Hogyan lehet lejátszani .bin, .cue, .dat, .daa és .rar filmfájlokat

Mielőtt a Web 2.0 technológiák népszerűvé tették a peer-to-peer fájlmegosztást és az online digitális szekrényeket, sok online fájlmegosztás történt a Usenet hírcsoportokban. A Usenet egy nyílt hozzáférésű faliújság rendszer, amely az NNTP alapprotokollon alapszik a nyilvános internet kezdetektől fogva. Van néhány korlátja, például a mellékletek feldolgozásának nehézségei. Mint ilyen, az eszközök és formátumok teljes ökoszisztémája alakult ki, hogy a lemezképeket - például DVD-felvételeket - darabokra ossza fel, amelyeket az emberek a számítógépükön újra összeállítottak.

Manapság viszonylag ritka, hogy filmfájlokat találjanak ezekben a régebbi Usenet-optimalizált formátumokban.

George Diebold / Getty Images


RAR fájlok

A RAR formátum nem video formátum. Ez egyfajta tömörítési algoritmus, hasonlóan a ZIP fájlokhoz. A RAR formátumban archivált filmek eléréséhez először le kell tömörítenie.

Nem valószínű, hogy talál egy RAR fájlt, amelyben film szerepel. Ez a formátum támogatja a darabolást, így nagyobb valószínűséggel fog sorakozó sorszámú kiterjesztésű fájlokkal találkozni, például R00, R01, R02 és így tovább.

Mi az a RAR fájl, és hogyan lehet megnyitni?


BIN / CUE fájlok

A BIN / CUE szabvány előnye, hogy könnyen megvalósítható, bár nem támogatja a tömörítést vagy az összetett hibajavítást.

A CUE fájl a BIN fájlok egyszerű szövegű leltára. A BIN-ek viszont egy CD vagy DVD kép egy részének szektoronkénti fordítását jelentik. Tehát egy film felosztható több, vagy egy tucat, vagy több tucat BIN fájlra, és a CUE fájl ütemtervet kínál az összekapcsoláshoz.

Számos népszerű alkalmazás újra csatlakozik a BIN / CUE fájlokhoz egy használható verzióra.

5 ingyenes fájlkonvertáló lemezképekhez, betűtípusokhoz és más formátumokhoz


DAA fájlok

A közvetlen hozzáférésű archívumok a PowerISO Computing saját módszerével származnak az ISO képek tömörítésére és darabolására. Bár a szabvány nincs megfelelően dokumentálva, nyílt forráskódú tömörítési algoritmusokat valósít meg, így egy maroknyi aktív szoftver képes megnyitni ezeket a fájlokat.

Mi az a DAA fájl, és hogyan nyithatja meg?

Az ISO kép csak olvasható fájl, amely a CD vagy DVD tartalmát ábrázolja. Ez egy általános szabvány. Gondoljon rá, mint a lemez tartalmának fényképére vonatkozó digitális megfelelőjére. Az ISO képek gyakoriak, és értéket talál abban, ha többet megtud az ISO fájlokról és azok tevékenységéről.


DAT fájlok

A jack-of-all-kereskedelem fájlkiterjesztés, a DAT fájl a sok minden egyike lehet. Ha biztos abban, hogy videofájl, akkor valószínűleg egy egész fájl, és nem csak egy szegmens, bár lehetséges, hogy valaki felosztotta a filmet, és minden egyes szegmenst DAT-vá tette. Az olyan szoftverek, mint a VCDGear vagy a CyberLink PowerDirector, képesek megnyitni a DAT-okat.

Videofájlok lejátszása

Ezeknek a fájloknak a nagy része egyáltalán nem filmfájl, sokkal inkább módszer arra, hogy a DVD képeit a Usenet számára megfelelőbb formátumba alakítsa. A legtöbb esetben ISO-kép lesz a végén. Nem lehet ISO képeket lejátszani. Helyette égesse az ISO-t optikai lemezre vagy USB-meghajtóra. Égése után a lemez vagy az USB-meghajtó olyan szoftverrel működik, amely DVD-ket olvas.