A Snip és a Sketch használata a Windows 10 rendszerben

A Windows Snipping Tool a Vista kora óta része a Windows operációs rendszernek. Bár a Microsoft egyelőre nem jelentette be az eszköz élettartamának végét, megnyitásakor értesítést láthatott arról, hogy a Snipping Tool mozog.

Szóval mi a következő? Snip & vázlat.

A Snip & Sketch a Windows 10 válasza a Windows Snipping Tool-ra. Ugyanazokat a képernyőképeket biztosítja, mint a megszokott Snipping Tool, de még nagyobb funkcionalitással. Ismerje meg az új segédprogram összes funkcióját és használatát.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


Snip & Sketch vs. Windows Snipping Tool

A Snip & Sketch eszköz a Windows 10 rendszereken érhető el, amelyek 2018. októberi és újabb verzióit futtatják. Ha azonban nem találja meg a számítógépén, akkor letöltheti a Microsoft Store-ból.

Ha jól ismeri a Snipping Tool funkcióit, örömmel fedezi fel, hogy ugyanazok a funkciók elérhetők a Snip & Sketch alkalmazásban is, bár némi módosítással.

A Késleltetés A Snipping Tool opció 1-5 másodperc késést kínál. A Snip & Sketch-ben a Késleltetés opció a Új legördülő menü a kivágás lehetőségeivel Most, 3 másodperc alattvagy 10 másodperc alatt.

A Mód A Snipping Tool eszközsoron megjelenő opció nem azonnal nyilvánvaló, de létezik. Amikor kiválasztja Új a Snip & Sketch ablakban a "Snipping Bar" jelenik meg a képernyő tetején. Ez a sáv négyféle módot tartalmaz:

  • Négyszögletes Snip
  • Freeform Snip
  • Ablak Snip
  • Teljes képernyős Snip

A Megtakarítás, másolatés Megosztás az opciók mind a Snip & Sketch eszköztáron élnek, akárcsak a Snipping Toolban. Ezen kívül van egy TollEgy Highlighter, Valamint egy radír akárcsak a népszerűvé tett Snipping Tool.

De a Snipping eszközzel ellentétben a Paint-ben nincs lehetőség a kivonat szerkesztésére. Ehelyett a Snip & Sketch saját, gazdagabb szerkesztési képességeket kínál.


Pillanatkép készítése

Képernyőkép készítése a Snip és a Sketch használatával gyors és egyszerű. A Snip & Sketch alkalmazással a Windows 10 képernyőmentésének leggyorsabb módja a billentyűparancs megnyomása Windows billentyű + Shift + S. Ezzel megnyílik a Snipping Bar, amely lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy módot és kivágja a Snip & Sketch alkalmazást.

A Snip & Sketch megnyitásához készítsen képernyőképet, szerkessze vagy kezelje, kövesse ezeket a lépéseket.

  1. Nyissa meg a Snip & Sketch alkalmazást. Ezt megteheti a "lenyisszant"a Windows Keresés mezőbe a Start gomb közelében, és válassza a Nyisd ki alatt Snip & Sketch a megjelenő alkalmazások listájában.

  2. Válassza ki a nyíl mellett Új megnyitni Késleltetés legördülő menüből válassza ki a késleltetési időt, ha szükséges. Ellenkező esetben válassza Új. Megnyílik a Snipping bár.

  3. Válasszon módot. Ha kiválasztja Ablak Snip or Teljes képernyős Snip, válassza ki a képernyő bármely részét, és készítsen egy részletet. Ha kiválasztja Négyszögletes Snip or Freeform Snip, kattintson és húzza a képernyő azon területét, amelyet kivágni szeretne.

  4. A kivonat megjelenik a Snip & Sketch ablakban.

  5. Válassza ki a másolat ikonra a kivonat másolatának létrehozásához, ami hasznos lehet, ha szerkeszteni kívánja a képernyőképet, de megtartja az eredetit is.

  6. Válassza ki a Megosztás gombra kattintva megoszthatja másokkal a kivonatot. A lehetőségek az alkalmazásoktól és a beállításoktól függően változhatnak, de tartalmazhatnak e-mail névjegyeket, Bluetooth vagy Wi-Fi megosztást, azonnali üzenetküldést és a közösségi média platformokat.

  7. Zárja be az ablakot, ha végzett.


Szerkesztés a Snip & Sketch alkalmazásban

Ha elkészít egy részletet, a szerkesztő eszközök lehetővé teszik a jegyzetek jegyzetelését és a képernyőképek testreszabását.

Bár az eszközök a tollkészülékkel működnek a legjobban, az Érintésírás gomb kiválasztása lehetővé teszi a Megjegyzés eszközök használatát egérrel vagy érintéssel.

  1. Válassza ki a Golyóstoll or Ceruza írni vagy rajzolni a maszkra. Az egyik eszközt kétszer válassza ki a színpaletta megnyitásához, és válasszon másik színt vagy méretet.

  2. Válassza ki a Radír eszközt, és húzza a részletre az egyes vonások eltávolításához. Kattintson kétszer, és válassza ki Az összes tinta törlése hogy törölje az Ön által készített kommentárokat.

  3. Válassza ki a vonalzót vagy a szögmérőt, hogy megkönnyítse az egyenes vonalak vagy ívek rajzolását. Kattintson újra a gombra az eszköz elrejtéséhez.

    A kétujjas érintési mozdulatok átméretezik vagy elforgatják az eszközöket, ha az érintés aktiválva van.

  4. Válassza ki a Termés gombot, és a húzófogantyúk segítségével vágja le a képet.

    Válassza ki ismét a vágás eszközt, majd válassza a lehetőséget Mégsem hogy visszavonjon egy termést, mielőtt alkalmazza.

  5. Válassza ki a Megtakarítás ikonra a képernyőkép mentéséhez.

    Bár a képernyőképek alapértelmezett fájlneve a Windows Snipping Toolban a Capture.jpg volt, a Snip & Sketch minden egyes kivonata kommentárként kerül elmentésre, amelyet a dátum és egy sorszám követ.