Hogyan lehet másolni a kódot egy webhelyről

Ha Ön webfelhasználó (vagy akár egy feltörekvő webdesigner vagy -fejlesztő), aki gyakran találkozik nagyszerű megjelenésű webhelyekkel, amelyek olyan funkciókkal vagy szempontokkal bírnak, amelyek elgondolkodtatják Önt, hogyan jöttek létre, érdemes megfontolni a webhely kódjának megtekintését vagy másolását és későbbre mentse, hogy újra megnézhesse, hogyan tehette meg. És talán megismétli a saját webdesignjában vagy fejlesztési projektjeiben.

 Evgenii_Bobrov / Getty Images

A kód másolása egyetlen weboldalról rendkívül egyszerű, ha ismeri a használt webböngészőt. Így teheti meg a legnépszerűbb három böngésző esetében.


Másolás a Google Chrome-ban

  1. Nyissa meg a Chrome-ot, és keresse meg a másolni kívánt weboldalt.

  2. Kattintson a jobb gombbal egy üres helyre vagy üres területre a weboldalon. Csak győződjön meg arról, hogy nem kattint jobb egérgombbal egy linkre, képre vagy bármely más szolgáltatásra. 

  3. Tudni fogja, hogy rákattintott egy üres helyre vagy egy üres területre, ha lát egy feliratú opciót Oldal forrásának megtekintése a megjelenő menüben. Válassza a lehetőséget Oldal forrásának megtekintése hogy megjelenítse a weboldal kódját.

  4. Másolja ki a teljes kódot úgy, hogy kijelöli az egészet vagy csak a kívánt kódterületet, majd nyomja meg a gombot Ctrl + C or Command + C billentyűzeten, majd illessze be a kódot egy szöveges vagy dokumentumfájlba.


    Másolás a Mozilla Firefox böngészőben

  5. Nyissa meg a Firefox böngészőt, és lépjen a másolni kívánt weboldalra.

  6. A felső menüben válassza a lehetőséget Eszközök > Web Developer > Oldal forrása.

  7. Új lap nyílik meg az oldal kódjával, amelyet átmásolhat egy adott terület kijelölésével vagy jobb gombbal kattintva nak nek Az összes kijelölése ha szeretné az összes kódot. nyomja meg Ctrl + C or Command + C a billentyűzeten, és illessze be szöveges vagy dokumentumfájlba.


Másolás az Apple OS X Safari rendszerében

  1. Nyissa meg a Safarit, és navigáljon a másolni kívánt weboldalra.

  2. Kattintson a Safari elemre a felső menüben, majd kattintson a gombra preferenciák.

  3. A böngészője fölött felbukkanó mező felső menüjében kattintson a gombra Részletes fogaskerek ikon.

  4. Győződjön meg róla, A Fejlesztés megjelenítése A menüsor menüje be van jelölve kedvezmény.

  5. Csukja be a preferenciák négyzetet, és kattintson a gombra Fejleszteni opciót a felső menüben.

  6. Kattints Oldalforrás megjelenítése hogy megjelenítsen egy lapot a kóddal az oldal aljáról.

  7. Használja az egeret húz a fület a képernyőn, ha fel akarja hozni, hogy teljes egészében megtekinthesse és átmásolhassa a kívánt kódrészlet egészének vagy csak kiemelésével, majd Ctrl + C or Command + C a billentyűzeten, majd illessze be bárhová.