Hogyan lehet szöveget elhelyezni egy képen a Photoshop alkalmazásban

Egy kép ezer szót mond, de a megfelelő fénykép megfelelő szavakkal sokkal többet mondhat. Mivel az Adobe Photoshop az egyik legjobb és legnépszerűbb képszerkesztő eszköz a világon, célszerű megtanulni, hogyan kell szavakat feltenni a képekre, hogy azok valóban feltűnjenek.


Szöveg hozzáadása képhez a Photoshop alkalmazásban

Bár a Photoshop egy olyan alkalmazás, amely szinte pusztán a képek szerkesztésére összpontosít, ezen kívül számos további eszközzel rendelkezik. Az egyik legfontosabb a szöveges eszköz, és ez a legegyszerűbb módja annak, hogy szöveget adjunk a képhez, miután megtanultuk használni.

  1. Nyissa meg a kiválasztott képet a Photoshop alkalmazásban. Húzhatja a főablakba, vagy kiválaszthatja filé > Nyisd ki a kép megkereséséhez, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki hogy behozza a Photoshopba.

  2. Amint ott van, végezzen bármilyen módosítást, amelyet érdemes magának a képnek a Photoshop eszközeivel elvégeznie, beleértve a "határon kívüli" effektus létrehozását is.

  3. Ha készen áll a szöveg hozzáadására, válassza a ikont típus eszközt az eszközök menüből. Általában a főablak bal oldalán található, és "T" -nek tűnik. Általában az ötödik eszköz a nagyítótól felfelé.

    Ha nem látja az Eszközök menüt a képernyőn, akkor lehet, hogy engedélyeznie kell. Ehhez válassza a lehetőséget Ablak > Eszközök a felső sáv menüjéből.

  4. A ... val típus A kiválasztott eszközt válassza ki vagy érintse meg a kép bármely pontján, ahová írni szeretne. Láthatatlan szövegdobozt hoz létre, amelybe villogó vonal kurzorral írhat be.

    Alternatív megoldásként kiválaszthatja, vagy megérintheti és áthúzhatja a határozottabb szövegdobozt.

  5. Írja be a képhez hozzáadni kívánt szöveget.

    Ne aggódjon, ha a szöveg túl kicsi, rossz színű vagy akár láthatatlan is. A szükséges módosításokat elvégezheti, miután megírta.

  6. Miután befejezte az írást, módosíthat rajta. Válassza ki a szöveget, vagy érintse meg és húzza.

    Alternatív megoldásként nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD)+A az összes szöveg kijelöléséhez, vagy tartsa lenyomva a gombot műszak és a nyílbillentyűkkel jelöljön ki konkrét szavakat vagy betűket a kurzor közelében.

  7. Ha meg akarja változtatni azt a sort, amelyen a szöveg be van kapcsolva, vigye a kurzort arra a helyre, ahol sortörést szeretne létrehozni, és nyomja meg a belép.

  8. Ha kiválasztotta a szerkeszteni kívánt szavakat vagy betűket, nézzen a képernyő tetejére. A fő menüsáv alatt egy legördülő menü jelenik meg a betűtípushoz és a betűmérethez. A beállításokhoz való igazításhoz válassza ki a kívánt betűtípust és betűméretet, vagy írja be a kívánt beállítást, majd nyomja meg az gombot belép hogy véglegesítse döntését.

    A menü többi eszköze lehetővé teszi a szavak apró módosítását, hogy erősebbé vagy élesebbé tegyék őket. Játsszon a lehetőségekkel, hogy lássa, mi tetszik a legjobban. Beállíthatja a szöveg igazítását a szövegdobozon belül, és megváltoztathatja a színét a színpaletta segítségével.

  9. Ha elégedett bármilyen változtatással, válassza ki a pipát a felső menüsáv végén, majd nyomja meg az gombot Ctrl (Vagy CMD)+belép, vagy válassza a ikont Mozog eszközt az Eszközök menüsor tetején.

  10. Ha ezen a ponton után szeretne változtatni a szövegen, akkor újra ki kell választania. Válaszd ki a típus eszközt, majd válassza ki a szavak vagy betűk egyikét.

    Ügyeljen arra, hogy körültekintően járjon el a kijelöléssel, mivel kissé kikapcsolva új szövegdobozt hozhat létre. Ha ez megtörténik, nyomja meg a gombot belép véglegesítéséhez nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD)+Z az alkotás visszavonásához, majd a tervezett módon válassza ki az eredeti szöveget.


Szöveg szerkesztése a képeken

A szokásos típusú eszközopciók rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy remek megjelenésű szöveget készítsen a fotókon, de más változtatásokat is végezhet a szövegen annak érdekében, hogy még jobban kinézzen, vagy egyszerűen megváltoztassa a stílusát és a képpel való interakcióját. . Íme néhány további megfontolandó tipp.

Szövegkeverési mód módosítása

A jelen útmutató fejlécéhez hasonló kép létrehozásához módosítania kell a szöveg keverési módját. Ehhez válassza a lehetőséget Ablak > Rétegek, válassza ki a szövegréteget, majd a legördülő menü segítségével állítsa be a keverési módot. Ebben a példában az Overlay-re van állítva a hatás elérése érdekében.

Egyéb típusú eszközök

Ha kiválasztja és lenyomva tartja a típus eszközzel, hozzáférést kap további lehetőségekhez, például a Függőleges típus eszközhöz, a Vízszintes maszk eszközhöz és a Függőleges maszk eszközhöz.

Illetve lehetővé teszik, hogy függőlegesen írjon, maszkká varázsolja a szöveget, és függőlegesen. Játsszon velük, hátha megkapja a kívánt hatást.

Bekezdés opciók

választ A windows > Bekezdés és hozzáférést kap további szövegszerkesztő eszközökhöz. Nem feltétlenül szükségesek a legtöbb szerkesztéshez, de nagyobb irányítást nyújthatnak a szöveg felett.

Raszterizáljon

Ha a szövegét úgy szeretné szerkeszteni, hogy effektusai legyenek, például a körvonal körvonalai, vagy csak úgy módosítsa, mintha megegyezne bármely más képpel, először raszterizálnia kell. Ehhez kattintson a jobb gombbal (vagy érintse meg és tartsa lenyomva) a Rétegek ablakot és válassza ki Raszterizáljon típus.