Hogyan lehet adatokat továbbítani egy Nintendo 3DS SD-kártyáról

A Nintendo 3DS 2 GB-os SD-kártyával van ellátva, a Nintendo 3DS XL pedig 4 GB-os SD-kártyával rendelkezik. Ha sok játékot szeretnél letölteni a 3DS eShopból vagy a Virtuális Konzolról, csupán 2 GB-ot töltenek fel pillanatok alatt. Még 4 GB-ot is gyorsan elkapnak.

Szerencsére könnyű frissíteni, mivel a Nintendo 3DS és a 3DS XL képes támogatni akár 32 GB-os méretű külső gyártók SDHC-kártyáit. Ráadásul gond nélkül áthelyezheti adatait és a letöltéseket az új kártyájára.


A 3DS játékok másolása és beillesztése egyik SIM-kártyáról a másikra

Így továbbíthatja a Nintendo 3DS adatait két SD kártya között.

Az adatátvitel működéséhez a számítógépnek rendelkeznie kell SD-kártyaolvasóval. Ha nincs, USB-kártyaolvasót vásárolhat a legtöbb elektronikai kiskereskedőnél.

  1. Kapcsolja ki a Nintendo 3DS vagy 3DS XL készülékét.

  2. Vegye ki az SD-kártyát a 3DS-ből.

    Az SD-kártya foglalat a Nintendo 3DS bal oldalán található. Eltávolításához nyissa ki a fedelet, nyomja befelé az SD-kártyát, majd húzza ki.

  3. Helyezze be az SD-kártyát a számítógép SD-kártyaolvasójába. Hozzáférhet a tartalmához a Windows Intézőben (Windows) vagy a Finderben (macOS).

    Az operációs rendszertől függően felugró üzenetet kaphat arról, hogy mit szeretne csinálni az SD-kártyával. Ezzel az előugró ablakkal gyorsan elérheti az SD-kártya fájljait.

  4. Jelölje ki és másolja az adatokat az SD-kártyáról, majd illessze be a számítógép egy mappájába.

    Az összes fájlt gyorsan kiemelheti a Ctrl+A (PC) vagy parancs+A (Mac) billentyűparancs. A másolás a billentyűzet használatával is elvégezhető Ctrl+C or parancs+Cés beillesztés Ctrl+V or parancs+V.

    Ne törölje és ne módosítsa a DCIM vagy a Nintendo 3DS mappában lévő adatokat!

  5. Amíg ezek a fájlok másolódnak, helyezze be az új SD-kártyát a 3DS-be, és hagyja, hogy inicializálja az új kártyát. Ezután kapcsolja ki újra a 3DS-t, és vegye ki az új SD-kártyát.

  6. Vegye ki az SD-kártyát a számítógépről, majd helyezze be az új SD-kártyát.

  7. Ugyanazon eljárást kövesse a 3. lépéstől az SD-kártya megnyitásához a számítógépen.

  8. Másolja a 4. lépésből származó összes fájlt az új SD-kártyára, vagy húzza át a fájlokat a számítógépéről az új SD-kártyára.

  9. A másolás befejezése után nyissa meg a „Nintendo 3DS” mappát. Nyissa meg a hosszú betűkkel és számokkal elnevezett mappát. Két mappát fog látni. Az egyik a régi kártya, a másik az új kártyaé. A régi kártyamappának nagyobb a fájlmérete. Másolja a régi kártyamappa tartalmát (nem a mappáját) az új kártyamappába. Helytakarékosság érdekében törölje a régi kártyamappát.

  10. Vegye ki az SD-kártyát a számítógépről, és helyezze be a Nintendo 3DS vagy 3DS XL készülékébe. Minden adatának éppen akkorának kell lennie, ahogy otthagyta, de most sok extra hellyel.


Hogyan lehet hálózati adatokat továbbítani a Nintendo 3DS rendszerek között

Így továbbíthatja a Nintendo 3DS adatait otthoni hálózaton keresztül.

A következő eljárás Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL és Nintendo 2DS rendszereken működik. A folyamat megkezdése előtt helyezze be az új SD-kártyát a célrendszerbe, ahová át kívánja adni az adatokat.

  1. A forrásrendszeren lépjen a FŐOLDAL és válassza ki a Rendszerbeállítások ikon. választ Nyisd ki > Egyéb beállítások > 3 > Rendszerátvitel.

  2. választ Transzfer a Nintendo 3DS-ről. Válassza ki a Egyetért, Majd válassza ki Küldés erről a rendszerről.

  3. Ha még nem kapcsolta össze Nintendo hálózati azonosítóját, akkor ezt meg kell tennie. Ha már megvan, válassza a lehetőséget Következő és adja meg Nintendo hálózati azonosítóját és jelszavát.

  4. A célrendszeren lépjen a FŐOLDAL menüben, majd válassza a Rendszerbeállítások ikon. választ Nyisd ki > Egyéb beállítások > 3 > Rendszerátvitel.

  5. választ Átutalás a Nintendo DS-től. Válassza ki a Egyetért, Majd válassza ki Fogadja a Nintendo DS-től.

  6. Vissza a forrásrendszerre, válassza ki azt a rendszert, amelyre az adatátvitelt el szeretné küldeni, majd válassza a lehetőséget Igen hogy elfogadja az átutalást. Válassza a lehetőséget Következő folytatásához, majd válassza a lehetőséget Igen megerősítéséhez. Válassza ki a kék színt Átruházás gombot az adatátvitel megkezdéséhez.

  7. A célrendszeren válassza a Törlés lehetőséget, hogy megerősítse, hogy rendben van a célrendszer SD-kártyájáról az összes adat törlése. Válassza ki a kék színt töröl gombot, majd válassza a lehetőséget Igen hogy elkezdje az átutalást.

    Ha van elég hely a kártyán, átviheti az adatokat és kiválaszthatja Ne törölje. Még akkor is, ha nem törli az adatokat, akkor is újra kell telepítenie a meglévő játékokat a célrendszerre.

  8. Amikor az adatátvitel befejeződött, válassza a lehetőséget OK a célrendszeren, hogy újraindítsa és befejezze az átvitelt.

Most, hogy az összes adatot átvitte, kivetheti SD-kártyáját a forrásrendszerből, és behelyezheti a célba. Most az összes játék, amelyet a forrás Nintendo DS-n játszott, az újonnan fog működni.