MP4 fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az MP4 fájl egy MPEG-4 videó fájl.
  • Játssz egyet kedvenc médialejátszóddal, vagy próbáld ki az ingyenes VLC-t.
  • Konvertáljon más videotípusokra, például MOV-ra, AVI-re stb. Egy olyan eszközzel, mint a Freemake Video Converter.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy mi az MP4 videofájl, hogyan lehet lejátszani és szerkeszteni, és hogyan lehet konvertálni más videoformátumokra, amelyek valamivel jobban működhetnek az eszközön.


Mi az MP4 fájl?

Az MP4 fájlkiterjesztésű fájl az MPEG-4 Video fájl rövidítése, amely egy tömörített fájlformátum, amely nemcsak videót, hanem hangot és feliratokat is tartalmazhat.

Az MP4 fájlok általában akkor láthatók, amikor videót tölt le az internetről, vagy DVD-másolási programmal menti a DVD-t a számítógépére.

Az ilyen fájlokat, amelyek csak hanggal rendelkeznek, néha az .M4A kiterjesztéssel menti.

Web / Tim Liedtke 


Hogyan nyitható meg egy MP4 fájl

Az MP4 fájlok lejátszásának legegyszerűbb módja, ha duplán kattint az MP4-re, és hagyja, hogy a számítógép eldöntse, melyik alapértelmezett alkalmazás nyissa meg. Mivel a legtöbb embernél már telepítve van a Windows Media Player vagy a QuickTime, az MP4-nek automatikusan meg kell nyitnia.

Ha azonban egyetlen program sem nyitja meg az MP4 fájlt, akkor valószínűleg nincs telepítve olyan program, amely képes megtekinteni és / vagy szerkeszteni az MP4 fájlokat. Javasoljuk a fent említett programok egyikének telepítését, vagy az ingyenes VLC lejátszót, amely egy fantasztikus MP4 fájllejátszó, amely nemcsak ezt a videoformátumot támogatja, hanem sok más programot is, beleértve az audio fájlokat is. Az MPlayer egy másik ingyenes MP4 lejátszó.

Ha úgy találja, hogy a kedvenc videolejátszója nem nyitja meg az MP4 fájlokat, előfordulhat, hogy telepítenie kell egy MPEG-4 kodeket. Az MPEG-4 kodek egy kis szoftver, amely lehetővé teszi a számítógép számára, hogy felismerje az MP4 fájlokat, és megfelelően lejátszhassa őket bármilyen lejátszóban.

Az X Codec Pack a népszerű kodekek teljesen ingyenes gyűjteménye, amely Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszerekben működik. A telepítés után az MP4-et, valamint szinte az összes többi népszerű videoformátumot lejátszhatja kedvenc lejátszójában. . Csak vigyázzon az X Codec Pack webhely hirdetéseire - ezek megtévesztően hasonlíthatnak a letöltési linkekre!

Az MP4 fájlokat alapértelmezés szerint sok mobil eszköz támogatja, például az Apple iPad, iPod touch és iPhone, valamint Android készülékek. Ez azt jelenti, hogy nem kell telepítenie egy alkalmazást csak szöveges vagy e-mailben kapott MP4-videók lejátszásához vagy weboldalakon történő megnyitásához.

Számos program lehetővé teszi az MP4 fájlok ingyenes szerkesztését is, például a VSDC Free Video Editor és a Lightworks. Az MP4 szerkesztők további példái: a MAGIX Movie Edit Pro, az Adobe Premiere Pro és a Pinnacle Studio.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az MP4 fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az MP4 fájlokkal, megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


MP4 fájl konvertálása

Az MP4 konverziók egyik könnyebben használható programja a Freemake Video Converter. Támogatja az MP4 fájlok mentését olyan formátumokba, mint MKV, FLV, AVI, 3GP és mások, ideértve az MP4 konvertálását közvetlenül DVD-lemezre, ISO-fájlba vagy MP3-ba (csak hanghoz).

Egy másik lehetőség az, hogy a Zamzart használja az MP4 konvertálására WEBM, MPG, AC3, OGG, FLAC, MOV és más formátumokra. Az MP4 fájlkonvertáló programmal ellentétben ezek weblapok, ami azt jelenti, hogy annak használatához nem kell semmiféle programot telepítenie, de feltöltheti az MP4 fájlt a webhelyre, majd letöltheti az átalakított fájlt. azt.

A Zamzar támogatja az MP4 - GIF konverziókat is, hogy egy videofájlt animált képpé alakítson. Ha a videó online létezik, jobb megoldás lehet egy másik konverter, például az Imgur Video to GIF vagy az ezgif.com webhely.

Így mentheti a YouTube-videókat MP4-re az ingyenes VLC program használatával

Ne feledje, hogy mivel ezek a konverterek online, a böngészőben működnek, a videó feltöltése eltarthat egy ideig, mivel a legtöbb videó meglehetősen nagy méretű. Ezenkívül a videó konvertálása után újra le kell töltenie, hogy visszakerüljön a számítógépére, ami önmagában szintén nem lehet gyors folyamat.

Ha úgy tűnik, hogy ezen opciók egyike sem működik az Ön számára, vannak más ingyenes videokonverter-programok és online szolgáltatások, amelyek jobban működhetnek, amelyek közül néhány támogatja az ingyenes MP4-szerkesztést is, például a vágást és a kivágást.