Küldjön egyedi útvonalat a Google Maps-re a telefonjára

Nem igazán van szüksége külön GPS-re autójához, ha telepítette a Google Maps alkalmazást androidos mobil eszközére. Valójában, ha előzetesen szán egy kis extra időt az utazás megtervezésére, akkor a Google Térképen létrehozhat egy egyedi útvonalat, amelyet útközben telefonján vagy táblagépén követhet.

Nagyon jól hangzik, igaz? Persze, de a dolgok kissé trükkössé válnak, ha nagyon hosszú és részletes útvonalat választott, amelyet követni szeretne, és amely bizonyos helyekre eljut, és bizonyos utakon vezet le.

Julie Bang / Web

Ha valaha is megpróbálta ezt csak a Google Maps alkalmazásban működtetni, akkor valószínűleg az alábbi problémák egyikével vagy mindkettővel találkozott:

  • Nem építhet szuper bonyolult egyéni útvonalat közvetlenül a Google Maps alkalmazásban. Bár húzhatja az útvonalat néhány olyan alternatív útvonalra (szürke színnel kiemelve), amelyet az alkalmazás javasol az úti cél megadása után, nem húzhatja pontosan körül, hogy bármilyen utat felvegyen vagy kizárjon.
  • Ha valaha úgy testreszabta a Google Maps útvonalát az asztali interneten, hogy az meghosszabbítja az utazási időt, majd megpróbálta elküldeni az eszközére, akkor valószínűleg látta, hogy maga irányítja át úgy, hogy gyorsabban érkezzen. A Google Térképet úgy tervezték, hogy a lehető legkevesebb idő alatt eljusson oda, ahová szeretne eljutni, tehát ha egy kis időt töltött az asztali weben, az útvonalat különböző területeken húzva oly módon, hogy lehetővé tegyen bizonyos megállókat, amelyek kissé távol vannak vagy más úton haladjon, mert az ismerősebb számodra, a Google Maps alkalmazás nem fogja tudni, és biztosan nem fog érdekelni. A lehető leghatékonyabb módon akar eljutni egyik pontról a másikra.

E két probléma megoldásához használhat egy másik Google-terméket, amelyről valószínűleg nem tudott: a Google Saját térképek. A Saját térképek egy olyan térképészeti eszköz, amely lehetővé teszi egyedi térképek létrehozását és megosztását. 


Nyissa meg a Google Saját térképeket

Screentshot / Google Saját térképek

A Saját térképek nagyon hasznosak részletes egyedi térképek készítéséhez, és a legjobb az egészben az, hogy az útra lépéskor a Google Térképben is használható. A Saját térképeket az interneten érheti el a google.com/mymaps címen. (Lehet, hogy először be kell jelentkeznie Google-fiókjába, ha még nem tette meg.)

Ha Android-eszközzel rendelkezik, érdemes megnéznie az Android számára elérhető Google Saját térképek alkalmazást. A Saját térképek mobilos böngészőkben is jól néz ki és működik, így ha van iOS-eszközöd, és nincs hozzáférésed az asztali webhez, akkor próbáld meg felkeresni a google.com/mymaps oldalt a Safari böngészőben, vagy egy másik általad választott mobilböngészőben.


Hozzon létre egy új egyéni térképet

A Google.com képernyőképe

Tegyük fel például, hogy nagy utazást terveztek, megfelelő mennyiségű vezetéssel és négy különböző megállóval, amelyeket hosszú úton meg akar tenni. Az Ön úti céljai:

  • A CN-torony (a kiindulópont)
  • Rideau csatorna korcsolyapálya
  • Montreali Régészeti és Történeti Múzeum
  • Quebec fellegvára

Csak négyszer adhatja meg külön-külön az egyes úti célokat, amikor megérkezik mindegyikhez, de ez időbe telik, és nem feltétlenül teszi lehetővé, hogy az útvonalat is pontosan úgy alakítsa, ahogyan szeretné.

Ha új térképet szeretne létrehozni a Saját térképek alkalmazásban, kattintson a bal felső sarokban látható piros gombra + ÚJ TÉRKÉP létrehozása. Látni fogja, hogy a Google Maps nyitva van, és néhány különféle funkcióval rendelkezik, beleértve a térképkészítőt és a keresőmezőt, amely alatt térképeszközök találhatók. 


Nevezze el térképét

A Google.com képernyőképe

Először adjon nevet és opcionális leírást a térképének. Ez hasznos lehet, ha további térképeket szeretne létrehozni, vagy meg szeretné osztani másokkal, akik csatlakoznak hozzád az utazáshoz.

Adja meg a kiindulási helyét és az összes célt

A Google.com képernyőképe

Írja be a kiindulási helyet a keresőmezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt. A térképen a hely felett megjelenő felugró ablakban kattintson a gombra + Hozzáadás a térképhez.

