Hogyan lehet kijelentkezni a Windows 10 rendszerből

Célszerű rendszeresen kijelentkezni a számítógépből és leállítani azt. De, különösen, ha megszokta a Windows korábbi verzióit, van néhány apró változtatás a Windows 10 bejelentkezésének módjában, amely felboríthatja. Itt van, amit tudnia kell.


A Windows 10 gyors kijelentkezése az Alt + F4 használatával

Az Alt + F4 a „Jelenlegi ablak bezárása” parancs, de a Windows 8 és a Windows 10 is használja a Windows bezárásához. Ez a parancs kontextus-érzékeny, ezért ha van megnyitva program, akkor megkérdezi, hogy szeretné-e ezt bezárni.

Web

A Windows rendszerből való kijelentkezéshez nyomja meg a gombot Windows + D az asztalra jutáshoz, vagy egyszerűen zárja be a megnyitott programokat, majd nyomja meg az gombot Alt + F4 és megnyílik egy ablak, amely megkérdezi, hogy le akar-e állítani, felhasználót váltani vagy más módon kijelentkezni-e.

Tartsa szem előtt ezt a parancsikont, különösen azokban az esetekben, amikor gyorsan le akarja állítani a számítógépet, például késik egy megbeszélésről.


Kijelentkezés a Windows 10 rendszerből a Ctrl + Alt + Del használatával

A Windows 95 óta a Ctrl + Alt + Del megnyitott egy menüt, amely hozzáférést biztosít a Feladatkezelőhöz vagy a parancsok halmazához. Windows 10, valamint 7 és 8 esetén megadja a lehetséges parancsok listáját. A Windows 10 a következőket kínálja:

  • Zár: Lehetővé teszi a számítógép bekapcsolását minden program futtatásával, de visszatér a jelszó képernyőre. Akkor jó, ha el kell távolodnia a számítógéptől, miközben az még feladatot végez.
  • Váltás felhasználó: Lehetővé teszi, hogy átváltson egy másik fiókra, és leállítsa a jelenleg végzett munkát.
  • Kijelentkezés: Ez a parancs lehetővé teszi azonnali kijelentkezést a Windows rendszerből, az összes program leállításával és a jelszó képernyőre való visszatéréssel.
  • Task Manager: Ez megnyitja a Windows Feladatkezelőt.

A Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációt csak a legszigorúbb körülmények között használja, például a számítógép túl lassan működik ahhoz, hogy használható legyen. Ha ezzel a módszerrel kijelentkezik a Windows 10-ből, akkor minden munkája törlődik, és elveszítheti a böngésző lapjain végzett munkáját is.


Hogyan lehet kijelentkezni a Windows 10 rendszerből a Start menü használatával

Egy másik módszer az, hogy egyszerűen megnyomja a Windows gomb, vagy válassza a ikont A windows ikon a Windows 10 bal alsó sarkában. Ez megnyitja a Start menüt, és kiválaszthatja a teljesítmény ikonra, majd válassza a lehetőséget alvás, Leállításvagy Újraindítás.

Az alvó állapotban a számítógép fut, de leállítja a legtöbb energiafogyasztó funkciót, beleértve a képernyőt is; Az Újraindítás újraindítja a számítógépet, a Leállítás pedig leállítja. Ismét felül fog írni minden mást a számítógépen, ezért ne felejtse el teljesen leállítani, mielőtt ezt megtenné.

Web 

Ez kissé eltér a Windows 7 indító menüjétől, amely a menü jobb alsó sarkában található „legördülő” gombot használja, és a Windows 8 operációs rendszerhez, amely megköveteli, hogy a kikapcsolási menü megnyitásához válassza ki a felhasználónevét.


Amikor minden más nem sikerül: Használja a Hard kapcsolót

Ha van olyan helyzet, hogy azonnal ki kell kapcsolnia a számítógépet, és semmi sem működik, keresse meg a kikapcsolót, vagy kapcsolja ki, vagy tartsa lenyomva. Míg a modern számítógépekben ritkán van "kemény" kapcsoló a szó valódi értelmében, vagyis egy olyan kapcsoló, amely kikapcsolja a számítógép áramforrását, általában be vannak programozva, hogy elfogadják a bekapcsológomb lenyomását hasonló módszerként.

Ezt csak akkor szabad használni, ha nincs más lehetősége, mivel ez tönkreteheti a számítógépét. Bár ennek a kockázata drasztikusan csökkent, addig a pontig, ahol valószínűtlen, hogy megtörténne, ez még mindig kockázat, és ennek megfelelően kell kezelni.