Hogyan lehet hozzáférni a Samsung Cloud-hoz

A Samsung Cloud egy ingyenes biztonsági mentési és visszaállítási szolgáltatás, amely a Samsung Galaxy okostelefonok és táblagépek legtöbb modelljéhez elérhető. Noha nagy mennyiségű adat tárolására képes, a Samsung Cloud nem célja a fájlok feltöltésének, megosztásának és letöltésének online területe. Ehelyett a Samsung Cloud lehetővé teszi az eszközbeállítások és adatok gyors lekérését abban az esetben, ha elveszíti az eszközét, vagy ha gyári beállításokra van szüksége, mert az eszköz nem működik,

A cikkben szereplő információk az Android 7.0 (Nougat) vagy újabb verziót futtató Samsung Galaxy készülékekre vonatkoznak.


Mit támogat a Samsung Cloud Storage?

A Samsung Cloud támogatja a következő elemek biztonsági mentését, szinkronizálását és helyreállítását az engedélyezett eszközökön:

  • A kezdőképernyő elrendezése, a rendszerbeállítások, a könyvjelzők, a hívásnapló és az e-mail fiókok a Galaxy eszközön.
  • Alkalmazásbeállítások és adatok az előre betöltött Samsung-alkalmazásokhoz, például a Naptárhoz, a Samsung Internethez, a Névjegyekhez és a Samsung Noteshoz.
  • Felhasználói adatok, például dokumentumok, fotók, zene és videók.

A Samsung Cloud akár 15 GB ingyenes tárhelyet is támogat. Ezen túlmenően a Samsung fizetős lehetőségeket kínál további tárhelyek biztosítására egyes szolgáltatói készülékmodellekhez.


Amit a Samsung Cloud Storage nem támogat

A Samsung Cloud nem tökéletes, és számos dologgal kell tisztában lenni a szolgáltatás használata előtt:

  • Eredetileg a Samsung támogatta harmadik féltől származó alkalmazások adatait. Mégis, 2018 januárjában a Samsung bejelentette a harmadik féltől származó alkalmazásadatok támogatásának befejezését, valamint az ilyen adatok törlésének szándékát a szolgáltatásból.
  • A Samsung Cloud nem támogatja az SD-kártyákon tárolt adatokat.
  • A Samsung Cloud nem érhető el a Verizon Galaxy készülékein.
  • A Samsung Cloud szolgáltatást egyetlen szolgáltató sem támogatja a Galaxy 6 sorozatú, a Galaxy J3 és J7, a Galaxy Note 4 sorozat, vagy a Galaxy Tab A és Tab S2 korábbi modelleken.

A Samsung Cloud tárhelyhez csak egy támogatott Galaxy eszközről férhet hozzá, és a Samsung Cloud pontos tulajdonságai a készülék típusától, a vezeték nélküli szolgáltatótól és az Android verziótól függően változnak.

A Samsung Cloud szolgáltatást támogató eszközök között a Samsung különféle típusú adatainak biztonsági mentése és szinkronizálása eltérő lehet; a biztonsági mentések például a Névjegyzékre és a Naptárra korlátozódhatnak. Ezenkívül képes lehet bizonyos típusú adatok szinkronizálására akár Wi-Fi-n, akár mobilhálózaton, miközben más típusú adatokhoz csak a Wi-Fi-re korlátozódik.


Hogyan érhető el a Samsung Cloud a Samsung Galaxy készüléken

A Samsung Cloud használatának megkezdése a Samsung Galaxy eszközön:

  1. Nyisd ki a telefonod beállítások és navigáljon Felhő és fiókok > Samsung Cloud.

    Lehet, hogy a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be Samsung-fiókjával, vagy regisztráljon új fiókot.

  2. Érintse meg a három pont a jobb felső sarokban, és válassza a lehetőséget beállítások A megjelenő menüből koppintson a ikonra Szinkronizálás és automatikus mentési beállítások.

    Érintse Szinkronizálás és biztonsági mentés barangolás közben hogy lehetővé tegye a szinkronizálást mobilhálózaton keresztül. Hagyja ezt a beállítást kikapcsolva a mobil adatok megőrzése érdekében, és csak a Wi-Fi-n keresztül engedélyezze a szinkronizálást.

  3. Alatt Szinkronizálás fülre, görgessen lefelé, és csúsztassa a kapcsolót a helyzetbe On minden olyan adattípus esetében, amelyet szinkronizálni kíván.

    Érintse Szinkronizálás most a szinkronizált adatok manuális szinkronizálásához.

    

  4. Érintse Auto mentés, majd görgessen lefelé, és csúsztassa a kapcsolót állásba On minden olyan adattípusról, amelyről biztonsági másolatot szeretne készíteni, például Naptár, Kapcsolatokvagy Képtár.

  5. Menjen vissza a Samsung Cloud főmenüjéhez, és koppintson a tetejére a nevéhez, hogy megnézze, mennyi tárhely áll rendelkezésre és mennyit használ. Az adatok manuális biztonsági mentéséhez görgessen lefelé, és érintse meg a elemet Készítsen biztonsági másolatot erről a telefonról.

    Egyes eszközökön megérintve kiválaszthatja a fényképek szinkronizálásának hálózati beállításait Képtár.


Egy fotó eltávolítása a Samsung Cloud szolgáltatásból

Miután beállította Samsung Cloud fiókját, mobileszközéről törölheti azokat a képeket, amelyeket már nem szeretne felhőben tartani. Nyissa meg a Képtár alkalmazást, és válassza ki a törölni kívánt fényképet, majd koppintson a kukára, és koppintson a ikonra töröl.

Ezzel a módszerrel a képet a Google Fotókból is törli, és elküldi a Samsung Cloud kukájába. Jelenleg egyetlen fájlt sem lehet megtekinteni és letölteni a Samsung Cloud vagy a Kuka alkalmazásból. Ha törölni szeretne egy dédelgetett fényképet a Samsung Cloud alkalmazásból, miközben megtartja azt saját használatra, akkor először el kell mentenie egy SD-kártyára.


Minden fotó törlése a Samsung Cloud szolgáltatásból

Ha meg akar szabadulni a Samsung Cloud minden fényképétől, nyissa meg a Samsung Cloud szolgáltatást, majd válassza a lehetőséget Képtár > Törölje az összes Galéria adatot a Samsung Cloud szolgáltatásból > A szinkronizálás törlése és kikapcsolása.

Bár a képek eltávolításra kerültek a Samsung Cloud szolgáltatásból, a Galéria eszközén mindkét képnek meg kell maradnia és a Google Fotók.

Az adatok visszaállítása a Samsung Cloud szolgáltatásból

A Galaxy eszközről származó adatok és beállítások egy részének vagy egészének visszaállításához nyissa meg a Samsung Cloud alkalmazást, és görgessen lefelé a kiválasztáshoz Adatok visszaállítása. Válassza ki a visszaállítani kívánt adatokat (vagy válassza a lehetőséget Jelölje ki az összes), majd érintse meg a elemet Visszaad.

A Samsung Cloud elérése az interneten

Ha számítógépéről webböngészőn keresztül szeretne hozzáférni a Samsung Cloud szolgáltatáshoz, jelentkezzen be a Samsung Cloud webportálon keresztül, hogy az összes Galaxy eszközéről fényképeket, videókat és egyéb fájlokat láthasson.