Csökkentse az iCloud tárolási költségeit a fotók segítségével, több fotókönyvtárral

Az Apple Photos alkalmazását az OS X Yosemite alkalmazással vezették be, amely felváltotta az iPhoto-t, és egyablakos fotókezelő üzletet hozott létre, amely képes tárolni, szerkeszteni és megosztani a képeit. A Photos egyik hasznos tulajdonsága, hogy több képkönyvtárral is együttműködhet. Itt áttekintjük, miért lehet hasznos több képkönyvtár, hogyan állíthatjuk be őket a Mac Fotók programjában, és hogyan jelölhetjük ki az iCloud használatához használható System Photo könyvtárat.

A cikkben szereplő információk az OS X Yosemite vagy újabb verziót futtató Mac számítógépek Fotók alkalmazására vonatkoznak.


Miért hasznos a több képkönyvtár hasznos?

Könnyű a Photos könyvtárat albumokba és mappákba rendezni, és a Photos intelligensen csoportosítja a fényképeket pillanatokra, gyűjteményekre és évekre.

Ha iCloud fotókat használ, a fotói elérhetőek és naprakészek a Mac, iPhone és iPad készülékeken. De bár az Apple 5 GB ingyenes iCloud-tárhelyet kínál, a fotók gyorsan felemészthetik ezt a helyet, így drága iCloud-tárhely-terv marad.

Több képkönyvtár használatával kiválaszthatja, hogy mely fényképeket készítsen biztonsági másolatot az iCloudról a Rendszer fotókönyvtárában, és más könyvtárakat is létrehozhat a fényképekhez, amelyek a merevlemezen maradnak helyben.

A System Photo Library az egyetlen olyan képtár, amely használható az iCloud Fotók, Megosztott albumok és Saját fotófolyam szolgáltatással.

Manuel Sulzer / Getty Images


Új fotókönyvtár létrehozása

A Fotók alkalmazást valószínűleg csak egyetlen könyvtárral állították be. Második Fotókönyvtár létrehozása:

  1. Lépjen ki a Photos alkalmazásból, ha fut.

  2. Tartsa lenyomva a opció gombot a billentyűzeten, majd kattintson duplán a képek ikont az asztalon vagy a Dockon. Engedje el a opció gombot, amikor meglátja a Válasszon Könyvtár ablak.

  3. Ban,-ben Válasszon Könyvtár ablak, válassza ki Új.

  4. Nevezze el a könyvtárat, majd válassza a lehetőséget OK.

  5. Meglátja a Üdvözli a Fotók képernyőn elérhető opciók a képek ebbe az új könyvtárba mozgatásához.


Fotók áthelyezése az új könyvtárba

A fotók új könyvtárba való áthelyezéséhez exportálnia kell őket egy másik Fotók könyvtárból, majd importálni kell az új könyvtárba.

Exportálás egy másik könyvtárból

  1. Menjen az asztalra, és kattintson a jobb gombbal bárhová. Válassza a lehetőséget Új mappa, majd nevezze meg Exportált képek, vagy ami tetszik.

  2. Zárja be a Fotók alkalmazást, ha az nyitva van.

  3. Tartsa lenyomva a opció gombot a billentyűzeten, majd kattintson duplán a képek ikont az asztalon vagy a Dockon. Engedje el a opció gombot, amikor meglátja a Válasszon Könyvtár ablak.

  4. Ban,-ben Válasszon Könyvtár ablakban válassza ki a kívánt könyvtárat, ahonnan képeket szeretne exportálni, majd válassza a lehetőséget Válasszon Könyvtár.

    (Ebben a példában az eredeti könyvtárat választjuk, mert fotókat akarunk hozzáadni az új könyvtárunkhoz.)

  5. Jelöljön ki egy vagy több exportálandó képet. Használja a képek, Közös, Albumokvagy projektek lapokon.

  6. Tól filé menüből válassza ki Export.

  7. Válasszon Fotók exportálása (szám) (a képek, ahogyan jelenleg megjelennek, bármilyen szerkesztéssel) vagy Exportálja a módosítatlan eredetiket.

  8. Töltse ki az információkat (fényképtípus és fájlnév), majd válassza a lehetőséget Export.

  9. Ban,-ben Megtakarítás megjelenő párbeszédpanelen válassza ki a korábban létrehozott asztali mappát Exportált képek, Majd válassza ki Export.

  10. A képek most a Exportált képek mappát az asztalon. Készen állnak importálásra az újonnan létrehozott Fotók könyvtárba.

Importálja az exportált fotókat az Új Fotók könyvtárba

  1. Zárja be a Fotók alkalmazást, ha az nyitva van.

  2. Tartsa lenyomva a opció gombot a billentyűzeten, majd kattintson duplán a képek ikont az asztalon vagy a Dockon. Engedje el a opció gombot, amikor meglátja a Válasszon Könyvtár ablak.

  3. Ban,-ben Válasszon Könyvtár ablakban válassza ki a korábban létrehozott új Photos könyvtárat. Ez az a könyvtár, amelyhez képeket szeretnénk hozzáadni. Válassza a lehetőséget Válasszon Könyvtár.

  4. Amikor a Üdvözli a Fotók megnyílik az ablak, válassza a lehetőséget Fájl> Importálás.

  5. Keresse meg az asztali mappát, ahová az exportált képeket tárolta. Válassza ki a képeket, majd válassza a lehetőséget Felülvizsgálat az importáláshoz.

  6. A képeket egy ideiglenes mappában fogja megtekinteni. Válassza ki az egyes képeket a kiválasztásával Kiválasztott importálás vagy importálja az egész csoportot a választással Az összes új fotó importálása.

  7. Az importált képek mostantól az új könyvtárban találhatók.


Válassza a Rendszer fotókönyvtárát

Csak egy Photos könyvtárat jelölhet ki a System Photos Library-ként. A System Photo Library az egyetlen olyan könyvtár, amely használható az iCloud Fotók, Megosztott albumok és Saját fotófolyam szolgáltatással. Ha egyszerűvé kívánja tenni a System Photos könyvtárat újonnan létrehozott Photos könyvtárra, ez egy egyszerű folyamat.

  1. Zárja be a Fotók alkalmazást, ha az nyitva van.

  2. Tartsa lenyomva a opció gombot a billentyűzeten, majd kattintson duplán a képek ikont az asztalon vagy a Dockon. Engedje el a opció gombot, amikor meglátja a Válasszon Könyvtár ablak.

  3. Ban,-ben Válasszon Könyvtár ablakban vegye figyelembe, hogy az egyik fotókönyvtár már meg van jelölve a System Photo Library néven. 

  4. A System Photo Library megváltoztatásához válasszon egy másik könyvtárat, majd válassza a lehetőséget Válasszon Könyvtár.

  5. választ Fotók> Beállítások a menüsorból.

  6. Válassza ki a általános lapot és válasszon Használja a rendszer fotókönyvtáraként.

  7. Az új System Photo könyvtár be lett állítva.