Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról iTunes nélkül

Sok éven keresztül az iTunes segítségével kellett biztonsági másolatot készítenie iPhone-járól. De a macOS Catalina (10.15) verziótól kezdve az iTunes már nem létezik. Tehát hogyan készítsen biztonsági másolatot az iPhone készülékéről? Számos lehetőség kínálkozik arra, hogyan készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról iTunes nélkül. Olvassa el, hogy megismerje mindegyiket.

Ez a cikk az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató iPhone-okra, valamint a MacOS Catalina (10.15) vagy újabb rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkozik.

Westend61 / Getty Images


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról a macOS Catalina alkalmazásban

Mivel az iTunes a macOS Catalina (10.15) verziótól kezdve nyugdíjba vonult, számíthat arra, hogy az Apple Music, az azt helyettesítő program biztosítja az iPhone biztonsági mentését. Ez ésszerű, de nem helyes. Ehelyett a macOS Catalina alkalmazásban biztonsági másolatot készít iPhone-járól közvetlenül a Finderben. A következőket kell tennie:

  1. Csatlakoztassa iPhone készülékét a Mac számítógépéhez USB-kábel segítségével, és oldja fel a telefon zárolását.

    A megfelelő beállítások megadásakor szinkronizálhat Wi-Fi-n keresztül is. Bővebben erről egy perc alatt.

  2. Nyisson meg egy új Finder ablakot.

  3. A Finder ablak bal oldali sávjában kattintson az iPhone eszközre. Ha nem látja, bontsa ki a Városok szakasz.

    Ha megjelenik egy ablak, kattintson a gombra Bízzon.

  4. Az iPhone kezelő képernyő megjelenik a Finder ablakban. Ez a képernyő lehetővé teszi a telefon szinkronizálási és biztonsági mentési beállításainak vezérlését. Ban ben A mentésekkettyenés Készítsen biztonsági másolatot az iPhone készülékén található összes adatról erre a Mac számítógépre.

    Ha van Apple Watch-ja, ellenőrizze a A helyi biztonsági mentés titkosítása doboz. Ez biztonsági másolatot készít az egészségre és a tevékenységre vonatkozó adatokról. Ellenőrzése nélkül ezek az adatok elveszhetnek.

  5. Kattints Biztonsági mentés most.

Wi-Fi-kapcsolaton keresztül biztonsági másolatot készíthet iPhone-járól Mac-jére. Az opció beállításához kövesse az utolsó szakasz 1-3. Lépését. Az iPhone kezelő képernyőn jelölje be a jelölőnégyzetet Mutasd meg ezt az iPhone-t, amikor Wi-Fi-n van majd kattintson az OK gombra alkalmaz. Mostantól szinkronizálhatja iPhone készülékét a Mac számítógépével, ha mindkét eszköz ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról az iCloud használatával

Az iPhone iTunes mentésének másik módja az iCloud használata. Az iCloud használatával az összes biztonsági másolat vezeték nélküli, és automatikusan elvégezhető, ha iPhone készüléke le van zárva, csatlakozik a Wi-Fi-hez és áramforráshoz van csatlakoztatva. Így állíthatja be iPhone-ját az iCloud biztonsági mentésére:

  1. Győződjön meg róla, hogy be van jelentkezve az iCloud-fiókjába iPhone-ján. Valószínűleg ezt tette, amikor beállította iPhone-ját, de jó ellenőrizni.

  2. Csatlakoztassa iPhone készülékét a Wi-Fi-hez.

  3. Érintse beállítások.

  4. A Beállítások képernyő tetején koppintson a nevére.

  5. Érintse iCloud.

  6. Érintse iCloud biztonsági mentés.

  7. Mozgassa a iCloud biztonsági mentés csúszka be / zöldre.

  8. Végeztél. Az iPhone úgy van beállítva, hogy automatikusan biztonsági másolatot készítsen az adatairól az iCloud-ban, valahányszor zárolt állapotban van, csatlakozik a Wi-Fi-hálózathoz és az áramellátáshoz.

    Azonnal szeretne biztonsági másolatot készíteni? Koppintson a Biztonsági mentés most kézi iCloud biztonsági mentés futtatásához. Ne aggódjon: Ez nem zavarja az automatikus biztonsági mentést.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról harmadik féltől származó programokkal

Nem érdekli a Finder vagy az iCloud használata iPhone mentésekhez iTunes nélkül? Vannak harmadik féltől származó programok, amelyeket helyette használhat. Ezek a fizetett programok lehetővé teszik az iPhone biztonsági mentését Mac vagy PC számítógépre. Gyakran további funkciókat is felvesznek, amelyek más biztonsági mentési opciókkal nem rendelkeznek, például lehetővé teszik a törölt fájlok helyreállítását vagy a rejtett fájlok elérését. Ne feledje, hogy nincs szüksége rájuk - a Finder és az iCloud biztonsági másolat jó választás (és már szerepel a Mac-en).

Több tucat külső gyártótól származó iPhone biztonsági mentési program létezik, és mindet nem vizsgáltuk át, ezért nincs javaslatunk a használatukra.