Ismételje meg ezt az összes rendeltetési helyével. Észre fogja venni, hogy a gombok hozzá lesznek adva a térképéhez, amikor hozzáadja a keresést és beírja őket, miközben minden helynév egy listában lesz hozzáadva a térképkészítőhöz.


Útmutatás a második úti célhoz

A Google.com képernyőképe

Most, hogy az összes úti cél fel van térképezve, itt az ideje megtervezni az útvonalat azáltal, hogy útbaigazítást kap az A ponttól a B pontig (és végül B-től C-ig, és C-től D-ig).

  1. Kattints első rendeltetési helyének neve (a kiindulási pont után) a térképkészítőben. Példánkban ez a Rideau-csatorna gördeszkája.
  2. Ez megnyitja a hely fölött egy felugró ablakot, amelynek alján több gomb található. Kattints a nyíl gomb hogy útbaigazítást kapjon erre a helyre.
  3. Egy új réteg kerül a térképkészítőbe az A és B pontokkal. A üres mező lesz, míg B lesz az első célállomás.
  4. Írja be kiindulási hely bele A mező. Például ez a CN Tower. A Saját térképek útvonalat generál Önnek a kiindulási helytől az első úticélig.

Húzza az útvonalat a testreszabásához

A Google.com képernyőképe

A Saját térképek a leggyorsabb útvonalat nyújtja, amelyet az egyik pontról a másikra képes felismerni, de a Google Térképhez hasonlóan az egérrel is kattinthat az útvonalra, és testreszabhatja más utakra.

Példánkban a Saját térképek olyan útvonalat adott, amely egy főbb autópályán vezet, de északra húzva egy kisebb, kevésbé forgalmas autópályán vezethet le. Ne felejtse el nagyítani és kicsinyíteni (a képernyő jobb alsó sarkában található plusz / mínusz gombok használatával) az összes út és nevük megtekintéséhez az útvonal pontosabb testreszabása érdekében.

Tipp: Adjon hozzá több célpontot, ha valóban elmegy az útból

A Google.com képernyőképe

Mielőtt továbblépnénk, érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ha egy nagyon meghatározott útvonalat tervez megtenni, amely meglehetősen messze vezet a Google Térkép általad generált gyorsabb útvonalaktól, akkor érdemes további célpontokat hozzáadni az útvonalához, amelyek elvisznek ahogy akarod. Ez segít elkerülni, hogy a Google Maps átirányítsa, amikor telefonjáról érjük el.

Tegyük fel, hogy amikor a CN-toronytól a Rideau-csatorna gördeszkáig halad, a 15-es főúton szeretne haladni ahelyett, hogy tovább haladna a 7-es főúton. A Google Maps nem törődik vele, és folyamatosan megpróbálja elérni, hogy a leggyorsabb útvonalon haladjon. Ha azonban kiválaszt egy véletlenszerű célállomást a 15-ös főút mentén, és hozzáadja a térképéhez, még akkor is, ha nem akar ott megállni, akkor ez a Google Maps számára további információkat nyújt arról, hogy hová szeretne menni.

Ebben a példában megnézheti a térképet, és a Smiths Falls-ot úti célként hozzáadhatja a Úti cél hozzáadása linkre Útvonal réteg te most alkottál. típus Smiths Falls bele C mező hozzáadásához, majd kattintson és húzza a sorrend rögzítéséhez - úgy, hogy az a kiindulási pont és a második célpont közé essen.

Mint fent látható, a Smiths Falls hozzáadódik, és átveszi a második úticél helyét az útvonalon, a másodikat (Rideau Canal Skateway) lefelé mozgatva. Ennek egyetlen hátránya, hogy vezetés közben valószínűleg szüksége lesz egy utas segítségére a térképen történő navigáláshoz, így nem megy végig azon a véletlenszerű úti célon, ahol nem akart megállni, de azért tett hozzá, hogy megtartsa Önt azon az útvonalon, amelyet kifejezetten kívánt.

Térképezze meg hátralévő úticéljait

A Google.com képernyőképe

Az útvonal kibővítéséhez az összes többi meglátogatni kívánt úti célra egyszerűen ismételje meg a fenti lépéseket a meglátogatni kívánt célok sorrendjében. Ne feledje, hogy amikor az útvonaltervezésre kattint, az üres mezőbe be kell írnia előző célját.

Tehát a következő úti célunkhoz a példában használjuk:

  1. Először kattintson a gombra Montreali Régészeti és Történeti Múzeum a térképépítőben.
  2. Kattintson ide útvonaltervet kapni.
  3. akkor lépjen be Rideau csatorna korcsolyapálya bele A mező.

