Hogyan készítsünk egy Kindle Fire képernyőképet

Noha a Kindle Fire első néhány generációja nem támogatta a képernyőfelvételeket, lehetőség van képernyőképek készítésére az Amazon Fire Tablets 2012 után. Akár van Amazon Fire HD vagy Fire HDX táblagépe, rögzítheti, mentheti és megoszthatja a látottakat a képernyőn.

Az eredeti Kindle Fire már nem készül, de az Amazon Fire Tablet-et még mindig Kindle Fire-nek hívják. A Fire HD és a Fire HDX táblagépeket Kindle Fire néven említik ebben az útmutatóban, mivel a képernyőképek készítésének folyamata ugyanaz.


Hogyan készítsünk és mentsünk el egy Kindle Fire képernyőképet

A Kindle Fire képernyőkép elkészítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot teljesítmény és hangerő le gombokat egy másodpercig. Csengést hall, és a képernyő közepén rövid ideig megjelenik a képernyőkép egy kis képe. A képernyőkép automatikusan mentésre kerül az eszköz belső tárhelyére.

Nyomja meg egyszerre mindkét gombot. Ha a Bekapcsológomb megnyomása előtt megnyomja a Hangerő csökkentése gombot, a képernyőképen megjelenhet a hangerő sáv.

Lehetőség van fekvő vagy álló Kindle Fire képernyőképek készítésére; az Amazon táblagépeknek azonban van egy beépített funkciója, amely megakadályozza a videók képernyőképeinek elkészítését, így nem készíthet állóképeket a Netflix vagy a Hulu alkalmazásából.


Hogyan lehet megtalálni a Kindle Fire-n készített képernyőképeket

A képernyőkép eléréséhez:

  1. Érintse meg a Amazon Fotók ikont a kezdőképernyőn.

    A fotóalkalmazás újabb Fire táblagépeken történő megnyitásához lépjen a menüsorra, és érintse meg a ikont képek Tab.

  2. Amazon Fotók megnyílik és megjeleníti a legfrissebb képernyőképet a többi készített vagy letöltött képpel együtt.

  3. Képernyőképek feltöltéséhez az Amazon Cloud Drive-ra, és bármilyen eszközhöz hozzáférhet a képeihez, érintse meg a képet, hogy teljes képernyőn megtekinthesse, három függőleges pont a képernyő jobb felső sarkában, majd koppintson a ikonra Feltöltés.

  4. A felhőbe nem vitt fotóknál a kép jobb alsó sarkában egy felhő látható, amelyen egy perjel látható.


A Kindle Fire képernyőképeinek átvitele PC-re

A Kindle Fire képernyőképeinek átvitele Windows PC-re:

  1. Csatlakoztassa mindkét eszközt egymáshoz USB-kábellel. Használja a Fire Tablethez kapott kábelt vagy bármelyik USB USB-USB kábelt.

  2. Ha a Fire tabletta nem nyílik meg automatikusan a számítógépen, nyissa meg a File Explorer alkalmazást, keresse meg a táblagépnek megfelelő meghajtót, majd kattintson duplán természet.

    Ha először csatlakoztatja a táblagépet a számítógéphez, várja meg, amíg az eszköz telepíti a szükséges illesztőprogramokat. Ez a folyamat automatikusan megtörténik, és néhány másodpercig tart.

  3. Kattintson duplán a Belső tároló mappát.

  4. Kattintson duplán a képek mappát.

  5. Kattintson duplán a Képernyőképek mappát.

  6. A fájlok számítógépre másolásához húzza a fájlokat az asztalra vagy a PC egyik mappájába.


A Kindle Fire képernyőképeinek átvitele Mac-re

Ha Mac-je van, töltse le az ingyenes Android File Transfer alkalmazást a fájlok Kindle Fire-ről számítógépére történő átviteléhez.

A Kindle Fire képernyőképeinek átvitele Mac-re:

  1. Nyisson meg egy böngészőt, keresse fel az android.com/filetransfer webhelyet, és kövesse a telepítési utasításokat.

  2. Az alkalmazás telepítése után USB-kábellel csatlakoztassa a Kindle Fire-t Mac számítógépéhez. Az átviteli alkalmazás automatikusan elindul.

  3. Az Android File Transfer alkalmazás ablakában lépjen a következőre: képek > Képernyőképek.

Alternatív megoldásként, ha képeket töltött fel a felhőbe, töltse le azokat az Amazon Cloud meghajtóról.


A Kindle Fire-en készített képernyőképek megosztása

A képernyőképek megosztása e-mailben vagy közösségi médián keresztül:

  1. Nyisd ki Amazon Fotók.

  2. Koppintson a kívánt képre, hogy teljes képernyőn megtekinthesse.

  3. Érintse meg a három összekapcsolt pont a képernyő jobb felső sarkában (a három függőleges ponttól balra) az alkalmazások menüjének megnyitásához.

  4. Koppintson a fotó megosztásához használni kívánt e-mail alkalmazásra vagy a közösségi média alkalmazásra.

  5. Ha még nem szinkronizálta Kindle Fire-jét e-mailjeivel vagy közösségi médiafiókjaival, készüléke végigvezeti Önt a folyamaton, mielőtt képét feltenné a Facebookra, a Tumblr-be vagy bárhová, ahol azt szeretné, hogy lássa.

Amikor e-mailben küld egy fényképet a Kindle Fire-ről, a fényképet mellékletként küldi el. A címzettnek le kell töltenie a fájlt, mielőtt megtekintené.

Hogyan lehet megosztani a Kindle Fire képernyőképeket szöveges üzenetben

Lehetőség van Kindle Fire képernyőképeinek elküldésére szöveges üzenetben egy olyan alkalmazás segítségével, mint a Tablet Talk, a TextMe vagy a Skype. Ezek az alkalmazások szinkronizálják táblagépét egy okostelefonnal, hogy szöveges üzeneteket küldhessen és fogadhasson a Kindle Fire készülékéről. Hacsak az eszköze nem támogatja a 4G-t, Wi-Fi-kapcsolatra van szüksége a táblagépről történő szöveges üzenetküldéshez. Ne feledje, hogy telefonszolgáltatójának SMS-díjai lesznek érvényesek.