Hogyan lehet azonosítani az Eudora mappát Windows rendszeren

Eudora egy e-mail kliens volt, akit Eudora Welty amerikai íróról, amerikai novellás íróról és regényíróról neveztek el, aki az Amerikai Délvidékről írt "Miért élek a PO-nál" című Welty novellája miatt, aki életben volt program kezdete (1988) állítólag "elégedett és szórakozott" volt. A szoftvert az Apple Macintosh és a Microsoft Windows operációs rendszereken használták, de már nem fejlesztés alatt áll. 

Az Eudora figyelemre méltó, hogy különféle beállításokat kínált a viselkedésének testreszabására, amelyek közül sok nem volt elérhető a felhasználói felületen, de x-eudora-beállító URI-k segítségével érhető el, amelyeket be kellett illeszteni egy üzenetbe, és rákattintani.

Az Eudora támogatta a POP3, IMAP és SMTP protokollokat. Az Eudora támogatta az SSL és a Windows S / MIME hitelesítését is, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a legnagyobb biztonság érdekében aláírják vagy titkosítsák az e-mail kommunikációt. Támogatott továbbá számos palmtop számítógépes platformot, köztük a Newton és a Palm OS.


Eudora és Qualcomm

Az Eudorát 1991-ben vásárolta meg a Qualcomm. Az eredetileg ingyenesen forgalmazott Eudorát kereskedelmi forgalomba hozták, és mind Light (freeware), mind Pro (kereskedelmi) termékként kínálták. 2003 és 2006 között a teljes funkcionalitású Pro verzió "Sponsored mode" (adware) terjesztésként is elérhető volt. 2006-ban a Qualcomm leállította a kereskedelmi verzió fejlesztését, és támogatta a Mozilla Thunderbird alapú új Penelope kódnevű, később Eudora OSE névre keresztelt nyílt forráskódú verzió létrehozását. A nyílt forráskódú verzió fejlesztése 2010-ben leállt és 2013-ban hivatalosan megszűnt, a felhasználóknak azt tanácsolták, hogy váltsanak a Thunderbird jelenlegi verziójára.


Eudora és a Windows

A Windows verziójától és konfigurációjától függően az Eudora sok különböző helyen tárolhatja üzeneteit, címjegyzékének adatait és beállításait. Ha biztonsági másolatot vagy másolatot akart készíteni róluk, először meg kellett határoznia az Eudora mappát. Így tudta volna azonosítani az Eudora mappát a Windows rendszeren.

Hogyan lehet azonosítani az Eudora mappát Windows rendszeren

Az Eudora mappa megkeresése Windows rendszeren:

  • Keresése eudora.ini A számítógépén.

Ha csak egy eredményt kap, akkor az eudora.ini fájlt tartalmazó mappa az Ön Eudora mappája.

Ha több mappa tartalmaz eudora.ini fájlt, akkor mindegyiket meg kell nyitnia az "Eudora" mappa azonosításához. Keressen olyan .mbx fájlokat és .fol mappákat, amelyek megfelelnek az Eudora postafiókok beállításainak.


Gyorsabban megtalálja az Eudora mappát Windows 2000 / XP és újabb rendszereken

Ha Windows 2000, XP vagy újabb rendszert használ, próbálja ki először:

  • választ futás tól Rajt menüben.
  • típus % appdata% Qualcomm Eudora.
  • választ Visszatérés hogy közvetlenül az Eudora mappájába lépjen.

Ha ez utóbbi nem működik, akkor a fenti módszerrel keresse meg az Eudora áruház mappáját.