Hogyan lehet letölteni a Google Maps Offline-t Android-eszközére

A Google Maps részletes térképekkel és részletes útmutatásokkal szellővé tette az ismeretlen területeken történő utazást, de mi történik, ha olyan területre megy, ahol nincs mobil lefedettség, vagy külföldre utazik, ahol okostelefonja nem tud csatlakozni? Szerencsére lehetőség van a szükséges térképek mentésére és később offline elérésre.

Az alábbi utasítások az Android 7 (Nougat) vagy újabb rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekre vonatkoznak, függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-eszközét: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb. Lehetséges, hogy frissíteni kell az Android legújabb verziójára a Google Maps offline használatához.


Az offline Google Maps letöltése

A Google Maps offline használatra történő letöltéséhez csatlakozzon az internethez, jelentkezzen be Google-fiókjába, majd kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Nyissa meg a Google Maps szolgáltatást, és keressen egy helyet, például Denver, vagy egy étterem vagy más hely nevét.

  2. Csippentéssel, nagyítással vagy görgetéssel válassza ki a menteni kívánt területet, majd válassza a lehetőséget Letöltések
    .

  3. Ha egy adott helyet, például éttermet keresett, nem pedig várost vagy régiót, érintse meg a ikont Több menü (három függőleges pont)> Offline térkép letöltése > Letöltések
    .

  4. A térképet az eszköz belső tárhelyére menti offline megtekintés céljából.

Nem találja offline térképeit az Androidon? Az offline térképeket 30 nap elteltével automatikusan törli, hacsak nem frissíti őket a Wi-Fi-hálózathoz való csatlakozással.


Az offline Google Maps használata

Annak érdekében, hogy offline is megtekinthesse a térképeket, tiltsa le készüléke internetkapcsolatát, és próbálja meg elérni a térképeket Wi-Fi nélkül:

  1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást.

  2. Koppintson a hamburger ikonra a képernyő bal felső sarkában.

  3. választ Offline térképek.

  4. Koppintson a letöltött térképre.

  5. Koppintson a jobb felső sarokban található ceruza ikonra, hogy nevet adjon a térképnek.

  6. Érintse töröl a térkép eltávolításához az eszközről, vagy koppintson a ikonra frissítés hogy további 30 napig megújítsa a térképet.

  7. Koppintson a térkép képére annak megtekintéséhez. A látóhelyet annyi részletre nagyíthatja, amennyit csak tud online állapotban.

A Google Maps offline használatakor vezetési útmutatásokat kaphat, és helyeket kereshet a letöltött területeken belül; azonban nem kaphat tömegközlekedési, kerékpáros vagy gyalogos útvonaltervet. Vezetéskor nem lehet átirányítani az útdíjak vagy a kompok elkerülése érdekében, és forgalmi információkat sem lehet szerezni.

Ha gyalogolni vagy kerékpározni szeretne az úti célnál, akkor indulás előtt szerezze be ezeket az utasításokat, és képernyőképen nézze meg őket. Ha busszal akar közlekedni, töltsön le egy helyi tömegközlekedési térképet.


A Google Maps mentése SD-kártyájára

Alapértelmezés szerint az offline térképeket a telefon belső tárhelyére menti. Választhatja, hogy SD-kártyára menti őket, ha a telefonja rendelkezik ilyennel.

  1. Helyezzen be SD-kártyát androidos telefonján vagy táblagépén.

  2. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást.

  3. Érintse Menü > Offline térképek.

  4. Érintse beállítások.

  5. A Tárolási beállítások alatt érintse meg a elemet eszköz > SD-kártya. A Letöltési beállítások alatt kiválaszthatja Csak Wi-Fi-n keresztül ha az adatok és az akkumulátor élettartamát kíméli a térképek letöltése közben.


A térképek offline megtekintésének egyéb módjai

A Google Maps nem egyedül kínál offline hozzáférést. Az olyan versengő alkalmazások, mint a HERE Maps és a CoPilot GPS, felülmúlják őket, bár utóbbihoz fizetett előfizetés szükséges.