A Google Maps használata

A Google Maps egy teljesen ingyenes szolgáltatás, amely térképeket, tömegközlekedési információkat, részletes útmutatásokat és vállalkozások listáját nyújtja a felhasználóknak a világ minden tájáról. Ez az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amelyet az emberek használhatnak, ha új helyekre utaznak belföldön és külföldön, és hatékony eszköz arra is, hogy megtudják, hol van egy vállalkozás, milyen órákig tart nyitva, és mit gondolnak erről mások.

Google


Hol lehet letölteni a Google Maps alkalmazást

A teljes Google Maps eszköz teljes egészében használható bármely eszköz bármely webböngészőjéből, a Windows 10 vagy Mac számítógéptől az iOS vagy Android táblagépig vagy okostelefonig, egyszerűen a Google Maps webhelyére lépve. Azok, akik intelligens eszközt használnak, érdemes letölteni az iOS Google Maps alkalmazást az App Store-ból, vagy a Google Maps Android-verzióját a Google Play Store-ból.

A legtöbb androidos okostelefont és táblagépet a már telepített Google Maps alkalmazással értékesítik.

Mindkét Google Maps alkalmazás teljesen ingyenes, és az internetes verzióban megtalálható összes funkcióval rendelkezik. Ezeket azonban jobban optimalizálják, hogy teljes mértékben kihasználják a modern okostelefonok és táblagépek hardverét, és lehetővé teszik a térképek letöltését offline megtekintés céljából.


Hogyan szerezhetem meg a Google Maps útvonaltervet

A Google Maps webhelye és alkalmazásai útbaigazítást adhatnak egy helyre és onnan, részletezve, hogy mennyi ideig tart eljutni oda, milyen közlekedési lehetőségek állnak rendelkezésre, valamint a távozásra javasolt időket becsült érkezési idővel.

Ebben a példában az okostelefon alkalmazást fogjuk használni, bár a webes verzió használatára vonatkozó utasítások szinte azonosak.

  1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást iOS vagy Android eszközén.

     Google

  2. Érintse Keresés itt.

  3. Írja be az úticélt.

    A Google Maps alapértelmezés szerint útvonaltervet ad az Ön jelenlegi tartózkodási helyéről a keresés során. Ha egy másik kiindulópontból szeretné keresni a Google útvonalterveit, koppintson a ikonra Ön tartózkodási helyét és keressen egy kiinduló helyet, ahogyan az úti célt tette.

  4. Böngésszen a javasolt eredmények között, és érintse meg azt, amelyet keres.

    Ellenőrizze a hely utcanevét, városát és államát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő helyre vezet útvonaltervet. Lehet, hogy még ellenőriznie kell az országot.

  5. A térképnek be kell töltenie azt a helyet, amelyen tartózkodik, a képernyő alján néhány alapvető információval.

    Ha van olyan konkrét útvonala, amelyet meg szeretne haladni, amely nem jelenik meg, létrehozhat egy egyedi Google Térkép-útvonalat.

    Ha ez helyes, érintse meg a elemet Útvonal.

    Google

    Ha a hely helytelen, ismételje meg a keresést, hogy megtalálja azt a helyet, amelyet követ.

  6. Alapértelmezés szerint a Google Maps útvonalterve jelenik meg először. Koppintson a Lépései hogy elolvassa az utasításokat. Ez akkor lehet hasznos, ha Ön utas segíti a sofőrt, vagy ha előre kell ugrania, hogy megbizonyosodjon a megfelelő kanyarokról.

    Érintse Rajt valós idejű Google Maps-útvonaltervek megkezdéséhez, amelyek végigvezetik Önt az út minden lépésén.

    A Google Maps útvonalterve az eszköz GPS-jével követi a tartózkodási helyét, amely lemeríti az eszköz akkumulátorát. Ha lehetséges, csatlakoztassa okostelefonját vagy táblagépét egy áramforráshoz egy hosszú út során.

  7. A tömegközlekedési lehetőségek megtekintéséhez érintse meg a vonat ikont. Érintse meg az útvonalat az útvonal további részleteinek megtekintéséhez, vagy koppintson az alapértelmezettre Indulási idő hogy finomítsa keresését a most induló tömegközlekedés alapján, vagy hogy pontos indulási vagy érkezési időt adjon meg.

