Hogyan változtathatom meg a számítógép vagy a telefon háttérképét?

A számítógép háttérképének vagy hátterének megváltoztatása egyszerű módja a felhasználói élmény gyors személyre szabásának.

Minden nagyobb operációs rendszer eltérő eljárással rendelkezik a háttérkép megváltoztatására. Az alábbi utasítások segítségével megtudhatja, hogyan készíthet szinte bármilyen képet háttérképként, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e Windows, Mac vagy Linux számítógéppel, vagy szeretné tudni, hogyan kell megváltoztatni a telefon háttérképét.

Használjon egy már meglévő képet, vagy tekintse meg a legjobb ingyenes háttérkép-webhelyek listáját mások letöltéséhez. Emellett vezetünk egy listát azokról a webhelyekről, amelyek egy bizonyos típusú ingyenes háttérképek, például ünnepi háttérképek, háttérképek minden évszakhoz (például ősz és tavasz), tengerparti háttérképek és egyebek.


A Windows Asztal hátterének beállítása

A Windows rendszerben az egyik legegyszerűbb módszer a kép háttérképként történő beállítására, ha elmenti a számítógépre, majd megnyitja, hogy lássa a képet.

  1. Keresse meg azt a képet, amelyet háttérképévé kíván tenni, és nyissa meg. (Alapértelmezés szerint a Photos alkalmazásban nyílik meg.)

  2. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva a bármelyik kiválasztásához Beállítva > Beállítás háttérképként vagy a Windows régebbi verzióiban Állítsa be asztali háttérként.

  3. Alternatív megoldásként hajtson végre egy hasonló lépést a Fájlkezelőben. Nyissa meg a File Explorer alkalmazást, kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a lehetőséget Állítsa be asztali háttérként.

A Windows asztali háttérképének megváltoztatásának másik módja a megszemélyesít opció az asztalon:

  1. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget megszemélyesít. (Vagy a Windows 10 menüben lépjen a következőre: beállítások > Testreszabás > Háttér.) Windows 8/7 / Vista esetén nyissa meg a Vezérlőpultot Testreszabás kisalkalmazás.

  2. Alatt Háttér legördülő menüben válassza a lehetőséget Kép.

  3. Használjon egy képet a Microsoft-tól, vagy válassza a lehetőséget Tallózás hogy más képet találjon a merevlemezén.

  4. Opcionálisan illesztheti, kinyújthatja vagy kitöltheti a képernyőt a fotóval, vagy akár csempézheti, középre helyezheti, vagy több képernyőn átnyithatja.

    A Windows egyes verziói további lehetőségeket kínálnak, például egy bizonyos idő után automatikusan megváltoztatják az asztali háttérképet, ami jól jön, ha nem akar csak egy háttérrel rendezni.


A háttérkép megváltoztatása más eszközökön

Nem a Windows az egyetlen operációs rendszer, amely testreszabhatja az asztali háttérképet. Az alábbiakban bemutatunk néhány útmutatást más eszközökről, beleértve azt, hogy miként változtathatja meg őket a legkülönfélébb mobiltelefonokon.

MacOS-on és Linuxon

Kattintson a jobb gombbal egy fotóra a Mac számítógépén, és válassza a lehetőséget Állítsa be az Asztali képet. Használjon online vagy a számítógépére mentett fényképeket.

Az asztali kép Mac számítógépen történő megváltoztatásának másik módja, ha a jobb gombbal kattint egy üres területre az asztalon, és kiválasztja a Desktop háttérkép módosítása választási lehetőség. Ha ezt a módszert használja, válasszon más háttérképeket, és mindegyiket menetrend szerint tekerje be.

Ha Linux operációs rendszert (például Ubuntu) használ, kattintson a jobb gombbal a számítógépére mentett fotóra, és válassza ki a ikont Beállítás háttérképként opciót a menüből. Egy másik lehetőség az, hogy a jobb egérgombbal kattintson az asztalra, és lépjen a Desktop háttérkép módosítása.


Apple és Android eszközökön

IOS és iPadOS

Az iPhone, iPad vagy iPod touch háttérképének megváltoztatásának egyik módja, ha először elmenti a képet a telefonjára, majd megnyitja a képek alkalmazás megtekintéséhez. Ha a kép már nyitva van, használja a Több gombot a képernyő alján a kiválasztáshoz Használja háttérképként, majd válassza ki Állítsa be a zárképernyőt or A kezdőképernyő beállítása kiválaszthatja, hogy a kezdőképernyőn és / vagy a zárolási képernyőn használja-e.

Az iOS-eszközökkel készített képek tökéletesen illeszkednek majd iPhone-jának háttérképképéhez, vagy olyan webhelyeket látogatnak meg, amelyek tökéletes méretű képeket kínálnak iPhone vagy iPad háttérképek számára, mint például a PhoneWalls.

Android

Használja ezt az Android útmutatót a háttérkép megváltoztatásához. Az iOS-eszközökhöz hasonlóan rengeteg ingyenes webhelyet élvezhet, amelyek segítségével több száz Android-háttérképet tölthet le, például az AndroidWalls-t.