Hogyan lehet bezárni az alkalmazásokat az Android rendszeren

Az alkalmazások bezárása Androidon azt jelenti, hogy le kell állítani az alkalmazásokat. Lehet, hogy leállít egy Android-alkalmazást, ha nem reagál megfelelően, ha a telefon vagy táblagép memóriája kevés, vagy ha kitisztítja a képernyőt.

Általában nem szükséges az alkalmazások leállítása az Android rendszeren, mert eszközének megfelelően kell kezelnie az alkalmazásokat, oda-vissza kevergetve a memóriát az aktívan használt alkalmazások és a háttérben futó alkalmazások között. Az alkalmazások folyamatos leállítása lassabbá teheti eszközét. Ha azonban valamilyen oka van annak, hogy törölni szeretné az alkalmazásokat, akkor ezt könnyen megteheti.

Az Android-alkalmazások kikapcsolása, megölése vagy törlése nem azonos az alkalmazások törlésével. A teljes eltávolításhoz el kell távolítania egy Android alkalmazást.

Ezeknek az utasításoknak működniük kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta a táblagépet vagy telefont - a Google, a Samsung, a Xiaomi stb.


Hogyan lehet megölni az alkalmazásokat Androidon

Párféleképpen zárhatjuk le az alkalmazásokat az Android rendszeren. A futó alkalmazásokat a kezdőképernyőről vagy az eszköz beállításaiból zárhatja be.

A kezdőképernyőről

Az alkalmazások bezárásának leggyorsabb módja a kezdőképernyőről bármikor:

  1. Tekintse meg eszközén futó alkalmazásokat. Ennek módja a telefontól és az Android verziójától függ. Ha nem biztos abban, hogy az eszköz hogyan jeleníti meg a futó alkalmazásokat, próbálkozzon a rendelkezésre álló különböző módszerekkel:

    • Húzza ujját felfelé a képernyő aljától (de ne csúsztassa túlságosan felfelé, vagy az alkalmazásfiók megnyílik).
    • Koppintson a képernyő alján található kis négyzet ikonra.
    • Nyomja meg a telefon vagy tabletta alján található fizikai gombot, amely két átfedő téglalapnak tűnik. Lehet, hogy addig nem látja világítani, amíg meg nem nyomja a Főoldal gomb melletti területen.
    • Samsung Galaxy készülékeken nyomja meg a gombot Legutóbbi alkalmazások gombot a Kezdőlap gomb bal oldalán.
  2. Húzza ujját fel és le, vagy balra és jobbra (a telefontól függően), hogy megtalálja a bezárni kívánt alkalmazást.

  3. Húzza felfelé az ölni kívánt alkalmazást, mintha ledobná a képernyőről. Ez akkor működik, ha az alkalmazásai vízszintesen vannak felsorolva.

    Vagy vertikálisan felsorolt ​​alkalmazások esetén csúsztassa ujját balra vagy jobbra azonnali bezáráshoz.

    Egyes Android-eszközökön ebben a nézetben az egyes alkalmazások jobb felső sarkában található egy kilépés gomb, amelyet megérintve bezárhatja az alkalmazást. Ha alul három vonalú gombot lát egy kicsi x rajta érintse meg az összes nemrégiben megnyitott alkalmazás bezárásához.

    Néhány eszköz rendelkezik a Mindent kitöröl opciót, ha teljesen balra csúsztat. Ha megérinti az összes alkalmazást egyszerre megöli.

  4. Ismételje meg a 2. és a 3. lépést a többi futó alkalmazás bezárásához. Ha végzett, válasszon egy üres helyet a képernyő szélén, vagy nyomja meg a Kezdőlap gombot.

Használja az Alkalmazások kezelőjét

Telefonja vagy táblagépe rendelkezik beépített kezelővel az alkalmazások számára, amelyeket akkor használhat, ha be kell zárnia a háttéralkalmazásokat (futó alkalmazások, amelyek azonban nem jelennek meg a fenti módszer követésekor).

Amikor a beállításokat a futó alkalmazások bezárásához használja, több lehetőség áll rendelkezésre, mint amit a fenti ellop módszerrel talál. Ez a lehetőség nem annyira barátságos, és inkább a nem reagáló alkalmazások megölésére szolgál, ahelyett, hogy kecsesen lépne ki.

  1. Nyissa meg a beállításokat, és érintse meg a elemet Alkalmazások és értesítések. Néhány Android-eszközön keresse meg Apps, App Management, Alkalmazáskezelővagy általános > Apps.

  2. Érintse Az összes <#> alkalmazás megtekintése majd keresse meg a leállítani kívánt problémás alkalmazást. Ha nem látja ezt a lehetőséget, előfordulhat, hogy az eszközén lévő alkalmazások listáját nézi meg, ebben az esetben görgetve megtalálja a bezárni kívánt alkalmazást.

  3. Válassza ki az alkalmazást, majd válassza a lehetőséget Kényszer leállítása.

    Néhány Android-eszközön ez a képernyő is eltávolíthatja az alkalmazást, ha nem biztos abban, miért van az első.

  4. Érintse OK or Kényszer leállítása megerősíteni, hogy meg akarja ölni a futó alkalmazást.

    Miután az alkalmazás leállt, újra megnyithatja normálisan. Az alkalmazás bezárásának kényszerítése pusztító jellege azonban némi korrupciót vagy nem szándékos viselkedést okozhat.


A futó szolgáltatások leállítása Androidon

A szolgáltatásokkal általában nem az átlagembereknek kell megküzdeniük, különös tekintettel arra, hogy ennek képessége alapértelmezés szerint nem áll rendelkezésre. Ha azonban tudja, mit csinál, és le kell állítania egy adott alkalmazás által futtatott szolgáltatást, akkor ez egy egyszerű folyamat.

  1. Fejlesztői mód engedélyezése. Ez egy speciális mód az Android-eszközön, amely lehetővé teszi olyan beállítások megtekintését és szerkesztését, amelyeket egy normál felhasználó nem lát.

  2. Ugrás beállítások > rendszer > Részletes, majd érintse meg Fejlesztői beállítások. Néhány régebbi Android-eszköz a fejlesztői opciókat tárolja beállítások > rendszer.

  3. választ Futó szolgáltatások, és görgessen végig a listán az megölni kívánt szolgáltatást futtató alkalmazás megkereséséhez és kiválasztásához.

  4. Válasszon megáll a befejezni kívánt szolgáltatás mellett. A készüléktől függően előfordulhat, hogy megnyomnia kell OK megerősítéséhez.