Hogyan lehet DVD-ket másolni Mac számítógépére a HandBrake segítségével

DVD-k másolása Mac-re a HandBrake segítségével sok okból nagyszerű ötlet lehet. Másolatokat készíthet a potenciálisan erősen használt DVD-ről, az eredetit sérülésektől mentesen. Egy másik jó ok az, hogy egy DVD-t más formátumba konvertálunk más eszközökön való megtekintés céljából. A DVD másolása viszonylag egyszerű, de a folyamat lehetővé tételéhez szükséged lesz valamilyen szoftverre.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a macOS 10.13 és újabb verzióira vonatkoznak.


Amire szüksége van a DVD-k másolásához

  • VLC: Ez egy nyílt forráskódú médialejátszó, amely sokféle audio- és videofájl-formátumot képes lejátszani, beleértve a DVD-t is. A VLC különbözik attól a DVD-lejátszótól, amelyet az Apple a Mac-hez köt, mivel továbbíthatja a DVD-adatokat más alkalmazásoknak. A Mac-hez mellékelt DVD-lejátszó elsősorban csak a DVD-k megtekintésére szolgál, nem a videoadatok kinyerésére. A VLC letölthető a fejlesztő webhelyéről.
  • HandBrake: Egy másik nyílt forráskódú alkalmazás, a HandBrake egy átkódoló, amely hangot és videót konvertálhat egyik formátumból a másikba. Ez elég jó választás a DVD-k konvertálására olyan formátumra, amely jobban megfelel az iPod, iPhone, AppleTV vagy iPad használatára, vagy csak a videó Mac-en való tárolására. A HandBrake letölthető a fejlesztő webhelyéről. Egy dolgot érdemes megjegyezni a HandBrake letöltésével kapcsolatban: A jelenlegi 64 bites verzió az OS X operációs rendszerén a 10.7-es verziótól kezdve egészen a macOS újabb verzióin fog működni. Ha az OS X régebbi verzióját használja, ellenőrizze az alkalmazás 32 bites verzióit a letöltési oldal archívum szakaszában.

Telepítse a szoftvert

A HandBrake-nek szüksége van a VLC alkalmazásra, ezért feltétlenül telepítse először. A VLC és a HandBrake telepítéséhez húzza az egyes programok ikonját (egyenként) a sajátjára alkalmazások mappát.

DVD-k másolása Mac számítógépére: A HandBrake beállítások konfigurálása

Most, hogy a VLC és a Handbrake telepítve van a Mac számítógépére, itt az ideje beállítani a HandBrake-et az első DVD-lemez felvágására és átalakítására.

  1. Helyezzen be egy másolni kívánt DVD-t a Mac-be. Ha a DVD-lejátszó automatikusan elindul, lépjen ki az alkalmazásból.

  2. Indítsa el a HandBrake-et, található alkalmazások.

  3. A HandBrake megjelenít egy legördülő menüt, amelyben megkérdezi, hogy melyik eszköz meg kell nyitni. Válassza ki a DVD-t az oldalsávon található listából, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  4. A HandBrake nem támogatja a másolásvédett média másolását, amelyet sok DVD használ. Ha DVD-je nincs másolásvédelemmel, akkor kézifékkel ellenőrizheti az adathordozót.

  5. A HandBrake egy kis időt fog tölteni a kiválasztott DVD elemzésével. Ha ez elkészült, akkor a DVD neve jelenik meg forrás főablakában.

  6. választ preferenciák tól HandBrake menü.

  7. választ általános a preferenciák ablak.

  8. engedélyezése Az előre beállított fiók megjelenítése és válassza ki a Open Source in Forrás kiválasztása.

  9. Mellett Amikor készválassza Riasztási ablak és engedélyezze A rendszer riasztási hangjának lejátszása.

  10. Ha azt tervezi, hogy DVD-ket mentene iPod-jára vagy iPhone-jára, vagy az iTunes-ra, a mellette Kimeneti fájlok, lehetővé Használja az Automatikus elnevezést és mellette Alapértelmezett MP4 kiterjesztés válasszuk mp4. Ha viszont időnként különböző kimeneti formátumokat fog használni kocsi.

    A HandBrake beállításainak összes többi beállítása az alapértelmezett állapotban maradhat.

  11. Csukja be a preferenciák ablak.

A HandBrake beállításainak fenti változtatásait követően megkezdheti a HandBrake használatát a különböző forrásokból származó videók másolására és konvertálására, beleértve a DVD-ket is.


