Hogyan lehet Facebook-fiókot létrehozni és biztonságossá tenni a profilját

A Facebook a világ legnagyobb közösségi hálózata, több milliárd aktív felhasználóval. Függetlenül attól, hogy Ön új a Facebook-on, vagy szeretné megszerezni profilját, számos idővonal-funkció és adatvédelmi beállítás érhető el.

Ha új Facebook-fiókot regisztrál, meg kell adnia egy érvényes telefonszámot. A Facebook szöveges üzenetben elküld egy ellenőrző kódot, amelyet be kell írnia a Facebookba a regisztráció befejezéséhez. Több Facebook-fiókot is társíthat ugyanahhoz a telefonszámhoz.

Beállíthatja profilja idősorát mind az internetről, mind az iOS és Android rendszerű Facebook-alkalmazásokból. Az alábbi utasítások mindkettő lépéseit tartalmazzák, az iOS alkalmazás verziójából származó képernyőképek használatával.

Az Android-alkalmazások felhasználóinak képesnek kell lenniük arra, hogy gond nélkül kövessék, bár néhány apró különbség lehet. Például, bár a főmenü ugyanazokkal a lehetőségekkel rendelkezik mindkét alkalmazásban, az iOS rendszeren a képernyő alján, az Android-on pedig fent van.


Hogyan adjunk hozzá Facebook-profilképet

  1. Jelentkezzen be a Facebookra.

  2. A kiválasztással navigáljon a profiljára a neved az interneten, vagy megérinti a profil ikonra az alkalmazás menüben.

  3. Kattintson vagy érintse meg a gombot nagy kerek profilkép hogy feltöltsön egyet.

    Az interneten megjelenik egy ablak, ahol kiválaszthatja + Fotó feltöltése hogy képfájlt válasszon a számítógépéről. Az alkalmazásban egy menü csúszik felfelé, ahol megérintheti Válassza a Profilkép vagy a Videó lehetőséget hogy fényképet válasszon a készülékéről.

    Ha az alkalmazást használja, akkor lehet, hogy ki kell választania Hozzáférés engedélyezése hogy a Facebook hozzáférhessen eszközöd fotóihoz.

  4. választ a használni kívánt fényképet majd ha akarja, nyomja meg a szerkesztése gombra a keretek vágásához vagy hozzáadásához a megjelenés testreszabásához. Akkor üsse Megtakarítás.

    Válassza ki a Tedd ideiglenessé gombra kattintva ezt a fényképet csak egy órára, egy napra, egy hétre vagy egy egyedi időkeretre teheted profilképeddé.

  5. Válaszd ki az új profilképedet a profilodból a megtekintéshez (koppintani kell Profilkép megtekintése az alkalmazásban). Ezután kattintson vagy koppintson a földgolyó ikon a neve alatt a láthatóság testreszabásához. Választhatsz barátok, Barátok, kivéve ..., barátok barátok vagy Konkrét barátok.


Hogyan lehet hozzáadni a Facebook címlapképét

  1. Az internetes profilján a kurzorral vigye az egérmutatót a jobb felső sarok fölé, és válassza a lehetőséget Címlapkép hozzáadása / frissítése. Az alkalmazásban koppintson a ikonra szerkesztése a címlapkép területének jobb alsó sarkában.

  2. Az interneten válassza a lehetőséget Fénykép feltöltése a legördülő listából válassza ki a képfájlt a számítógépéről. Az alkalmazásban koppintson a ikonra Válassza a Profilkép vagy a Videó lehetőséget a felfelé csúszó menüből.

    Ha nincs fényképe a borítóképéhez, kattintson vagy koppintson a ikonra Válassza az Artwork lehetőséget a Facebook címlapfotó könyvtárának megtekintéséhez. Kiválaszthatja azt is Collage létrehozása hogy több képed egybe gyűjtsön.

