Hogyan lehet megnézni az Amazon Prime videót az Apple TV-n

Mivel az Egyesült Államokban több tízmillió Amazon Prime-felhasználó és olyan sláger-show-k élvezhetők, mint a Vikings, Mr. Robot és a Veep, sok Apple TV-tulajdonos szívesen hozzáfér az Amazon Prime Video szolgáltatásaihoz a választott eszközén keresztül. 

Az Amazon nemcsak a iPhone és az iPad, hanem az Apple TV számára is elérhetővé tette a Prime Video alkalmazásokat, így az Apple TV-vel felszerelt televízióján egyszerűen megtekinthető az Amazon tartalma. Telepítenie kell az Amazon Prime Video alkalmazást, közvetlenül az Apple TV-re vagy az iOS-eszközére.

Maddy Price / Web


Mielőtt elkezdené

Az Amazon Prime videók csak akkor érhetők el, ha rendelkezik Amazon Prime előfizetéssel. Míg az Amazon-felhasználók előfizetés nélkül élvezhetnek néhány ingyenes műsort, a Prime Video alkalmazásban megtalálható dolgok nagy részéhez fizetett előfizetés szükséges.

Harmadik generációs vagy újabb Apple TV-eszközzel kell rendelkeznie. Bármi, ami ennél régebbi, még akkor is, ha érvényes Amazon Prime-fiókkal rendelkezik, nem támogatja a Prime Video szolgáltatást.

Ha ingyenes, kétnapos szállítást kap a Prime tagság részeként, de nem fér hozzá a Prime Video-hoz, az azért van, mert a számlatulajdonos nem adott engedélyt Önnek. Ha olyan család tagja vagy, amelyben egy ember fizet az Amazon Prime-ért, és az üzlet részeként téged is bevon, akkor a Prime-fiók tulajdonosának meg kell osztania veled a Prime-előnyöket, mielőtt kihasználhatnád a Prime-videók előnyeit. Amikor két ember egy Amazon háztartás részévé válik és megosztja a fizetési módokat, mindketten használhatják a Prime Video szolgáltatást.


Hogyan lehet letölteni az Amazon Prime Video alkalmazást az Apple TV-re

Az Amazon Prime videók megtekintésének legegyszerűbb módja az Apple TV-n az, ha az alkalmazást közvetlenül az Apple TV-re tölti le.

Az Apple TV-nek (3. generáció) nincs alkalmazásboltja, de az Amazon Prime Video előre telepítve van a legújabb operációs rendszerére.

  1. Kapcsolja be az Apple TV-t, és lépjen a főmenübe.

  2. Válassza ki a App Store ikon a képernyőn.

  3. Keresése Amazon Prime Video a tvOS App Store-ban. Ha nem látja, válassza a lehetőséget Keresés a képernyő tetején, vagy nyomja meg a távvezérlő mikrofonját a hangalapú keresés megkezdéséhez. 

  4. Kattints a Amazon Prime videó ikonra, amikor megtalálja az információs képernyő megnyitását.

  5. Válasszon felszerel hozzáadni az Amazon Prime Video alkalmazást az Apple TV-hez.


A Prime Video használata iPhone vagy iPad készüléken

Ha inkább egy iOS alkalmazást szeretne használni az Amazon Prime videók megtekintésére, akkor az alkalmazást iPhone vagy iPad eszközére töltheti le. Az alkalmazás telepítése után felhasználhatja az Amazon Prime videók streamelésére az Apple TV-re, valamint az elérhető katalógus böngészésére, megtekintésére és bérlésére.

  1. Koppintson az App Store ikonra iPhone-ján vagy iPadjén, és töltse le az Amazon Prime Video alkalmazását.

  2. Nyissa meg az Amazon Prime Video alkalmazást, és jelentkezzen be Amazon Prime-fiókjával és jelszavával. Azonnal hozzáférhet a Prime Video tartalomhoz iPhone vagy iPad készülékén.


Nézze meg a Prime videót az Apple TV-n iOS-eszközről

Ha az iOS készülék helyett az Apple TV-n akarja lejátszani a filmjeit, használja az iPhone vagy iPad AirPlay funkcióját a videók Apple TV-re irányításához.

  1. Győződjön meg arról, hogy iOS-eszköze ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van, mint az Apple TV.

  2. Indítsa el a Prime Video alkalmazást, és jelentkezzen be fiókjába mobil eszközén.

  3. Válassza ki a megtekinteni kívánt filmet, és nyomja meg a gombot játszani az alkalmazásban.

  4. Érintse meg egyszer a lejátszott videót, és a jobb felső sarokban megjelenik az AirPlay ikon.

    Az iOS korábbi verzióiban csúsztassa ujját felfelé az iPad képernyő aljától (vagy az iOS 11 és újabb verzióinak jobb felső sarkától lefelé) az Középre, ahol megtalálható az AirPlay vezérlő is.

  5. Érintse meg a AirPlay gomb, amely egy felfelé mutató háromszögre hasonlít, a téglalap pedig úgy néz ki, mint egy televízió.

    Ha nem látja az AirPlay gombot, először engedélyezze, majd próbálja újra. Az AirPlay bekapcsolásának lépései hasonlóak az iPhone-on és az iPad-en.

  6. Válassza ki azt az Apple TV-t, amelyre a filmet közvetíteni szeretné (ha több van), és koppintson a nevére a párbeszédpanelen.

  7. Az Amazon Prime filmet vagy tévéműsort most az Apple TV-n kell lejátszani.


Streaming Prime Video Mac-ről Mac-re

Az Amazon Prime Video-t streamelheti Mac-jéről az Apple TV-re is, amennyiben a macOS 10.11 vagy újabb verziója fut.

  1. A böngészőben válassza ki az Amazon webhelyén a megtekinteni kívánt filmet vagy tévéműsort.

  2. Amikor a film elkezdődik, koppintson a gombra AirPlay gombra a Mac Menüsor jobb felső sarkában (a hangerő ikonjától balra), és válassza ki azt az Apple TV-t, amelyre a tartalmat streamelni szeretné.

  3. A Mac asztal megjelenik a tévéképernyőn. Koppintson a teljes képernyős gombra a videóban, hogy a teljes kép megjelenjen az Apple TV-n.