt. Ez a hiba akkor is előfordul, ha egy másik régióhoz készült Wii-játékot játszik. Ilyen játékok lejátszásához módosítania kell a Wii-t, majd telepítenie kell a szükséges IOS fájlokat a Homebrew-n keresztül.

A Web frissítése után vissza lehet állítani a Homebrew csatornát.


A 002 számú Wii hiba elhárítása

Ha a konzolját nem feltörték, és nincs telepítve a Homebrew Channel, végezzen manuális rendszerfrissítést a Wii beállítások menüjében. Feltört rendszerek esetén próbálkozzon az alábbi javításokkal:

  1. Állítsa vissza a konzolt. Nyomja meg a reset gombot, és töltse be újra a játékot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hiba nem ideiglenes hiba.

  2. Használja a Gecko OS-t. A Gecko OS egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy különböző régiókból származó játékokat játsszon, és lehetővé tegye a házi készítésű Wiis-ek csalását. Letöltheti a Wii Homebrew böngészőből. A telepítés után nyissa meg a programot a Wii Homebrew Channel menüből, és válassza a lehetőséget Indítsd el a játékot az aktuális játéklemez betöltéséhez.

  3. Használja a Pimp My Wii szoftvert. A Pimp My Wii egy másik program, amelyet letölthet a Wii Homebrew böngészőből. Válassza a lehetőséget Végezze el a tesztet és javítsa ki a problémákat a főmenüből az összes operációs rendszer és nem saját készítésű frissítés automatikus telepítéséhez. Kiválaszthatja azt is Kézi telepítés kiválaszthatja a kívánt frissítéseket, ha tudja, hogy melyik IOS-ra van szüksége egy adott játékhoz.

    Lehet, hogy a Pimp My Wii újra engedélyezi a rendszer automatikus frissítésellenőrzését, ezért lépjen be a beállításaiba, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a funkció le van tiltva.

  4. Keresse fel a Nintendo Wii támogatási webhelyét. Részletesebb információkért keresse fel a Nintendo webhely "Hiba történt" üzenet hibaelhárítási oldalát.