     Google

    Érintse Opciók adott tömegközlekedési típusok és az Ön által preferált utazási stílus kiválasztásához.

    Az érkezési idő testreszabása nagyon hasznos lehet, ha egy adott időpontban kell eljutnia egy helyre, például repülés közben vagy orvosi megbeszélés esetén.

  8. Koppintson a személy ikonra a Google Maps gyalogos útvonaltervek megtekintéséhez. A három vonalas ikon részletes utasításokat mutat, míg a Élő nézet opció aktiválja a kiterjesztett valóság (AR) módot, amely az irányokat átfedi a kamerán látottak tetején.

    Érintse Rajt a hangnavigáció irányításához.

  9. Érintse meg az üdvözlő ikont a Google útvonaltervének megtekintéséhez az autós szolgáltatásokhoz, például az Uberhez. A becsült költségeknek és utazási időknek a Google Maps alkalmazás alján kell megjelenniük.

     Google

    Koppintson az egyes cégek logójára a részletek összehasonlításához. Ha készen áll, koppintson a ikonra Nyissa meg az App alkalmazást.

    Megcsapolás Nyissa meg az App alkalmazást megnyitja a kapcsolódó autóalkalmazást okostelefonján vagy táblagépén. Ha nincs telepítve a megfelelő alkalmazás, a rendszer kéri a telepítésre.

  10. Koppintson a kerékpár ikonra, hogy megtekinthesse a Google kerékpáros útvonaltervét.

  11. Koppintson a repülőgép ikonjára a Google útvonaltervéhez, amely valószínűleg repülést jelent. Ha nincs elérhető járat, akkor a Nem találok ott járatot üzenet. Ha elérhető járatok vannak, meg kell jelenítenie a becsült átlagos költséget és az utazási időt.

    Google

    Kattints a Lásd: Járatok a Google-on böngészőablak megnyitásához és a járatok összehasonlításához a Google webhelyén.


A térkép típusának és részleteinek módosítása a Google Maps szolgáltatásban

A Google Maps alkalmazások és webhely számos különböző vizuális stílust kínál, amelyek megváltoztatják a térkép kinézetét, miközben minden funkcionalitást megtartanak.

Google

A Google Maps térképtípusának módosításához érintse meg a jobb felső sarokban található gyémánt ikont, majd koppintson a megtekinteni kívánt lehetőségre.

Térképek letöltése offline megtekintéshez

Ha úgy gondolja, hogy mobil- vagy internetkapcsolat nélkül kell használnia a Google Térkép szolgáltatást, akkor bizonyos területek adatait mentheti úgy, hogy hosszan megnyomja a térképet, ellop balra a menüben és megérinti Letöltések
és azután Letöltések
újra.

 Google

A Google Maps területeinek offline megtekintés céljából történő mentése hasznos lehet, ha új országba repül, és ahol nincs szolgáltatása, és útmutatásra van szüksége a szállásához.


Fedezze fel az új kávézókat, éttermeket és helyeket a Google Maps segítségével

Az útbaigazítás mellett a Google Maps egy erőteljes üzleti könyvtár is, amely felhasználható közeli és távoli helyek megkeresésére.

Az üzleti könyvtár használatához egyszerűen érintse meg a képernyőn látható lebegő menü valamelyik kategóriáját, miután megnyitotta a Google Maps alkalmazást. A térkép ekkor feltölti az adott kategóriába tartozó összes közeli vállalkozást, és az alapinformációkat és fényképeket tartalmazó lista a képernyő alsó felén jelenik meg.

Google

Ha több információt szeretne kapni az egyes vállalkozásokról, egyszerűen érintse meg a térképen található PIN-kódot vagy nevet a listán. A címnek és az elérhetőségnek könnyen elérhetőnek kell lennie, és a fényképeknek és a véleményeknek más felhasználóknak is közzé kell tenniük. Ön is közzéteheti saját véleményét és fotóit bármilyen vállalkozásról a Google Térképen, de ehhez Google-fiókját kell használnia.