Hogyan lehet megnyitni a Lemezkezelést a Windows rendszerben

Meg kell nyitnia a Lemezkezelő eszközt, ha fel akarja osztani a merevlemezt, formázni egy merevlemezt, megváltoztatni a meghajtó betűjét, vagy más, a lemezzel kapcsolatos feladatokat szeretne végrehajtani.

A Windows Start menüjében vagy az Alkalmazások képernyőn nem talál parancsikont a Lemezkezeléshez, mert ez nem egy program ugyanabban az értelemben, mint a számítógépén lévő legtöbb más szoftver.

Lemezkezelés (Windows 10).

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket a Lemezkezelés eléréséhez a Windows rendszerben:

A Lemezkezelést az alábbiak szerint megnyithatja a Windows bármely verziójában, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP verziókat.


Hogyan lehet megnyitni a Lemezkezelést a Windows rendszerben

A Lemezkezelés megnyitásának leggyakoribb és operációs rendszertől független módja az alább ismertetett Computer Management segédprogram.

0: 41

Az oktatóanyag után olvassa el a Lemezkezelés megnyitásának egyéb módjai című részt az oktatóanyag után néhány más lehetőségről, amelyek közül néhányan némelyikük számára valamivel gyorsabbak lehetnek.

  1. A vezérlőpult megnyitása.

    A Windows legtöbb verziójában a Vezérlőpult a legkönnyebben a Start menü vagy az Alkalmazások képernyő parancsikonjával érhető el.

  2. választ Rendszer és biztonság.

    Rendszer és biztonság csak a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekben található meg. A Windows Vista rendszerben az egyenértékű hivatkozás az Rendszer és karbantartás, és Windows XP rendszerben ezt hívják Teljesítmény és karbantartás. Lásd: A Windows melyik verziója van? ha nem vagy biztos benne.

    Ha a Vezérlőpult Nagy ikonok vagy Kis ikonok nézetét nézi, akkor nem fogja látni ezt a linket. Ha ezen nézetek egyikén van, válassza a lehetőséget adminisztratív eszközök majd ugorjon a 4. lépésre.

  3. választ adminisztratív eszközök. Az ablak alja közelében található, ezért lehet, hogy lefelé kell görgetnie a megtekintéséhez.

    Ne feledje, hogy Vista és XP rendszerekben ezt az ablakot hívják meg Rendszer és karbantartás or Teljesítmény és karbantartás, Ill.

  4. A most megnyitott Felügyeleti eszközök ablakban koppintson duplán vagy kattintson duplán számítógép kezelése.

  5. Válasszon Lemezkezelés az ablak bal oldalán. Alatt található Tároló.

    Ha nem látja a listán, akkor lehet, hogy ki kell választania a plusz vagy a nyíl ikont a bal oldalon Tároló ikonra.

    A Lemezkezelés betöltése több másodpercig is eltarthat, de végül a Számítógép-kezelés ablak jobb oldalán jelenik meg.

  6. Most már particionálhat egy merevlemezt, formázhat egy merevlemezt, megváltoztathatja a meghajtó betűjét, vagy bármi mást tehet a Windows lemezkezelő eszközében. Ezeket a merevlemez-feladatokat a legtöbb ingyenes lemezmegosztó szoftver eszközzel is meg lehet valósítani.


A Lemezkezelés megnyitásának egyéb módjai

A Lemezkezelés megnyitásához a Windows bármely verziójába beírhat egy egyszerű parancsot is. Ez a módszer sokkal gyorsabb lehet az Ön számára, ha a Futtatás párbeszédpanelen vagy a Parancssorban szokott parancsokat futtatni.

Csak hajtsa végre diskmgmt.msc bármelyik parancssori felületről. Ha részletesebb utasításokra van szüksége, lásd: A lemezkezelés megnyitása a parancssorból.

Saját parancsikont is készíthet a Lemezkezeléshez közvetlenül az asztalon, amelyet bármikor megnyithat az eszköz azonnali elindításához.

Itt van, hogyan:

  1. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva az asztalon lévő üres helyet.

  2. Ugrás Új > parancsikon.

  3. típus diskmgmt.msc majd nyomja meg a gombot Következő.

  4. Testreszabhatja a nevet, ha akarja, majd válassza a lehetőséget befejez.

Ha Windows 10 vagy Windows 8 rendszert futtat, és rendelkezik billentyűzettel vagy egérrel, akkor a Lemezkezelés a szuperhatásos Power User Menu számos gyorselérési lehetőségének egyike. Csak kattintson a jobb gombbal a Start gombra, vagy próbálja meg a Win + X kombináció a billentyűzeten.

Ha az Explorer nem is fog futni, ami azt jelenti, hogy nem használhatja az asztalt parancsikon létrehozására, a Start gomb elérésére vagy a Parancssor megnyitására, akkor a Feladatkezelő lehet az egyetlen lehetőség.

A Lemezkezelés megnyitásához a Feladatkezelővel először nyissa meg a Feladatkezelőt (Ctrl + Shift + Esc egy egyszerű módszer), majd menj a filé > Futtass új feladatot (válasszon További részletek először, ha nem látja a Fájl menüt). Amit látni fog, pontosan úgy néz ki, mint a Futtatás párbeszédpanel; írd be a diskmgmt.msc parancsot ott nyissa meg a programot.