Hogyan lehet javítani a Google Maps nem működik

A Google Térkép problémái különféle forrásokból származhatnak, és bármikor előfordulhatnak. Tartalmazzák a pontatlan helyadatokat, az útvonalterhelés elmulasztását vagy akár egyáltalán megnyílását. A felmerülő konkrét probléma több tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy melyik platformon van, és hol próbálja használni az alkalmazást. Ha a Google Maps nem működik, akkor lehet, hogy több megoldást kell kipróbálnia a kijavításhoz.


A Google Maps nem működik

Több tényező miatt a Google Maps nem működik megbízhatóan. Lehetnek szoftver- és hardveralapúak is, ezért előfordulhat, hogy néhány dolgot ki kell próbálnia a szolgáltatás használatához való visszatéréshez. A megszakítás okai a következők:

  • A Google szerverei nem működnek
  • Frissítésre szoruló alkalmazás
  • A helyszolgáltatások nem aktívak az eszközén
  • A Wi-Fi vagy a mobilszolgáltatás megszakadása
  • Meghibásodás a számítógépen vagy a mobileszközön, amelyet a Google Maps eléréséhez használ

Hogyan lehet javítani a Google Maps nem működik

Ez a probléma egyaránt vonatkozhat a Google Maps webhelyverziójára, valamint az iOS és az Android rendszerű mobilalkalmazásokra. Kövesse ezeket a lépéseket a navigáció újbóli működéséhez.

  1. Ellenőrizze, hogy működik-e a szolgáltatás. Egy olyan webhely, mint az Is It Down Right Now, megmondja, hogy a Google Maps nem mindenki számára működik-e, vagy csak Önnek. Ha nem működik, akkor csak annyit tehet, hogy megvárja, amíg a Google visszaállítja a szolgáltatást.

  2. Erősítse meg helymeghatározási szolgáltatásait. Akár számítógépén, laptopján vagy mobileszközén használja a Google Térképet, előfordulhat, hogy nem működik megfelelően, ha nem osztja meg vele a tartózkodási helyét. Kapcsolja be a helyszolgáltatásokat az eszközén, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

    A Google Maps általában arra kéri Önt, hogy automatikusan megossza a helyét, amikor megnyitja.

  3. Ellenőrizze a kapcsolatot. A Google Maps internetkapcsolat nélkül nem fog működni. Ha otthon szeretné használni, ellenőrizze, hogy a helyi hálózat megfelelően működik-e. Valószínűbb azonban, hogy telefonon próbálja használni, ha távol van a házától vagy az irodától.

    Ebben az esetben a mobilhálózat erejére és elérhetőségére támaszkodik. Még akkor is, ha telefonja tökéletesen működik, ellenőrizze a képernyő tetején lévő mobil állapot ikont, hogy megbizonyosodjon arról, hogy adatokat küldhet és fogadhat a Google Maps szolgáltatásba.

  4. Kalibrálja készülékét. Ha a Google Maps Android-telefonján rossz irányt mutat, vagy a hely nem elég pontos, akkor gyorsan újrakalibrálja a GPS-t.

  5. Indítsa újra készülékét. Ez a hibaelhárítási lépés relevánsabb a telefonok és táblagépek esetében, de a számítógépe is profitálhat belőle. Az újraindítás törölheti a memória bitjeit és néhány gyorsítótárat, amelyek befolyásolhatják az eszköz működését, és ez egy gyors módja a sok probléma megoldásának.

  6. Próbálkozzon másik böngészővel. Valószínű, hogy már több webböngésző van betöltve a számítógépére. Ha a Google Maps nem a kedvencében működik, próbálja meg megnyitni egy másikban, például a Safari, a Chrome, a Firefox, a Microsoft Edge vagy az Opera alkalmazásban.

  7. Törölje a böngésző gyorsítótárát. Ha a Google Maps internetes verziója nem működik megfelelően, előfordulhat, hogy el kell távolítania néhány ideiglenes fájlt. Gyors módszer a program bezárása, majd újbóli megnyitása, de egy alaposabb munka érdekében az összes cookie-t és egyéb adatot teljesen eltávolíthatja a böngésző beállításai menüből.

  8. Frissítések keresése. Az egyik ok, amiért a Google Maps nem működik, az az, hogy az Ön által használt verzió elavult. A frissítés keresése azonban a platformjától függ. A Google automatikusan frissíti a webes verziót a kulisszák mögött, de más verziók esetén érdemes ellenőrizni az iOS App Store vagy a Google Play szolgáltatást.

    A webalkalmazáshoz ellenőrizze, hogy a böngészője naprakész-e, és ellenőrizze, hogy van-e új verzió a Mac alkalmazásboltban, a Windows alkalmazásboltban vagy a fejlesztő webhelyén.

    Annak érdekében, hogy a Google Maps és más alkalmazásai a legfrissebb verziót töltsék be, kapcsolja be az automatikus frissítéseket az iOS vagy az Android rendszerhez.

  9. Törölje és telepítse újra a Google Térképet. Bizonyos esetekben a telefon vagy táblagép újraindítása nem elegendő. Szélsőségesebb megoldás az, hogy teljesen eltávolítja az alkalmazást az eszközről, és újra letölti. Ismételten az iOS-alkalmazások törlésének folyamata eltér az Android-program törlésének folyamatától. De miután megtette, lépjen az adott alkalmazásboltba újratelepítéséhez.