  3. Használja a kurzort (web) vagy az ujját (alkalmazást) húzza a fényképet felfelé vagy lefelé a címlapkép területén, hogy középre állítsa a kívánt módon. Akkor üsse változtatások mentése.

    Az ideális Facebook borítóképnek 820 x 312 képpont méretűnek kell lennie asztali számítógépen történő megtekintéshez, és 640 x 360 képpont méretűnek a megtekintéséhez a mobilalkalmazásban.

  4. A címlapképek láthatóságát nem szabhatja testre, mert a címlapfotók mindig nyilvánosak. Tehát vagy használjon egy képet, amelyet nem gond megosztani a világgal, vagy törölje. Az interneten keresse fel: Frissítse a borítót > Eltávolítás ... > megerősít. Az alkalmazásban koppintson a ikonra szerkesztése > három pont > Fotó törlése.


Hogyan adhat profiladatokat egy Facebook-fiókhoz

  1. Navigáljon a profiljához, és válassza a lehetőséget Profil szerkesztése.

  2. Kattintson a Bio mező szerkesztése vagy koppintson a ikonra hozzáad az alkalmazás Bio szerkesztése alatt egy rövid életrajz beírásához, amely a neved alatt jelenik meg a profilodon.

    Az önéletrajza legfeljebb 101 karakter lehet.

  3. Ha az alkalmazást használja, koppintson a ikonra szerkesztése a Részletek szakasz alatt gyorsan hozzáadhat információkat, például lakhelyedet, munkahelyedet, iskolai végzettségedet, szülővárosodat, kapcsolati állapotodat és egyebeket.

    Ez a módszer gyorsabb, csak az alkalmazásokat használó lehetőség, ha nem akarja végigmenni a hatodik lépést.

  4. Az interneten és az alkalmazásban lépjen a következőre: Kiemelt szerkesztés akár kilenc fotóból álló miniatűr rács létrehozásához.

  5. Az alkalmazásban megérintheti hozzáad A Kezelt oldalak szakasz alatt adhat hozzá olyan Facebook-oldalakat, ahol rendszergazdai szerepe van.

    Úgy tűnik, hogy ez az opció nem érhető el az internetes verzióban.

  6. Az interneten és az alkalmazásban nyomja meg a gombot Szerkessze az Adataink adatait a Névjegy oldalra lépéshez, és adjon meg információkat az egyes szakaszokról. Miután hozzáadta, használhatja a szerkesztése gomb (web) vagy ceruza ikonra (app) a láthatóság testreszabásához.


Biztosítsa Facebook-fiókját és kezelje az adatvédelmet

  1. Az interneten válassza a jobb felső sarokban található lefelé mutató nyilat, majd a gombot beállítások a legördülő listából. Az alkalmazásban válassza ki a lehetőséget menü ikon a főmenüből görgessen lefelé a listán, és érintse meg a elemet Beállítások és adatvédelem.

  2. Az interneten válassza a lehetőséget Biztonság és bejelentkezés a bal oldalsávon kétfaktoros hitelesítés beállításához és további biztonsági óvintézkedések megtételéhez. Ezután válassza ki Adatvédelem a bal oldalsávon állíthatja be tevékenységének láthatóságát, valamint azt, hogy az emberek hogyan találnak meg vagy keresnek meg - kiválasztásával szerkesztése minden lehetőség mellett.

  3. Az alkalmazásban válassza a lehetőséget beállítások majd érintse meg a Biztonság részben található bármelyik lehetőséget a fiók biztonsága érdekében. Tegye ugyanezt az Adatvédelem részben, hogy megváltoztassa bizonyos információk magánéletét vagy láthatóságát.

Állapotfrissítés közzétételekor kattintson vagy koppintson a ikonra láthatóság gomb az állapotfrissítő zeneszerzőben annak jelzésére, hogy ki láthatja. Ha nem szeretné, hogy nyilvános legyen, válassza a lehetőséget barátok, Barátok, kivéve ..., csak én vagy akár egyedi barátlistát.