Hogyan lehet másolni és beilleszteni egy Chromebookra

Másolhat és beilleszthet Chromebookokra, akárcsak más számítógépekre.

Ezt mindkét billentyűkombinációval meg lehet valósítani, ahol egyes billentyűkombinációkat együtt nyom meg, és a helyi menüben a jobb egérgombbal kattintva, például weboldalakra juthat. Ha rendelkezik érintőképernyős Chromebookjával, vagy Chromebookján nincs megfelelő érintőpad gomb, akkor is másolhat és beilleszthet.


Szöveg kiválasztása és másolása Chromebookon

A szövegválasztások másolása és beillesztése Chromebookon nagyon egyszerű. Először meg kell találnia a másolni kívánt szöveget, majd ki kell választania. A kiválasztott szöveggel átmásolhatja azt egy billentyűkombinációval vagy jobb gombbal.

Az alábbiak szerint másolhatja és illesztheti be a szövegkiválasztást egy Chromebookra a jobb gombbal kattintva:

Ha az érintőpadon csak egy gomb található, vagy a teljes érintőpad kattan, akkor alapértelmezés szerint bal kattintás.

  1. Keresse meg a másolni kívánt szöveget. A szöveg lehet weboldalon, e-mailben vagy bármely más dokumentumban, amely lehetővé teszi a szöveg kiválasztását.

  2. Kattintson bal egérgombbal a kijelölni kívánt szöveg bal szélére.

  3. Tartsa lenyomva a bal érintőpad gombot, és húzza a kurzort a képernyőn jobbra, amíg ki nem választja a megfelelő szöveget.

  4. A kijelölt szöveggel kattintson a jobb gombbal a kijelölés bármely pontjára.

    Ha az érintőpadon nincs jobb egérgomb, tartsa lenyomva más miközben kattintott. Az egér jobb egérgombbal történő kattintása helyett két ujjal is megérintheti az érintőpadot. Ha jobb egérgombbal kattint egy érintőképernyőn, tartsa az ujját a képernyőn, ahelyett, hogy megérintené.

  5. választ másolat.

  6. Nyissa meg azt az alkalmazást, amelybe be szeretné illeszteni a szöveget. Ez lehet e-mail, Google Docs fájl vagy bármi más, amely lehetővé teszi a szöveg beillesztését.

  7. Kattintson a jobb gombbal arra a helyre, ahová be szeretné illeszteni a szöveget.

  8. választ Paszta.


Szöveg másolása és beillesztése billentyűparancs segítségével

A helyi menü mellett billentyűparancsokat is használhat a szöveg másolásához és beillesztéséhez Chromebookon. Ezek valójában ugyanazok a standard parancsikonok, amelyeket a Windows számítógépeken használnak, ami megkönnyíti a megjegyzést.

Íme a billentyűparancsok, amelyeket másolni és beilleszteni Chromebookra lehet:

  • nyomja meg Ctrl + C másolni
  • nyomja meg Ctrl + V beilleszteni

Könnyű megjegyezni Ctrl + C mivel a C jelentése másolat. Ctrl + V nehezebb megjegyezni, de hasznos lehet a V mint tépőzár mellett áll. Ez a parancs nem használható Ctrl + P mert ezt nyomtatásra használják.


Időkímélő: Teljes weboldal vagy dokumentum másolása

A régimódi másoláshoz használt szöveg kiválasztása nem olyan nehéz, de problémát okozhat, ha egy teljes weboldalt vagy dokumentumot szeretne kijelölni, különösen, ha görgetni kell az egész megtekintéséhez. Ez sokáig tarthat, vagy a görgetés megszakíthatja a választást.

Ha gyorsan ki akar választani egy teljes weboldalt vagy dokumentumot, akkor itt van a billentyűkombináció:

  • nyomja meg Ctrl + A az összes kiválasztásához.

A kijelölt szöveggel jobb egérgombbal kattintva átmásolhatja a helyi menübe, vagy használhatja Ctrl + C parancsikon az egész másolásához.


Képek másolása weboldalakról

Nem csak a szöveg másolható át Chromebookra. Ha egy tetsző képet lát, akkor a jobb gombbal kattintson a helyi menüre a mentéshez, vagy másolhatja és beillesztheti egy képszerkesztő alkalmazásba. Ez lehetővé teszi, hogy a képet bármilyen módon módosítsa, mielőtt megosztaná.

Így másolhat képet egy Chromebookra:

  1. Keressen egy képet, amelyet másolni szeretne.

  2. Kattintson a jobb gombbal a képre, vagy tartsa lenyomva más + Bal klikk.

  3. választ Képmásolat.

  4. Nyisson meg egy képszerkesztő alkalmazást, és hozzon létre egy új képet.

  5. nyomja meg Ctrl + V hogy beillessze a képet.

Néhány kép nem másolható így, és néhány képszerkesztő alkalmazás nem teszi lehetővé az így másolt képek beillesztését. Ha a képszerkesztő alkalmazás képes képeket megnyitni egy univerzális erőforrás-keresőből (URL), akkor kattintson a jobb gombbal a képre, majd válassza ki a kép URL címének másolása helyette.


Videók másolása Chromebookon

Nem másolhat le videót Chromebookra ugyanúgy, mint a képeket, de másolhatja az URL-t. A videó URL-je az a link, amelyet megoszthat másokkal, így ők is megnézhetik a videót, így ez nagyon hasznos, ha talál egy megosztani kívánt videót.

Videohivatkozás másolása Chromebookon:

  1. Keresse meg a megosztani kívánt videót.

  2. Kattintson a jobb gombbal a videóra, vagy tartsa lenyomva más + Bal klikk.

  3. választ Videó URL másolása.

választ másolja a videó URL-jét a jelenlegi időpontban hogy megkapjon egy megosztási linket, amely lehetővé teszi barátainak, hogy elindítsák a videót az adott ponton. Ez akkor hasznos, ha egy videó elindul egy ideig, vagy ha egy különösen vicces vagy érdekes pillanatot szeretne megosztani.

  1. Nyissa meg azt az alkalmazást, ahová be szeretné illeszteni a videó linket. Ez lehet e-mail, üzenetküldő alkalmazás vagy bármilyen más alkalmazás, amely lehetővé teszi a szöveg beillesztését.

  2. Kattintson a jobb gombbal, ahová be szeretné illeszteni a hivatkozást, vagy tartsa lenyomva más + Bal klikk.

  3. választ Paszta.