Hogyan készítsünk diszkord szervert

A Discord egy csevegési és hangszolgáltatás, amelyet eredetileg a játékosok számára alakítottak ki, hogy könnyedén csatlakozzanak és elindítsák a játékokat. De a szolgáltatás szociálisabb platformká fejlődött a barátok számára, akik kiosztották, cseveghettek, hanghívásokat folytathattak, és még sok minden mást. Könnyű (és ingyenes) elindítani a saját Discord szervert és beállítani a Discord szerver szabályait. Megmutatjuk, hogyan.


Hogyan állítsunk be diszkord szervert

Discord szervert bármely eszközön beállíthat - Windows, macOS, iOS, Android vagy online, a discord.com címen. Ez a cikk megmutatja, hogyan kell beállítani Mac használatával, de a lépések minden platformon hasonlóak, még akkor is, ha a gombok elhelyezése platformonként kissé eltér. Először le kell töltenie és telepítenie kell a Discord alkalmazást, és létre kell hoznia egy fiókot. Ha ez megtörtént, jelentkezzen be, és követni tudja az alábbi útmutatónkat.

  1. Ha már be van állítva és be van jelentkezve a szerverek, akkor azokat a bal szélen találja. Ez alatt kattintson a gombra +.

    Ha Ön teljesen új felhasználó a Discord számára, az alkalmazás első megnyitásakor azonnal a 2. lépésben látható képernyőre kerül.

  2. Kattints Hozzon létre egy szervert.

  3. Írja be a kiszolgáló nevét, majd kattintson a gombra Teremt.

  4. Kattints meghív bármely Discord barát mellett, hogy meghívja őket a szerverre. Alul található egy egyedi Discord meghívó link. Ha ismerősei még nincsenek a Discordon, lemásolhatja ezt a linket, és üzenetben elküldheti nekik.

  5. Opcionálisan kattinthat szerkesztése meghívó linket, és beállíthat egy másik lejárati dátumot a hivatkozáshoz, és meghatározhatja a link használatának számát is.

     Web / Adam Doud

Ez az! Most létrehoztál egy Discord szervert, de még nem vagy teljesen kész. Mielőtt a barátai megjelennének és rendetlenséget okoznának a helyben, szerepeket rendelhet a szerver különböző tagjaihoz.


Hogyan lehet szerepeket kialakítani a viszályban

A diszkord szerepek fontosak annak biztosításában, hogy valamennyire ellenőrizzék a szervert. Annyi szerepkört állíthat be, amennyit csak akar. Általában olyan szerepeket talál, mint rendszergazda, moderátor, tag és mások. Mindegyiknek megvan a maga engedélye azokhoz a műveletekhez, amelyeket megengednek, és amelyeket nem engednek meg.

  1. Szerepek beállításához a Discord szerveren kattintson a jobb gombbal a kiszolgáló ikonjára a bal oldali sávban.

    A beállításokba úgy is beléphet, hogy rákattint a kiszolgáló ikonjára, majd rákattint a kiszolgáló neve melletti lefelé mutató nyílra.

  2. Kattints Szerverbeállítások > szerepek.

  3. Alapértelmezés szerint az összes kiszolgálónak egy szerepe van @mindenki. Szerepkör hozzáadásához kattintson a gombra + mellett szerepek.

  4. Új szerep jön létre. A név alatt módosítsa Szerep neve. Innen megváltoztathatja az új szerephez szükséges engedélyeket. Ha elkészült, kattintson a gombra változtatások mentése a képernyő alján.

    A Discord nem engedi bezárni az új szerepkört, amíg nem mentette el a nevét és az engedélyeket.

Így minden szerepkörhöz több szerepkört és különböző engedélyeket állíthat be. Az @mindenki szerepkör lesz az alapértelmezett szerepkör az új tagoknak, amikor csatlakoznak a szerverhez.


Szerepkörök hozzárendelése új felhasználókhoz

Amikor egy új felhasználó elfogadja a meghívást, a rendszer automatikusan megkapja a meghívót @mindenki szerep. A szerepüket közvetlenül a jobb oldalon lévő felhasználók listájából módosíthatja.

  1. Kattintson annak a személynek a nevére, akinek a szerepét módosítani szeretné.

  2. Kattintson az + alatt Nincs szerep.

  3. Válassza ki a hozzárendelni kívánt szerepet.

A szerepek kezelése a viszályban

Valamikor eldöntheti, hogy túlságosan mikromenedzseli a felhasználókat. Könnyedén törölheti a Discordban létrehozott szerepeket.

  1. Kattintson a jobb gombbal a bal oldalon látható kiszolgáló ikonra.

  2. Kattints Szerverbeállítások > szerepek.

  3. Kattintson a törölni kívánt szerepre, és görgessen egészen a képernyő aljáig. Kattintson a gombra töröl.

    Csak az Ön által létrehozott szerepeket törölheti. A robotok által létrehozott szerepeket nem lehet eltávolítani. Ha hiányzik a törlés gomb, akkor a szerepet valószínűleg egy robot hozta létre.


Néhány megjegyzés a szerepekről

Van néhány fontos tudnivaló a Discord szerepeiről. A felhasználóknak több szerepük lehet. Például a felhasználó lehet moderátor és adminisztrátor. Minden szerepkör különböző engedélyeket adhat a beállítottaktól függően. Ha egy felhasználónak nincs hozzárendelve szerepkör, akkor megkapja a @ minden szerephez rendelt engedélyeket.

A szerepeket manuálisan csak egy felhasználóhoz lehet hozzárendelni. Ha eltávolít egy olyan szerepet, amelynek 900 felhasználója van, majd meggondolja magát, akkor egyszerre 900 felhasználót kell hozzárendelnie. A botok ebben tudnak segíteni. Néhány, a Discorddal integrálódó szolgáltatás, például a Patreon, botokat használ a szerepek automatikus hozzárendeléséhez a felhasználók számára.