Javítás, ha az Outlook-szabályok nem működnek

Az Outlook szabályok a bejövő e-mail üzenetekkel végrehajtott automatikus műveletek. Például egy szabály egy adott feladó összes üzenetét egy mappába szűri, hogy később átnézhesse.

E szabályok beállítása egyszerűsítheti a beérkező leveleket, és hatékonyabbá teheti Önt. A gyakori hibák elhárítása segít a megsértett szabályok kijavításában, így visszatérhet a tiszta postaládába.

A cikk utasításai az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013, az Outlook 2010 és az Outlook for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


Az Outlook szabályok nem működnek

Számos különböző és nem kapcsolódó probléma akadályozza az Outlook-szabályok automatikus futtatását, vagy akár a szabályok teljes letiltását. Ezek bármelyike ​​lehet a tettes:

  • A szabályok meghaladják a postaládájához megállapított szabályok kvótáját.
  • Sérülés a küldés / fogadás beállításfájlban.
  • A szabályok csak egy számítógépen történő futtatásra vannak beállítva.
  • Korrupció POP3 vagy IMAP fiók használatával.

 Lost Co. / Unsplash


Az Outlook szabályok működésének kijavítása

Mivel számos hiba befolyásolja, hogy az Outlook-szabályok automatikusan futnak-e, a probléma elhárítása a legjobb módja annak, hogy újra működjenek. Íme néhány dolog, amit kipróbálhat:

A méret számít az Outlook szabályaiban. Sok esetben az összes Outlook-szabály számára elérhető méret legfeljebb 64 KB lehet. Nem probléma, ha több egyszerű szabály van az automatikus futtatáshoz, de ha sok szabálya van, vagy nagyon bonyolult szabályok, akkor a méret lehet a probléma. Az itt szereplő hibaelhárítási lépések többsége segít csökkenteni az Outlook-szabályok méretét.

  1. Szabályok átnevezése. Ha a szabályainak hosszú nevei vannak, akkor rövidebb nevekre szerkesztve csökkentheti a meglévő szabályok méretét.

  2. Törölje a régi szabályokat. A meglévő szabályok teljes méretének csökkentésének másik módja az, ha megszabadul azoktól, amelyekre már nincs szüksége.

  3. Törölje a csak az ügyfél vagy csak ezen a gépen jelölőnégyzetet. Lehetséges, hogy a szabály létrehozásakor ezt a beállítást választották, ami megakadályozza a szabály működését, amikor egy másik eszközön fér hozzá az Outlook-fiókjához.

  4. Kombinálja a hasonló szabályokat. Több hasonló szabály egyetlen szabálygá alakítása egy másik módszer a szabályok teljes méretének csökkentésére. Miután összekapcsolta a hasonló szabályokat, törölje a felesleges szabályokat.

  5. Nevezze át vagy állítsa vissza az SRS fájlt az Outlook programban. Az SRS fájl tartalmazza az Outlook Küldés / fogadás párbeszédpanelen keresztül megadott beállításokat.

  6. Ha POP3 vagy IMAP fiókot használ az Outlook programban, állítsa vissza a szabályokat, és tesztelje a postafiókot sérülések szempontjából. Először törölje a nem működő szabályt, majd futtassa az Inbox Repair Tool alkalmazást.

  7. Javítsa ki a korrupciót egy Exchange-fiók használatával. Az Exchange gyorsítótár mód simább élményt nyújt Önnek, amikor csatlakozik az e-mail fiókjához, mivel a postafiók egy példánya elmentődik a számítógépére. Ez a helyi másolat gyorsabb hozzáférést biztosít az e-mail üzenetekhez és egyéb elemekhez.

    Ha Exchange-fiókot használ, a szabály törlése, az Exchange gyorsítótár-mód letiltása, majd a szabály újbóli létrehozása megoldhatja a hibát. Miután kijavította, próbálja meg újra engedélyezni az Exchange gyorsítótár módot.