Hogyan lehet kinyitni egy LG telefont

Egyes okostelefonok egyik gyakori problémája, különösen, ha le akarja adni vagy el akarja adni őket, az az, hogy gyakran „bezárva” vannak egy adott szolgáltatóhoz. Ez azt jelenti, hogy csak az adott szolgáltató hálózatán fognak dolgozni. De az LG telefonjának kinyitása sokkal egyszerűbb, mint amire számíthat, feltéve, hogy elvégez egy kis házi feladatot. Ez minden olyan LG eszközön működik, amely elfogadja a SIM-kártyát, nemcsak okostelefonok esetén.

Ami megkülönbözteti a GSM telefonokat a CDMA telefonoktól, az egy cserélhető SIM-kártya, így ezek az utasítások minden olyan SIM-kártyával rendelkező LG telefon esetében működni fognak.


Miért van lezárva a telefonom?

A legtöbb szolgáltató veszteséget szenved el, ha elad Önnek egy telefont (még a nagyon drága prémium kategóriás telefonokat is), így megpróbálja kompenzálni a különbséget a telefonszerződésével. A telefonzár megakadályozza, hogy telefont vásároljon, felmondja a szerződését, és átugorjon egy másik fuvarozóhoz, ha az első fuvarozót adósságban hagyja (úgymond).

Ez azt jelenti, hogy a legtöbb hálózat kinyit minden telefont, beleértve az LG-t is, ha megkérdezi. Míg a sajátosságok szolgáltatónként eltérőek, ökölszabályként meg kell ragadnia az összes fennálló számlát, és nekik jóvá kell hagyniuk a számlatulajdonost, tehát ha családi tervet választ, akkor Legyen kéznél az a személy, akinek a neve szerepel a számlán.


Kinyithatom az LG telefonomat?

Az LG feloldása a telefon alapvető architektúrájától függ. Kétféle típus létezik:

  • Code Division Multiple Access (CDMA)
  • Globális mobiltelefon-rendszer (GSM)

Megtudhatja, melyik melyik, ha kinyitja a hátlapot: Ha van SIM-kártya, akkor van GSM-telefonja. Jelen írás idején a T-Mobile, az AT&T és minden olyan társaság, amely mobil virtuális hálózat üzemeltetővel (MVNO) kötött megállapodást velük, GSM eszköz. A SIM-kártyán a telefon bizonyos alapvető adatai, például a telefonszáma élnek; így vásárolhat új telefont, beugorhat a SIM-re, és megadhatja ugyanazt a telefonszámot.

A CDMA telefonok különbözőek; a szám hatékonyan bekötve a készülékbe. Technikailag elmondható, hogy a CDMA telefonok nincsenek lezárva, de a CDMA és a GSM nem „beszélnek” egymással, ezért vitatott kérdés. Ellenőrizze LG telefonjának kézikönyvét, hogy vajon „hibrid” telefonról van-e szó, amely képes mindkét hálózattal kommunikálni. Ha van, akkor feloldhatja.


Hogyan lehet kinyitni egy LG telefont

Ha van LG telefonja cserélhető SIM-kártyával, akkor könnyen kinyitja az eszközt, így más szolgáltatóval is használhatja. Itt van, hogyan:

  1. Keresse meg az IMEI számát. Gondoljon az IMEI-re, mint a telefon globális identitására; ez az eszközöd számára egyedi szám, amely azonosítja. Megtalálásához nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen a általános > A telefonról > Állapot.  

  2. Miután megkapta az IMEI-t, vegye fel a kapcsolatot a hálózati szolgáltatóval. Kérni fogják az Ön személyazonosságát és az eszköz IMEI-azonosítóját. Ellenőrizniük kell, hogy az IMEI nincs-e „tiltólistán”, általában ellopás bejelentése vagy ki nem fizetett számlák miatt.

  3. Ha ez törlődik, kérjen feloldást. Vagy távolról hajtják végre a feloldást az Ön számára, vagy egy olyan alkalmazás letöltésére irányítják, amelyen keresztül megy a feloldás.  

  4. Ha szolgáltatót vált, vegye fel a kapcsolatot az új hálózattal és kérdezze meg, van-e még valami, amire szüksége lenne tőled. Telefonjától függően szükség lehet új SIM-kártyára, vagy arra, hogy a készüléket kirakathoz vigye a folyamat befejezéséhez.