A Nintendo Switch csatlakoztatása a laptophoz

A Nintendo Switch hivatalosan támogatja a játékmenetet a saját képernyőn kézi módban és a csatlakoztatott tévéképernyőn, ha dokkolva van, de nem ez az egyetlen lehetőség. Csatlakoztathatja a Switchet egy laptophoz, és számítógépén olyan játékokat játszhat, mint a Super Smash Bros. Ultimate és az Animal Crossing New Horizons. De ez egy kis munkát igényel. Megmutatjuk, hogyan kell csinálni. lent.

Az útmutató útmutatói az eredeti Nintendo Switch konzolra vonatkoznak, nem pedig a Switch Lite-re.


A csatlakozáshoz szükséges kapcsoló laptophoz

A Nintendo Switch játékmenetének megtekintéséhez laptopon meg kell vásárolnia egy HDMI videokártyát. Erre azért van szükség, mert a laptop modellek általában nem támogatják a HDMI In funkciót.

Emlékezhet arra, hogy HDMI-kapcsolaton keresztül tükrözi a számítógép képernyőjét a monitoron vagy a TV-képernyőn. Ez egy HDMI Out port, és nem használható más adathordozók importálására a laptop képernyőjére.

Bármilyen elfogókártya használható erre a folyamatra, amennyiben rendelkezik USB-C csatlakozással és HDMI bemenettel. Számos nagyszerű elfogókártya közül lehet választani, de a játékosok általában az Elgato kártyákat tartják a legjobb megoldásnak, megfizethetőségük, felépítésük minősége és egyszerű használatuk miatt.

Ezen utasításokhoz Elgato HD60 HDMI rögzítőkártyát és az ingyenes Elgato Game Capture HD szoftvert használjuk. A rögzítőkártya megvásárolható az Amazon-ból, míg a szoftver ingyenesen letölthető az Elgato hivatalos weboldaláról.

Ha másik elfogókártyát használ a Switch és a laptop összekapcsolásához, akkor a lépéseknek szinte azonosaknak kell lenniük. Hasonlóképpen, a legtöbb játékrögzítő szoftver ugyanúgy működik, így ha van egy másik programja, amelyet inkább használni szeretne, akkor azt a Game Capture HD helyett használhatja.


A Nintendo Switch csatlakoztatása egy laptophoz

A Nintendo Switch laptopon való lejátszásához alapvetően a laptop monitorát tévéképernyőként használja, így a Nintendo Switchet a dokkolójában hagyhatja a telepítési folyamat egészére.

  1. Húzza ki a Nintendo Switch HDMI-kábelét a tévéből.

  2. Dugja be a Nintendo Switch HDMI-kábelét az Elgato HD60 HDMI rögzítőkártya HDMI In portjába.

    Ez az egész folyamat energiaigényes lehet, ezért célszerű mind a laptopot, mind a Nintendo Switch dokkolót áramforrásba csatlakoztatni.

  3. Nyissa meg laptopján a Game Capture HD alkalmazást.

  4. Kapcsolja be a Nintendo Switch konzolt a FŐOLDAL gombot bármely csatlakoztatott vezérlőn.

  5. Csatlakoztassa az Elgato HD60 készülékhez kapott USB-kábelt a rögzítőkártyához és a laptopjához.

  6. Néhány másodperc múlva látnia kell Nintendo Switch kezdőképernyőjét a Game Capture HD alkalmazásban.

    Ha az Elgato Game Capture HD szoftvere nem ismeri fel a Nintendo Switch-t, ellenőrizze, hogy a HDMI-kábel a befogókártya In-portjába van-e dugva, és nem a Out-be. Ugyanazon az oldalon kell lennie, mint az USB-kábel.

  7. Válassza ki a fullscreen ikon a Game Capture HD jobb felső sarkában. A programnak ki kell töltenie a teljes képernyőt.

  8. Ne érintse meg az egeret vagy a billentyűzetet. A Nintendo Switch felvételének automatikusan ki kell bővülnie, hogy önmagában kitöltse a teljes képernyőt. Most már a laptopján is játszhatja a Nintendo Switch játékait, ugyanúgy, mint a tévében.

    Ugyanez a technika használható a média megtekintésére bármely más eszközről, amely rendelkezik HDMI-kábellel, például Blu-ray lejátszóval vagy Xbox One konzollal.


Újabb mód a Nintendo Switch játékok játékára laptopon

Ha nincs HDMI rögzítőkártyája, és nem engedheti meg magának, hogy vásároljon egyet, akkor szilárd alternatíva az, ha kedvenc Nintendo Switch játékainak PC-s verzióit játssza le laptopján.

Az első féltől származó franchise-ügyek, például a Super Mario, az Animal Crossing és a Pokemon kivételével, a Nintendo Switch-en elérhető videojátékok közül sok megvásárolható a Microsoft Store alkalmazásboltból is a Windows 10, az Epic Games vagy a Steam használatával. Néhány népszerű online játék, például a Minecraft és a Fortnite, még támogatja az eszközök közötti keresztmentést is. Ez azt jelenti, hogy folytathatja a Nintendo Switch-en elindított játékot a laptopján, majd az előrehaladás egészét visszaviheti a Switch-re, amikor készen áll.

Ha azt tapasztalja, hogy rendszeresen vásárol konzolos játékokat PC-n, és rendelkezik Xbox One konzollal, érdemes megnéznie az Xbox Play Anywhere címeket. Ezek lehetővé teszik a játék konzolos és PC-s verzióinak megvásárlását egyetlen játék áráért.

Számos Nintendo Switch vezérlő kompatibilis egy laptopdal vagy asztali számítógéppel is, így nagyrészt nem is kell új vezérlőket megtanulnia.