A Microsoft OneDrive használata minden eszközön

A Microsoft felhőalapú tárolási szolgáltatását, a OneDrive-ot a fogyasztók és a vállalkozások adatmentésre és fájlok szinkronizálására használják az eszközök között. Teljesen eszköz-agnosztikus, a hivatalos alkalmazások letölthetőek az összes főbb számítógépes, táblagépes és okostelefonos operációs rendszerről.


A Microsoft-fiókok és a OneDrive megértése

A OneDrive használatához ingyenes Microsoft-fiókra van szükség. A Microsoft-fiókoknak sokféle neve van, és különféle szolgáltatásokhoz használják őket. Az esély, hogy már használsz egyet. Az alábbiak bármelyike ​​használható a OneDrive elérésére:

  • Hotmail és Outlook e-mail címek.
  • Az Xbox Live számlákat kínál az Xbox 360 és az Xbox One videojáték-konzolokon történő játékhoz.
  • Skype-fiók.
  • A fiók, amellyel digitális tartalmat vásárol a Windows 10 Microsoft Store áruházból.

Az átlagos felhasználónak egynél több Microsoft-fiókra van szüksége a Microsoft alkalmazásainak és szolgáltatásainak használatához. Az Outlook e-mail címek azonos bejelentkezési információi felhasználhatók az Xbox One konzolon, a Skype alkalmazásban és a OneDrive-fiókban történő bejelentkezéshez.


Mennyibe kerül a OneDrive?

A Microsoft OneDrive felhőtárolási szolgáltatása ingyenesen elérhető, 5 GB-os tárhelykorláttal. Ez a tárhelykorlát az összes csatlakoztatott eszközön és alkalmazáson megosztott összes fájlt tartalmazza. Akinek nagyobb helyre van szüksége, havonta 1.99 dollárt fizethet egy 50 GB-os tervért.

A Microsoft emellett 1 TB és 5 TB OneDrive terveket is kínál, évi 69.99 dollárért, illetve 99.99 dollárért. Mindkettőhöz tartozik egy ingyenes Microsoft 365-előfizetés és számos speciális funkció, például ransomware és malware detektálás.

Sok üzlet gyakran ajándékoz ingyenes OneDrive-fiókfrissítéseket új okostelefon, táblagép vagy számítógép megvásárlásával. Ha úgy gondolja, hogy több felhőalapú tárhelyre van szüksége, érdemes megkérdeznie egy boltos asszisztenst, hogy fut-e valamilyen OneDrive promóciós kampánya, amikor legközelebb új eszközt vásárol.


Milyen OneDrive alkalmazások érhetők el?

Hivatalos Microsoft OneDrive-alkalmazások érhetők el a Windows 10 eszközökhöz, iPhone-hoz, iPod touch-hoz, iPad-hez, Android-okostelefonokhoz és -táblákhoz, Mac-számítógépekhez, Xbox One-konzolokhoz és a Windows Phone-hoz.

A OneDrive közvetlenül a Windows 10 operációs rendszerbe van integrálva, így az új Windows 10-eszköz beállításakor nem kell letöltenie egy alkalmazást ahhoz, hogy működjön. Bár van egy ingyenes Windows 10 OneDrive alkalmazás, amelyet letölthet a Microsoft Store alkalmazásboltból, erre nincs szükség.


Mit csinál a OneDrive webhely?

A OneDrive webhelye bármely eszköz bármely webböngészőjén keresztül elérhető. A következőket teheti vele:

  • Töltsön fel fájlokat a OneDrive-fiókjába.
  • Fájlok törlése a OneDrive-fiókból.
  • Fájlok áthelyezése különböző OneDrive mappákba.
  • Fájlokat vagy mappákat osszon meg másokkal.
  • A törölt OneDrive fájlok visszaállítása.
  • A OneDrive fájlok módosításainak visszavonása.
  • Fájlok megnyitása és szerkesztése a Word Online szolgáltatásban.

Bármennyire is működőképes a OneDrive webhely, továbbra is le kell töltenie egy OneDrive alkalmazást eszközére, ha közvetlenül egy másik alkalmazásból szeretne fájlokat feltölteni a OneDrive-fiókjába, vagy engedélyezni szeretné a fényképek automatikus feltöltését.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot okostelefonos fotóiról a OneDrive segítségével

Az iOS és az Android OneDrive alkalmazások egyik hasznos funkciója, hogy a fényképeket és a képernyőképeket automatikusan feltölthetik a Microsoft felhőtárhelyére, amint létrehozzák őket. Ez nem csak a képek biztonsági másolatát biztosítja, hanem azonnal hozzáférhetővé teszi azokat a többi eszközén is, telepítve van egy OneDrive alkalmazás, anélkül, hogy manuálisan kellene átvinnie őket.

A OneDrive fényképezőgép-feltöltések engedélyezése iOS rendszeren

Ha automatikusan szeretné feltölteni fényképeit egy iOS-eszközről a OneDrive-ra:

  1. Nyissa meg a OneDrive alkalmazást iPhone-on, iPod touch-ján vagy iPadjén, majd érintse meg a ikont felhasználói ikon a bal felső sarokban.

  2. választ beállítások.

  3. választ Kamera feltöltése.

