Hogyan lehet Facebook videót nézni az Apple TV-n

Mint sok közösségi hálózat, a Facebook is szerepet akar játszani a videomegosztó életében. Jelenleg kétféleképpen nézheti meg a Facebook-videókat az Apple TV-n - letöltheti a Facebook Video alkalmazást az Apple TV-re, vagy a videót streamelheti iPhone-járól vagy iPad-jéről az AirPlay segítségével.


Miért koncentrálódik a Facebook a videóra?

A közösségi videók drámai módon megnőttek. A Cisco azt állítja, hogy hamarosan a videók a globális internetes forgalom mintegy 80 százalékát teszik ki, a nap minden másodpercében csaknem egymillió percnyi videót osztanak meg.

Hoxton / Paul Bradbury Getty Images 

A Facebook teljes üzleti tevékenysége az elkötelezettségen alapul, és hogy továbbra is releváns maradjon ebben az erősen videofókuszú jövőben, útvonalat kíván biztosítani az emberek által keresett videoélményekhez.


A Facebook Video App letöltése

A Facebook Video alkalmazás letöltése az Apple TV-hez:

  1. Lépjen az Apple TV alkalmazásboltba az Apple TV-n.

  2. Válassza ki a Facebook Videó alkalmazás letöltéséhez.

  3. Válassza ki a Facebook Videó alkalmazást, majd válassza a lehetőséget Jelentkezz be facebookal.

  4. IOS-eszközén vagy számítógépén lépjen a következőre: Facebook és nyissa meg az értesítést. Ha nem látja, látogasson el a facebook.com/device oldalra.

  5. Számítógépén vagy iOS-eszközén írja be a mezőbe az Apple TV képernyőjén megjelenő kódot.


Streaming Facebook videók az Apple TV segítségével a Facebook Video alkalmazást

Amíg iPhone vagy iPad készüléke ugyanazon a hálózaton van, mint a tévé, a Facebook Video alkalmazással videókat nézhet az Apple TV-n. Az alkalmazás letöltése és bejelentkezés után:

  1. Keressen egy videót a hírcsatorna az iPhone-on vagy az iPad-en.

  2. Érintse meg a videót, hogy teljes képernyős módba bővítse.

  3. Érintse meg a TV ikonra.

  4. Válassza ki azt az eszközt, amelyre a videót streamelni kívánja - ebben az esetben a Apple TV.


Nézze meg a Facebook videót az Apple TV-n az iOS képernyőmegosztás használatával

Nem kell rendelkeznie a Facebook Video alkalmazással a Facebook-videók streameléséhez az Apple TV-n iPhone vagy iPad készülékéről. Használhatja helyette az AirPlay-t. Éppen:

  1. Kapcsolja be az Apple TV-t.

  2. Menj a Facebook app az iPhone vagy az iPad.

  3. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától a képernyő megnyitásához Középre.

  4. Érintse meg a képernyő tükrözés gombot.

  5. Érintse Apple TV a megnyíló képernyőről.

  6. A Facebook képernyője megjelenik a TV-n.

  7. Görgessen egy videóhoz a hírcsatornájában, és érintse meg azt a saját képernyőn való megnyitásához. Automatikusan elkezd játszani az Apple TV-n.

  8. A videó teljes képernyősre való kibontásához érintse meg a ikont teljes képernyős ikonra a képernyő tetején az iOS eszközön.

  9. Érintse meg egyszer a videót iOS-eszközén, miközben lejátszódik, hogy megjelenítse a képernyő alján található ismert videovezérlőket a többi vezérlővel együtt. Szüneteltetheti és újraindíthatja a videót, visszatekerheti és megtekintheti, hogy a videó mennyi ideig tart.

  10. Ha elkészült a videóval, koppintson a ikonra X az iPhone vagy iPad képernyő bal felső sarkában, hogy visszatérhessen a Facebook hírcsatornájához, és görgessen a további videókhoz.

  11. Ha befejezte a Facebook-videók megtekintését, kétféleképpen állíthatja le az Apple TV-n történő streaminget:

    • Érintse meg az utoljára megtekintett videót a képernyő alján található kezelőszervek megjelenítéséhez, koppintson a TV képernyő ikonjára, majd koppintson az iOS eszközére (vagy az Apple TV-n kívül bármely más eszközre).
    • Nyisd ki Középre a képernyő aljától felfelé csúsztatva koppintson a ikonra képernyő tükrözés ikonra, majd koppintson a elemre Stop Mirroring.