VCF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A VCF fájlkiterjesztésű fájl egy vCard fájl, amelyet az elérhetőségi adatok tárolására használnak. Az opcionális bináris kép mellett a VCF fájlok egyszerű szöveges fájlok, és tartalmazhatnak olyan részleteket, mint a kapcsolattartó neve, e-mail címe, fizikai címe, telefonszáma és egyéb azonosítható részletek.

Mivel a VCF fájlok tárolják az elérhetőség adatait, ezeket gyakran egyes címjegyzéki programok export / import formátumának tekintik. Ez megkönnyíti egy vagy több névjegy megosztását, ugyanazok a névjegyek használatát a különböző e-mail programokban vagy szolgáltatásokban, vagy a címjegyzék fájlba történő biztonsági mentését.

VCF fájlok.

A VCF a Variant Call Format rövidítést is jelenti, és egyszerű szöveges fájlformátumként használja, amely tárolja a génszekvencia variációkat.


Hogyan nyitható meg egy VCF fájl

A VCF fájlokat egy olyan program nyithatja meg, amely lehetővé teszi az elérhetőségek megtekintését, de egy ilyen fájl megnyitásának leggyakoribb oka a címjegyzék importálása egy e-mail programba, például online vagy telefonjára vagy számítógépére.

A folytatás előtt fontos tisztában lenni azzal, hogy egyes alkalmazások korlátozzák az egyszerre importálható vagy megnyitható névjegyek számát. Ha problémái vannak, akkor térjen vissza az eredeti címjegyzékéhez, és csak a névjegyek felét vagy 1/3-át exportálja a VCF-be, és ismételje meg, amíg mindet áthelyezi.

A Windows Névjegyzék beépített része a Windows Vista és a Windows újabb verziói, és felhasználhatók VCF fájlok megnyitására, akárcsak a vCardOrganizer és a VCF Viewer. Mac rendszeren a VCF fájlok a vCard Explorer vagy a Címjegyzék segítségével tekinthetők meg.

Az iOS eszközök, például az iPhone és az iPad, szintén meg tudják nyitni a VCF fájlokat, ha e-mailen, webhelyen vagy más módon töltik be őket közvetlenül a Névjegyek alkalmazásba. Ha Android-eszközt használ, használja a Kapcsolatok alkalmazást a kereséshez beállítások > import, majd válassza a .vcf fájl lehetőség a vCard fájl keresésére a telefonon vagy a Google Drive-fiókban.

A VCF fájlok importálhatók olyan online e-mail kliensekbe is, mint a Gmail. A Google Névjegyek oldalon keresse meg a import gombra, és válassza ki a VCF fájlt a Válaszd ki a fájlt gombot.

Hogyan kezdi el használni a Gmail Névjegyeket?

Ha egy VCF fájl tartalmaz képet, akkor a fájl egy része bináris, és nem jelenik meg egy szövegszerkesztőben. A többi információnak azonban teljesen láthatónak és szerkeszthetőnek kell lennie minden olyan programban, amely szöveges dokumentumokkal működik.

A Microsoft Outlook és a Handy Address Book két alternatíva képes megnyitni a VCF fájlokat, de egyik sem szabadon használható. Például, ha MS Outlook programot használ, akkor a VCF fájlt a filé > Open & Export > Import / Export > VCARD fájl importálása (.vcf) menüben.

Mivel előfordulhat, hogy a számítógépén van néhány olyan program, amely képes megtekinteni a VCF fájlokat, ne feledje, hogy ha szeretné, akkor duplán kattintva megváltoztathatja, melyik nyissa meg a fájlt.


Hogyan konvertálhat egy VCF fájlt

A CSV egy általános formátum a VCF fájlok konvertálására, mivel az Excel és más alkalmazások támogatják, amelyek inkább a névjegyeket importálják a CSV-ből. A VCF-et konvertálhatja online CSV formátumba a vCard segítségével LDIF / CSV Converter formátumba. Lehetőség van választani az elválasztó típust, valamint csak az e-mail címmel rendelkező névjegyeket exportálni.

A fent említett Handy Address Book program az egyik legjobb offline VCF-CSV konverter. Használd azt filé > import menüben nyissa meg a VCF fájlt, és tekintse meg az összes névjegyet. Ezután válassza ki azokat, amelyeket exportálni szeretne, és menjen filé > Export a kimeneti típus kiválasztásához (támogatja a CSV-t, TXT-t és az ABK-t).


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt a fent említett programokkal, fontolja meg a fájlkiterjesztés újbóli ellenőrzését. Könnyű összekeverni a fájlkiterjesztéseket, ha azok hasonlóan vannak írva.

A VFC (VentaFax Cover Page), az FCF ​​(Final Draft Converter) és a VCD (Virtual CD) csak néhány példa. Ha valóban rendelkezik ilyen fájlokkal, vagy valami mással, végezzen néhány kutatást, hogy megismerje a formátumot és a megnyitni kívánt programot.