Mi az Android Dark Mode? És hogyan lehet engedélyezni

Egyes felhasználók számára az Android sötét témái könnyebben elérhetők, mint az alapértelmezett felület. Az, hogy bekapcsolja az Android sötét módját, attól függ, hogy az okostelefon vagy táblagép mely Android-verziót futtatja.

A cikk utasításai az Android 10 és az Android 9 (Pie) rendszerre vonatkoznak. A sötét mód nem érhető el az operációs rendszer régebbi verzióiban.


Az Android Dark Mode engedélyezése az Android 10 rendszeren

Alapértelmezés szerint a tematikus árnyalat ugyanarra a háttérképészlelés-alapú automatikus üzemmódra van állítva, mint az Android régebbi verziói, de mostantól külön opciók állnak rendelkezésre egy állandó színes témához. A sötét téma engedélyezése Android 10-eszközökön:

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Érintse kijelző.

  3. Koppintson a melletti kapcsolóra Sötét téma amely lehetővé teszi.

Innen csúsztassa lefelé az ujját a képernyő tetejétől a gyorsbeállítások eléréséhez. Megjelenik az új és a sötétszürke háttér fehér szöveggel. Néhány alkalmazás, például a Google Chrome, a Google Pay és a YouTube, szintén automatikusan alkalmazkodik a sötét témához.

Az Android-fejlesztőknek most lehetőségük van sötét módú támogatás hozzáadására az Android-alkalmazásokhoz.


Az Android Dark Mode engedélyezése az Android 9.0 Pie rendszeren

Az Android 9.0 (Pie) lehetőséget adott a sötét és világos témák közötti váltásra, de a folyamat kissé eltér az Android 10-től. A sötét mód engedélyezése az Android 9-n:

  1. Indítsa el a beállítások app és érintse meg kijelző.

  2. Érintse Részletes hogy kibővítse az opciók listáját.

  3. Görgessen le, és érintse meg a gombot Eszköz témája, majd érintse meg sötét a felbukkanó párbeszédpanelen.


Android 9 Sötét mód korlátozások

Az Android 9 rendszeren a beállítások menü és egyéb kezelőfelület-elemek, például a gyorsbeállítások alatt felbukkanó értesítések, továbbra is egy világos háttérhez tartoznak, amely fehér háttérből és fekete szövegből áll. Azonban, ha tudja, hogyan kell megváltoztatni Android-háttérképét, a következetesebb élmény érdekében párosíthatja a sötét módot egy világosabb háttérképpel.

A felhasználók kiegészíthetik a sötét felületet azáltal, hogy az egyes alkalmazásokat a saját sötét módjukhoz konfigurálják. Néhány Google alkalmazás olyan opciókat kínál egy sötét témához, amely meglehetősen összhangban áll a gyorsbeállítások sötét felhasználói felületével.


A sötét mód engedélyezése az Android Messages alkalmazáshoz

Az Android Messages alkalmazás automatikusan átvált a sötét témához az Android 10 eszközökön. Android 9 rendszeren az Üzenetek alkalmazás manuálisan testre szabható sötét témával:

  1. Indítsa el a Üzenetek app.

  2. Érintse meg a hárompontos ikon az alkalmazás jobb felső részén.

  3. Érintse Sötét mód engedélyezése.

Innen az Üzenetek alkalmazás azonnal fehér szövegű sötétszürke háttérre vált, és a színes kapcsolati ikonok megtartják eredeti palettájukat.

A sötét mód engedélyezése a YouTube-on

A YouTube ennek megfelelő sötét megjelenéssel is rendelkezik. Engedélyezéséhez:

  1. Érintse meg a profilok ikonra az alkalmazás jobb felső sarkában.

  2. Érintse beállítások.

  3. Érintse általános.

  4. Koppintson a melletti kapcsolóra Sötét téma. Most sötétszürke háttérrel kell látnia a video bélyegképeket, megjegyzéseket és egyéb szöveges területeket.