IES fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az IES fájlkiterjesztésű fájl egy IES fotometriai fájl, amely az Illuminating Engineering Society rövidítése. Ezek egyszerű szöveges fájlok, amelyek a fényt szimuláló építészeti programok fényére vonatkozó adatokat tartalmaznak.

A világítástechnika gyártói IES-fájlokat tehetnek közzé annak leírására, hogy a termékük milyen hatással van a különböző szerkezetekre. Az IES fájlt használó program értelmezheti, hogy megértse, hogyan jelenítsék meg a helyes megvilágítási mintákat az utakon és az épületeken.


Hogyan nyitható meg egy IES fájl

Az IES fájlokat a Photometrics Pro, a Lighting Analysts 'Photometric Toolbox, az Autodesk Architecture and Revit szoftverével, az AutoDesSys RenderZone, az AcuityBrands Visual lighting szoftverével és az LTI Optics Photopia programmal lehet megnyitni.

Az IES fájl ingyenesen megnyitható az IES Viewer alkalmazással, valamint online is az AcuityBrands Visual Photometric Tool eszközén keresztül.

Egy egyszerű szövegszerkesztő, például a Notepad a Windows-ban vagy a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listánk, szintén képes megnyitni az IES fájlokat, mivel a fájlok egyszerű szövegben vannak. Ezzel azonban nem engedi látni az adatok vizuális megjelenítését, csak a szöveges tartalmat.

Az ISE fájlok ugyanazokat a betűket osztják meg, mint a .IES fájlkiterjesztés. Az ISE fájlok azonban vagy InstallShield Express Project, vagy Xilinx ISE Project fájlok; az InstallShield és az ISE Design Suite programmal nyílnak meg. Az EIP fájlkiterjesztés is hasonlónak tűnik, de ehelyett a Capture One által készített képfájlok.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az IES fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az IES fájlokkal, módosítsa az alapértelmezett programot a Windows rendszerben.


IES fájl konvertálása

Az IES fájl konvertálható EULUMDAT fájlokká (.LDT) ezzel az online átalakítóval. Megteheti az ellenkezőjét is, és átalakíthatja az LDT-t IES-be. Az Eulumdat Tools-nak képesnek kell lennie arra, hogy ugyanazt csinálja, de az asztali gépen működik, nem pedig a webböngészőn keresztül.

A PhotoView nem ingyenes, de képes az IES fájlokat konvertálni olyan formátumokra, mint LDT, CIE és LTL.

A fent említett ingyenes IES Viewer mentheti a fájlt a BMP-be.

Bár valószínűleg nem lesz haszna, az IES fájlt konvertálhatja egy másik szöveges formátumra a Notepad ++ használatával.

Az ingyenes DIALux program megnyithatja az ULD fájlokat, amelyek Unified Luminaire Data fájlok - hasonló formátumúak, mint az IES. Lehetséges, hogy importálhat egy IES fájlt abba a programba, majd elmentheti ULD fájlként.


További információ az IES-ről

Az IES fájlformátumot az Illuminating Engineering Society miatt hívják ilyennek. Ez egy olyan társadalom, amely egyesíti a világítás szakértőit ​​(pl. Világítástervezők, tanácsadók, mérnökök, értékesítési szakemberek, építészek, kutatók, világítástechnikai eszközök gyártói stb.), Hogy a valós világosságban jobban megtervezzék a fényviszonyokat.

Az IES végső soron befolyásolta a különféle szabványok megalkotását egyes világítási alkalmazásokhoz, például az egészségügyi létesítményekben, sportkörnyezetben, irodákban stb. Használt szabványokhoz. Még az Országos Szabványügyi és Technológiai Intézet is hivatkozott az IES kiadványaira, amikor az optikai eszközökről volt szó. Sugárkalibrációk.

Az IES által kiadott The Lighting Handbook: 10. kiadás a mérvadó referencia a világítástudomány számára.