Amikor beírja ezt a teljes célnevet, valójában három javasolt opció közül választhat a legördülő menüben - mindegyiknek más-más ikonja van.

Az első előtt egy zöld tű található, amely az első cím nélküli réteget képviseli, amely akkor jött létre, amikor az összes úti cél be lett írva a térképre. A második a C célt jelenti a második cím nélküli rétegben, amely akkor jött létre, amikor megépítettük az útvonal első részét.

Az Ön által választott attól függ, hogy miként szeretné felépíteni a térképét, és hogyan szeretné kihasználni a Saját térképek rétegek szolgáltatásának előnyeit. Ebben a konkrét példában ez nem igazán releváns, így bármelyiket választhatjuk. Ezt követően megismételjük a fentieket az utolsó úti célra (La Citadelle de Québec).

A Google Saját térképek rétegekről

Észre fogja venni, hogy amint ezeket a lépéseket követve létrehozza saját egyéni térképét, "rétegek" kerülnek a térképkészítő alá. A rétegek lehetővé teszik, hogy a térkép egyes részeit elkülönítse másoktól, hogy jobban rendezhesse azokat.

Minden alkalommal, amikor új irányokat ad hozzá, új réteg jön létre. Legfeljebb 10 réteget hozhat létre, ezért ne feledje, ha egyéni útvonalat épít, több mint 10 célállomással. 

A rétegkorlát kezeléséhez kattintson a gombra Úti cél hozzáadása link bármely meglévő rétegben, hogy egyszerűen hozzáadhasson egy célt egy meglévő útvonalhoz. Valójában, ha ismeri a meglátogatni kívánt úti célok sorrendjét, akkor egyszerűen végezze el a fenti lépéseket az első úticélhoz, majd csak ismételje meg az utolsó lépést az összes következő célállomáshoz, hogy mindez egy rétegben maradjon.

Ez rajtad múlik, és attól függ, hogyan érdemes rétegeket használni. A Google további információkat nyújt arról, hogy mit tehet a rétegekkel, ha érdekelne, hogy más rajongóbb dolgokat végezzen el saját térképével.

Hozzáférhet új egyéni térképéhez a Google Maps alkalmazásból

Pillanatkép a Google Maps iOS rendszerhez

Most, hogy az összes úti célt a megfelelő sorrendben ábrázolja a térképen az útvonalak irányaival együtt, hozzáférhet a térképhez mobileszközének Google Maps alkalmazásában. Amíg be van jelentkezve ugyanarra a Google-fiókra, mint amellyel létrehozta az egyéni térképét, addig jó.

  1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást, koppintson a ikonra menü ikon a keresőmező jobb oldalán, hogy láthassa a menüt balról.
  2. Érintse meg Az ön helyei.
  3. Görgessen lefelé a címkézett helyek és a térképekhez mentett helyek mellett. Látnia kell a térkép nevét.

Használja a Google Maps navigációt az egyéni térképével

Pillanatkép a Google Maps iOS rendszerhez

A Google Maps Navigáció és a Saját térképek nem éppen a legintegráltabb funkciók, ezért előfordulhat, hogy vissza kell térnie, és kicsit módosítania kell a térképét. Ismét attól függ, hogy mennyire bonyolult a térképe, és mennyire szeretné testre szabni az útvonalterveket az Ön ízlése szerint ahhoz képest, ahová a Google el akar vinni.

Miután megérintette a térkép megnyitását az alkalmazáson belül, az útvonalat pontosan úgy látja, ahogy kinézett, amikor számítógépre építette, kiegészítve az összes célponttal. A Google Maps részletes navigációjának használatához egyszerűen érintse meg a második célpontot (kihagyva az elsőt feltételezve, hogy természetesen ott indul), majd a kezdéshez koppintson a jobb alsó sarokban megjelenő kék autó ikonra az útvonalát.

Itt észreveheti, hogy a Google Maps navigáció levonja az útvonalról, és pontosan ezért mentünk át további célpontokat, ahol nincsenek tervezett megállók.

Ha úgy találja, hogy a Google Maps navigációs program kissé más útvonalat ábrázol, mint az egyedi alkalmazásra épített útvonal, akkor lehet, hogy vissza kell térnie annak szerkesztéséhez további célpontok hozzáadásával (annak ellenére, hogy nem szeretné meglátogatni őket). útvonal pontosan oda vezet, ahova szeretné.

Miután megérkezett első úticéljához, és készen áll az indulásra, egyszerűen megismerheti egyedi térképét, és megérintheti a következő úticélt a részletes navigáció megkezdéséhez. Tegye ezt az összes következő célállomáson, amikor megérkezik mindegyikhez, és élvezheti, hogy nem kell pazarolnia az idejét a térkép megrajzolásával.