Hogyan lehet kinyitni a telefont

A feloldott telefonok nem korlátozódnak egy bizonyos szolgáltatóra. Például, ha van zárolatlan Virgin Mobile telefonja, akkor azt a Verizon szolgáltatásában használhatja anélkül, hogy kifejezetten a Verizon számára gyártott telefont kellene vásárolnia. Megvásárolhatja a feloldott telefonokat, de lehetséges, hogy kinyit egy már meglévő telefont is.

A cikkben található információk az összes gyártó (Apple, Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.) Által gyártott okostelefonokra vonatkoznak.

erhui1979 / Getty Images 


Mit jelent a telefon feloldása?

A mobilszolgáltatók gyakran csak a hálózatukon használják a telefonok zárolását, hogy visszatartsák a fogyasztókat a szolgáltatásváltástól. Az okostelefon feloldása lehetővé teszi a SIM-kártya elfogadását egy másik szolgáltatótól, így a felhasználó telefonálhat, szöveges üzeneteket küldhet és használhatja az új szolgáltató mobilhálózatát.

A telefon feloldása, mielőtt teljesítené a megállapodott szolgáltatási szerződést, korai felmondási díjat vonhat maga után.


Hogyan lehet kinyitni a mobiltelefont

A telefon feloldásához valószínűleg kapcsolatba kell lépnie az aktuális szolgáltatóval (vagy azzal az utolsó szolgáltatóval, akivel a telefont használták). Meg kell adnia a számlatulajdonos adatait, valamint a telefon IMEI számát. Minden szolgáltató saját eljárással és házirenddel rendelkezik a telefonok feloldásához.

  • AT&T: A készüléket úgy kell megtervezni, hogy az AT&T hálózaton lehessen használni és lezárva legyen. Nem jelenthető elveszettnek vagy ellopottnak, és minden szolgáltatási kötelezettséget, részletfizetési tervet és a korai felmondási díjat teljes egészében ki kell fizetni. A telefon jelenleg nem lehet aktív egy másik AT&T ügyfél számláján.
  • T-Mobile: Az eszköznek legalább 40 napig aktívnak kell lennie a T-Mobile hálózaton, és a kapcsolódó fiókot teljes egészében ki kell fizetni.
  • Sprint: Az eszköznek legalább 50 napig aktívnak vagy aktívnak kell lennie a Sprint hálózaton, és a fióknak jó állapotban kell lennie.
  • Verizon: Nem zárolja le 4G LTE eszközeiket, és nincs szükség kódra, hogy programozzák őket bármely más szolgáltatóval való használatra. Nem zárják le 3G eszközeiket, kivéve az iPhone-on kívüli 3G világeszközeiket.
  • Virgin Mobile: Csak azokat az eszközöket aktiválja, amelyek tanúsítottak a Virgin Mobile szolgáltatásokkal való együttműködésre, és nem oldhatja fel a telefonokat más szolgáltatóktól.

Ha a szolgáltató nem oldja fel az eszközét, akkor megtalálhatja a kifejezetten az eszközéhez készült feloldó szoftvert. Például rengeteg ingyenes szoftver található a Samsung telefonok feloldásához. Ezen programok többsége úgy működik, hogy létrehoz egy kódot, amellyel felszabadíthatja az eszközt a szolgáltató korlátozásai alól.


Sim kártyák keresése a fel nem nyitott telefonokhoz

Ha közvetlenül a szolgáltatótól vásárol SIM-kártyát, akkor az rákényszerítheti Önt a szolgáltatási tervére, amely meghiúsítaná a nyitott telefon használatát. Szerencsére előre fizetett SIM-kártyákat vásárolhat harmadik féltől származó eladóktól is, ami különösen jól jön, ha nemzetközi utazásokkal utazik. Így megvásárolhat egy SIM-kártyát, amelynek telefonszáma helyi a meglátogatott országban, így hívásokat kezdeményezhet nemzetközi díjak fizetése nélkül.