  4. A következő képernyőn koppintson a melletti kapcsolóra Kamera feltöltése. Az opció engedélyezésével kékre vált.

    Az alkalmazás engedélyt kérhet a fotóihoz való hozzáféréshez, mielőtt bekapcsolná ezt a beállítást. Ha mégis, koppintson a ikonra OK.

Miután a képeket egy iOS-eszközről feltöltötte a OneDrive-fiókjába, azok belül elérhetők lesznek OneDrive > képek > Filmtekercs és a létrehozásuk után elnevezett mappákba rendezve.

A OneDrive fényképezőgép-feltöltések engedélyezése Androidon

A kamerás feltöltések engedélyezésének lépései az Android OneDrive alkalmazásban kissé eltérnek az iOS verziójától.

  1. Nyissa meg a OneDrive alkalmazást androidos eszközén, és koppintson a ikonra Me a képernyő jobb alsó sarkában.

  2. választ beállítások.

  3. választ Kamera feltöltése.

  4. Érintse Kamera feltöltési fiók hogy kiválaszthatja, melyik fiókba kíván fotókat feltölteni, majd érintse meg a ikont Kamera feltöltő kapcsoló a funkció bekapcsolásához.

Miután a képeket egy Android-eszközről feltöltötte a OneDrive-fiókjába, azok elérhetők lesznek a fő OneDrive fájlkönyvtárban.

Fájlok átvitele a számítógépre a OneDrive segítségével

A Microsoft OneDrive segítségével egyszerűen átviheti a fájlokat az okostelefonról vagy táblagépről a számítógépre kábelek vagy teljes eszközszinkronizálás nélkül. Így teheti meg.

  1. Töltse le és jelentkezzen be a OneDrive alkalmazásba iOS vagy Android okostelefonján vagy táblagépén.

  2. Töltse le és telepítse a OneDrive alkalmazást a Mac számítógépére, és jelentkezzen be. Ha Windows 10 számítógépet használ, a OneDrive már be van állítva az Ön számára.

    Győződjön meg arról, hogy ugyanazt a OneDrive-fiókot használja minden eszközén.

  3. Nyissa meg a OneDrive alkalmazást iOS vagy Android okoseszközén, és koppintson a ikonra Tovább (+) gombra a képernyő jobb felső sarkában.

  4. választ Feltöltés.

  5. Android rendszeren böngésszen az eszközön, és érintsen meg egy fájlt, amely feltölti a OneDrive-ra.

    IOS rendszeren:

    1. Koppintson bármelyikre Fotók és videók or Tallózás.
    2. Keresse meg és koppintson a fájljára.
    3. Érintse csinált az alkalmazás jobb felső sarkában a feltöltés megkezdéséhez.

  6. A fájloknak hamarosan megjelennek a számítógép OneDrive mappájában. Az átviteli idő az internet sebességétől és a feltöltött fájlok méretétől függ. Az egyes képek körülbelül egy percen belül átkerülnek, míg a filmfájlok hosszabb időt vehetnek igénybe.

Miután feltöltötte őket a OneDrive-fiókjába, a fájlok a OneDrive alkalmazáson keresztül érhetők el minden eszközén, nemcsak a számítógépén.

A OneDrive segítségével fájlokat oszthat meg barátaival

A OneDrive minden verziója megoszthatja a fájlokat barátaival vagy kollégáival, egyedi weblink létrehozásával, amelyet e-mailben vagy üzenetküldő alkalmazásban lehet elküldeni. A OneDrive fájl linkjeit akár olyan közösségi média hálózatokon is fel lehet tenni, mint a Facebook és a Twitter. Így hozhat létre megosztási linket a OneDrive-ban:

  • Az Android OneDrive alkalmazásban nyissa meg a megosztani kívánt fájlt, majd érintse meg a ikont Megosztás ikonra a képernyő bal alsó sarkában. Válassza a lehetőséget Link másolása a fájl egyedi hivatkozásának másolása az eszköz vágólapjára.
  • Az iOS OneDive alkalmazásban nyissa meg a megosztani kívánt fájlt, majd érintse meg a ikont Megosztás ikon, amelyet négyzet alakú ikonként ábrázolnak, és a nyíl kifelé mutat. Válassza a lehetőséget Link másolása hogy elmentse a linket.
  • Ha OneDrive fájlt szeretne megosztani Windows 10 vagy Mac számítógépen, keresse meg a fájlt a OneDrive könyvtárban, kattintson jobb egérgombbal az egérrel, majd válassza ki Ossza meg a OneDrive linket. A linket azonnal átmásolja a vágólapra.

Miután megvan a link, beillesztheti bármelyik programba vagy alkalmazásba ugyanúgy, mint a szokásos szöveget.

A OneDrive hivatkozás megosztása bárkinek, aki kiválasztja, hozzáférést biztosít a fájlhoz. Legyen óvatos azzal, akivel megosztja online.

Menthetem a OneDrive-ba offline állapotban?

Igen tudsz. Ha egy fájlt korábban letöltött a készülékére, offline állapotban megnyithatja, szerkesztheti és mentheti. Amikor készüléke legközelebb csatlakozik az internethez, a frissített fájl feltölti a OneDrive-fiókját, és felülírja a régi verziót.