DVD-k másolása Mac számítógépére: A HandBrake beállítása a DVD másolásához

Beállíthatja a HandBrake-et úgy, hogy a forrásanyagot sokféle formátumra másolja, beleértve az iPodon, iPhone-on vagy Apple TV-n és az iTunes-ban lejátszható fájlok létrehozását. A másolási folyamat megkezdése előtt el kell mondania a HandBrake-nek, hogy mi lesz a rendeltetési hely, és finomítani kell néhány beállítást a legjobb eredmény elérése érdekében.

Konfigurálja a forrást és a célt

Konfigurálni fogjuk a HandBrake-et egy olyan fájl létrehozására, amelyet Mac-en lejátszhatunk, akár a VLC médialejátszóval, akár az iTunes-on belül. Ha másolatokat szeretne készíteni az iPod, iPhone vagy AppleTV készülékekre, a folyamat nagyon hasonló. Csak meg kell változtatnia a céleszköz HandBrake beállításait.

  1. Ha még nem tette meg, helyezze be a Mac-be másolni kívánt DVD-t, és indítsa el a HandBrake alkalmazást.

  2. A HandBrake egy legördülő listát jelenít meg arról, hogy melyik kötetet kell megnyitni. Válassza ki a DVD-t a listából, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  3. Megjelenik a HandBrake főablaka. Miután a HandBrake néhány percet eltöltött a kiválasztott DVD elemzésével, a DVD neve megjelenik forrás a HandBrake főablakában.

  4. Válassza ki a Cím másolni. A Cím a legördülő listát kitölti a DVD leghosszabb címe; általában ez a DVD fő címe. A HandBrake csak egyetlen tétel másolatát hozhatja létre DVD-n.

    Többször is futtathatja a HandBrake-et, ha az összes DVD-címet szeretné.

  5. Válassz egy Rendeltetési hely. Ez a fájl jön létre, amikor a másolat elkészül. Használhatja a javasolt fájlnevet vagy -t Tallózás másik hely kiválasztásához a célfájl tárolásához és egy új név létrehozásához.

Ne változtassa meg a fájlkiterjesztést, amely valószínűleg .m4v lesz. Ez a fájltípus biztosítja, hogy a kapott példányt az iTunes-ban vagy közvetlenül a Mac-en használhatja a VLC médialejátszó vagy az Apple QuickTime Player használatával.


Konfigurálja a HandBrake kimenetét a Presets segítségével

A HandBrake nagyszámú kimeneti presettel rendelkezik, amelyek a videó népszerű formátumúvá konvertálását teszik a megfelelő preset kiválasztásának egyszerű folyamatává. Az előre beállított értékek kiindulási helyek lehetnek az átalakítási folyamat testreszabására is, az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

  1. Ha az előre beállított fiók nem látható a HandBrake főablakának oldalán, válassza a lehetőséget Váltás az előre beállított értékekre a HandBrake ablak jobb felső sarkában található.

  2. Az előre beállított fiók felsorolja az összes elérhető presetet, két címsorba csoportosítva: Eszközök és Szabályos. Ha szükséges, bontsa ki az egyes csoportok nevét, hogy felfedje a hozzájuk tartozó preseteket.

  3. DVD másolása Mac számítógépre történő felhasználáshoz, vagy ha nem biztos benne, mi eszköz használni, válassza ki Egyetemes.

Vigye a kurzort egy előre beállított elem fölé, hogy megtekinthesse az előre beállított eszközök listáját.

Miután kiválasztotta a használni kívánt előbeállítást, készen áll a DVD másolatának létrehozására.

DVD-k másolása Mac számítógépére: A HandBrake indítása

A forrás- és célinformációkkal konfigurált HandBrake és egy előre beállított beállítás mellett készen áll a DVD másolatának létrehozására.

Csak a szelektálás van hátra Rajt a HandBrake ablak bal felső sarkában. A másolás vagy konvertálás megkezdése után a HandBrake az ablak alján megjeleníti a folyamatjelző sávot, a becsléssel a hátralévő idő becslésével együtt. A HandBrake hozzáadja a folyamatjelzőt Dokk ikonra, így könnyedén elrejtheti a HandBrake ablakot, és folytathatja munkáját, miközben időnként egy pillantást vethet a HandBrake előrehaladására.

A HandBrake egy többszálas alkalmazás, ami azt jelenti, hogy több processzort és magot támogat. Ha szeretné látni, hogy a HandBrake hogyan tudja teljes mértékben kihasználni a Mac processzorait, indítsa el Activity Monitor, található Go > Utilities. Ha az Activity Monitor nyitva van, válassza a CPU lehetőséget. Amikor a HandBrake konverziót hajt végre, látnia kell az összes használt CPU-t.