ISZ fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ISZ fájlkiterjesztésű fájl egy tömörített ISO lemezképfájl. Tömörített, és néha titkosított ISO-képeket hoztak létre, amelyeket az EZB Systems készített a lemezterület megtakarítása céljából.

Az ISZ fájlokat fel lehet osztani kisebb részekre, így az adatokat több tárolóeszközön is el lehet menteni, de így is egész fájlként össze lehet őket kapcsolni. Általában a sorozat első fájlját .ISZ fájlkiterjesztéssel menti, a második azonban .i01, a harmadik .i02 fájlt stb.


Hogyan nyitható meg egy ISZ fájl

Bár nem ingyenes, az EZB Systems (az ISZ formátum fejlesztői) az UltraISO programot kínálja nemcsak az ISZ fájlok létrehozásához, hanem azok megnyitásához is. Az ISIS fájl UltraISO (akár a próbaverzió) megnyitásához használja a Eszközök > Tömörítse ki az ISZ-t választási lehetőség. Ez a folyamat átalakítja az ISZ fájlt ISO fájlba, és az ISO azonos mappába teszi, mint az ISZ fájl.

Az alkohol 120% -a képes megnyitni az ISZ fájlokat is, de ez szintén nem ingyenes program.

A DAEMON Tools Lite és a WinMount Free Edition ISZ fájlokat csatlakoztat. A csatlakoztatás azt jelenti, hogy a program úgy nyitja meg az ISZ fájlt, mintha tárolóeszköz lenne, így Ön böngészhet a tartalmában.

Például az ISZ fájl gyors megnyitása a DEAMON Tools Lite segítségével az, ha először megnyitja a programot, majd a Gyors felszerelés opcióval keresi meg és válassza ki az ISZ fájlt - a DEAMON Tools Lite megtalálja a megfelelő lemezmeghajtó betűjét, amelyet használni szeretne, és majd csatlakoztassa az ISZ fájlt virtuális meghajtóként, vagyis a számítógép azt gondolja, hogy az adatok egy lemezen vannak.

Ezután böngészhet az ISZ fájlban, ahogyan a lemez tartalmát is böngészné, ami természetesen hasonló a flash meghajtón vagy a számítógép merevlemezén tárolt fájlok és mappák átkattintásához.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az ISZ fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ISZ fájlokért, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez útmutatót ennek a változásnak a végrehajtása a Windows rendszerben.


ISZ fájl konvertálása

Az ISZ ISO-ba való konvertálásának egyik egyszerű módja a fent említett UltraISO program használata. Nagyon egyszerű megtenni, és még a program próbaverziójával is működik.

Az UltraISO lehetővé teszi az ISZ fájl konvertálását más képfájl-formátumokká, például a BIN, NRG, MDF és IMG formátumba is. Eszközök > Megtérít menüpontot.

Az AnyToISO egy másik módja annak, hogy egy ISZ fájlt konvertáljon sokkal gyakoribb ISO fájlformátumra.

Ha az ISZ fájlban lévő fájlokat más formátumra kívánja konvertálni (és nem magát az ISZ fájlt), akkor először át kell konvertálnia az ISZ-t ISO-ra bármelyik imént említett módszerrel, majd egy ingyenes zip / unzip programot kell használni (például 7 -Zip vagy PeaZip) a tartalom kivonására az ISO-ból. A megmaradt fájlok valószínűleg átalakíthatók egy ingyenes fájlátalakítóval.

Az ISZ konvertálása olyan archív formátumra, mint a RAR, ZIP, 7Z stb., Akkor a legjobb, ha először átalakítja az ISZ-t ISO-ba. Ezután olyan eszközzel használhatja a CloudConvert-et, hogy az ISO-t archív fájlokká konvertálja. Egy másik lehetőség egy fájlcsomagoló program, például a 7-Zip használatával vonja ki a fájlokat az ISO-ból, majd ugyanazzal a programmal tömöríti a fájlokat 7Z-re, ZIP-re stb.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az első dolog, amit ellenőriznie kell, hogy a fájlkiterjesztés valóban ".ISZ" feliratot ír-e, és nem valami hasonló, mint .SZ, amely a Winamp Classic Skin Download fájlokhoz tartozó fájlkiterjesztés. A fájlkiterjesztések hasonlóak, de semmi közük egymáshoz - az SZ fájlok a Winamp segítségével nyithatók meg.