Hogyan készítsünk biztonsági másolatot és mentse a Gmail üzeneteket offline állapotban

A Gmail egy megbízható szolgáltatás, amely véletlenszerűen nem törli az e-maileket és nem törli a fiókját. Érdemes azonban megőriznie a Gmail-üzenetek biztonsági másolatát, ha internetkapcsolat nélkül szeretné megtekinteni azokat. A Gmail-üzenetek offline mentésére többféle lehetőség van.

A cikkben található információk széles körben vonatkoznak az összes PC-re, Mac-re vagy mobileszközre. Az operációs rendszer további biztonsági funkciókat kínálhat.


E-mail kliens használata a Gmail e-mailek letöltéséhez

Ha Outlookot, Windows Mail programot vagy más e-mail klienst használ, akkor e-mailjeit minden alkalommal új számítógépre tölti le, amikor új üzenetet kap. Azonban a Gmail-fiókodnak és az általad használt programnak egyaránt engedélyezni kell a POP funkciót, hogy az e-mailek ne törlődjenek, ha törlöd őket a Gmail.com webhelyről.

Annak biztosítása, hogy az e-mail kliens letöltse a Gmail üzeneteit:

  1. Engedélyezze a POP funkciót a Gmail beállításaiban. Válassza a lehetőséget beállítások (a fogaskerék ikonra) válassza a lehetőséget beállítások, majd menjen a Továbbítás és POP / IMAP Tab.

  2. A POP szerver beállításai segítségével állítsa be a Gmailt az e-mail kliensben. Az üzenetek automatikusan letöltődnek az alapértelmezett mappába, ahol az összes e-mailt tárolják.

  3. Másolja az e-maileket a merevlemez biztonságos helyre.

A nagyobb biztonság érdekében tárolja az offline e-maileket egy külső merevlemezen vagy egy online biztonsági fiókon.


Hogyan lehet offline megtekinteni a Gmailt a Google Chrome segítségével

Ha a Google Chrome-ot használja, megtekintheti a Gmail-üzeneteket offline állapotban letöltés nélkül. Az offline levelezés beállítása:

  1. Nyissa meg Gmail-fiókját a Chrome böngészőben.

  2. választ beállítások (a fogaskerék ikonra), majd válassza a lehetőséget beállítások.

  3. választ nem elérhető.

  4. Válassza ki a Engedélyezze az offline levelezést jelölőnégyzetet.

  5. Állítsa be a szinkronizálási és biztonsági beállításokat kedved szerint, majd válassza a lehetőséget A változtatások mentéséhez.

  6. Ha offline állapotban szeretné megtekinteni az üzeneteit, nyissa meg a Chrome böngészőt, és lépjen a következőre: mail.google.com.


Hogyan töltsük le a Gmail-üzenetek archívumát

Az összes Gmail-üzenet kényelmes, tömörített formátumban történő letöltéséhez:

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és lépjen a következőre: myaccount.google.com, és jelentkezzen be Google-fiókjába.

  2. választ Kezelje adatait és személyre szabását.

  3. Ban,-ben Töltse le, törölje vagy készítsen tervet az adatokról válasszon Töltse le adatait.

  4. Ban,-ben Szoftverek válasszon Törölje az összes kijelölését.

  5. Ban,-ben Levél szakaszban válassza ki a A Gmail-fiók összes üzenete és melléklete MBOX formátumban jelölőnégyzetet.

  6. választ Minden levéladatot tartalmaz.

  7. Válassza ki, hogy milyen típusú üzeneteket vegyen fel, majd válassza ki OK.

  8. Görgessen az aljára, és válassza a lehetőséget Következő lépés.

  9. Ban,-ben Az archívum formátumának testreszabása szakaszban válasszon egy fájlformátumot a letöltéshez, valamint a kívánt szállítási módot. Ütemezheti az automatikus biztonsági mentéseket a jövőre nézve, és beállíthatja az archívum maximális fájlméretét. 

  10. Görgessen az aljára, és válassza a lehetőséget Archívum létrehozása.

  11. Megjelenik egy üzenet, amely tájékoztatja Önt arról, hogy archívum készül; ez a folyamat eltarthat egy ideig.

  12. Az archívum létrehozásakor egyetlen fájlt kap, amely tartalmazza az összes üzenetet.

Üzenetei MBOX formátumban jelennek meg, amely egy nagy szöveges fájl. Az olyan e-mail programok, mint a Thunderbird, natív módon képesek olvasni az MBOX fájlokat. Nagy archív fájlokhoz használjon MBOX-kompatibilis e-mail programot a szövegfájl elemzése helyett.

Ez a módszer pillanatképet kínál a Gmail-fiókról. Ha körülbelül egy naptári negyedévnél gyakrabban kell adatokat gyűjtenie, keressen egy alternatív archiválási módszert.


Használjon online biztonsági mentési szolgáltatást

Számos olyan online vállalat létezik, amely az egyszerű letöltés érdekében fokozatosan biztonsági másolatot készít az e-mail és a közösségi média fiókokról. Például a Backupify biztonsági másolatot készít a személyes adatokról a Facebook, a Flickr, a Blogger, a LinkedIn, a Twitter és a Google részéről. A Backupify 15 napos ingyenes próbaverziót kínál, mielőtt vállalja a szolgáltatás kifizetését.

Alternatív megoldásként próbálja meg az Upsafe-t vagy a Gmvault-ot. Az Upsafe legfeljebb 3 GB tárhelyet kínál ingyenesen, míg a Gmvault egy nyílt forráskódú projekt, többplatformos támogatással és robusztus fejlesztői közösséggel.


Archiválja szelektíven a Gmail-üzeneteket az Adatszabályok használatával

Ha nincs szüksége az összes e-mailre, fontolja meg az e-mailek archiválásának szelektívebb megközelítését:

  • Kézi továbbítás: Amikor megkap egy üzenetet, amelyet meg akar tartani, továbbítsa azt egy másik e-mail fiókba. Az elküldött e-mailek másolatának megőrzéséhez írja be a másik fiók e-mail címét a kimenő e-mailek BCC sorába.
  • Automatikus továbbítás: Mondja meg a Gmailnek, hogy másolja vagy vak másolja az összes beérkezett e-mailt egy adott e-mail címre.
  • IFTTT receptek: Az IFTTT webhelyén szinkronizálja Gmail-fiókját a Google ökoszisztémáján kívüli szolgáltatással.
  • Továbbítás az Evernote-hoz vagy a OneNote-hoz: Állítsa be a [email protected] álnevet az e-mailek importálásához a OneNote-ba, vagy használja az egyéni Evernote e-mail címet az üzenetek naplózásához az Evernote-ba.