Hogyan készítsünk ingyenes csengőhangokat iPhone-hoz

A csengőhangok szórakoztató módon kínálják testre az iPhone-t. Velük bármikor meghallhatja kedvenc dalát, amikor hívást kap, vagy különböző csengőhangokat rendel a kapcsolatokhoz, így csak a hang alapján tudja meg, ki hív.

Minden kívánt csengőhangot létrehozhat közvetlenül iPhone-ján, de a folyamat befejezéséhez képesnek kell lennie az iTunes-hoz való csatlakozásra.

A cikkben szereplő iPhone csengőhang-készítő alkalmazásokhoz iOS 8 vagy újabb verzió szükséges, és az iTunes a számítógépen. Nem működnek a macOS Catalinával, amely felváltotta az iTunes alkalmazást a Music alkalmazással.


Szerezzen be egy alkalmazást iPhone csengőhangok készítéséhez

Saját csengőhangok létrehozásához három dologra van szükség:

  • Csengőhang-készítő alkalmazás.
  • Az a csengőhanggá alakítani kívánt dal, amelyet az iPhone zenei könyvtárában tárol.
  • Az iPhone készülékével szinkronizált számítógép. 

Ingyenes és fizetős alkalmazások vannak az App Store-ban csengőhangok készítéséhez. A legtöbb esetben az ingyenes verziók tartalmaznak hirdetéseket, de egyébként hasonlóan működnek.

Alternatív megoldásként előre elkészített csengőhangokat vásárolhat az iTunes áruházból az iPhone készülékén. Nyissa meg a iTunes Store app, érintse meg Több > Hangok a megvásárolható csengőhangok böngészéséhez.


Hogyan szerkeszthetünk egy dalt a csengőhanghoz

A csengőhang létrehozásának pontos lépései kissé eltérnek az egyes alkalmazásoknál, de az összes alkalmazás alapvető lépései nagyjából megegyeznek. Ez a példa az ingyeneset használja Ringtone Maker Pro app.

  1. Nyissa meg a Ringtone Maker Pro alkalmazást az iPhone-on, és koppintson a ikonra Csengőhangkészítő.

  2. Érintse Csengőhangkészítő.

  3. Koppintson a jegyzet gombra.

  4. Fogadja el, hogy hozzáférést biztosít az alkalmazásnak a zenei könyvtárához.

  5. Érintéssel keresse meg a használni kívánt dalt Előadók, Albumokvagy Songs. Biztosan egy saját dal, nem egy Apple Music-előfizetés.

  6. Koppintson a dalra, hogy megnyissa a csengőhang készítő képernyőn.

  7. A dal az alkalmazásban hanghullámként jelenik meg. Az alkalmazás eszközeivel válassza ki a dalnak azt a részét, amelyet csengőhanggá szeretne tenni. Nem használhatja a teljes dalt; a legtöbb alkalmazás 30–40 másodpercre korlátozza a csengőhangot.

  8. Kattintson az játszani gombot a kiválasztott rész meghallgatásához, és szükség esetén állítsa be.

  9. Ha megvan a kívánt csengőhang, mentse el úgy, hogy megérinti a floppy lemezt a képernyő alján.

  10. Üzenetet kap, hogy a csengőhang elérhető az iTunes megosztása révén. Koppintson a csinált és szinkronizálja telefonját a Mac számítógépével.

    Ha nem ismeri az iPhone és a számítógép iTunes szinkronizálásának folyamatát, és csengőhangot tölt be az iPhone készülékére, koppintson a Video Tutorial hogy megtanulják, hogyan.

Néhány csengőhangalkalmazás lehetővé teszi effektusok alkalmazását a hangon, például a hangmagasság megváltoztatását, a visszhangot, az elhalványulást vagy a loopingot, ezért próbálja ki ezeket, ha testre szeretné szabni a dallamot.


Szinkronizálja a csengőhangot az iPhone készülékkel, és válassza ki

Miután létrehozott és mentett egy csengőhangot, a legtöbb csengőhangalkalmazás utasításokat ad arra vonatkozóan, hogyan adhatja hozzá az új hangot a számítógép iTunes könyvtárához. Ennek két leggyakoribb módja a következő:

  • Szinkronizálása. Szinkronizálja iPhone-ját és számítógépét. Az iTunes bal oldali menüjében válassza a lehetőséget Fájlmegosztás. Válassza ki a hang létrehozásához használt alkalmazást. Ezután kattintson egyszer a hangra, majd kattintson a gombra Mentés ide.
  • Email. Az alkalmazás használatával e-mailben csengőhangot küldhet magának mellékletként. Amikor a csengőhang megérkezik a számítógépére, mentse el a mellékletet, majd húzza az iTunes-ba.

A folyamat magában foglalja az új hang eljuttatását az iTunes-ba, csengőhangként történő kijelölését és visszaszinkronizálását az iPhone-hoz, ahol szabályozhatja, hogyan szeretné használni.


Csengőhangok kiválasztása iPhone-on

A csengőhang létrehozásával és hozzáadásával az iPhone készülékéhez itt az ideje, hogy eldöntse, hogyan szeretné használni a hangot. Két lehetőség van.

A csengőhang használata alapértelmezettként az összes hívásnál

  1. Érintse meg a beállítások app.

  2. Érintse Hangok és Haptics (Vagy hangok egyes modelleken).

  3. Érintse Csengőhang.

  4. Koppintson az imént létrehozott csengőhangra. Ez most az alapértelmezett hangja.


A csengőhang használata csak a kiválasztott emberek számára

Ha csak egy személyre szeretne csengőhangot alkalmazni, akkor:

  1. Érintse meg a Telefon app.

  2. Érintse Kapcsolatok a képernyő alján.

  3. Keressen vagy böngésszen a névjegyek között, amíg meg nem találja azt a személyt, akinek a hangot hozzá szeretné rendelni. Koppintson a névre.

  4. Érintse szerkesztése a személy kapcsolattartó képernyőjének tetején.

  5. Érintse Csengőhang.

  6. Koppintson az imént létrehozott csengőhangra a kiválasztásához, majd koppintson a ikonra csinált.

Most akkor hallja ezt a csengőhangot, amikor a személy felhívja Önt az egyik telefonszámról, amelyet az Ön iPhone-jában tárolt kapcsolattartási adataiban tárolt.