Hogyan lehet elhárítani a nem bekapcsolódó Kindle tüzet

Ha az Amazon Fire táblagépe nem kapcsol be vagy töltődik fel, akkor még ne dobja. Először próbálja ki ezeket a hibaelhárítási tippeket, hogy készülékét feltöltse és újra használatra kész legyen.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások az összes Amazon Fire táblagépre vonatkoznak, amelyet hivatalosan Kindle Fire néven ismernek.

Courtney Boyd Myers / Wikimedia Commons


A Kindle tűz bekapcsolásának vagy töltésének okai

Ha az eszköz nem kapcsol be vagy töltődik fel, akkor valószínűleg a következő problémák egyike következik:

  • Elégtelen teljesítmény.
  • Probléma a töltővel vagy az aljzattal.
  • A belső hardver károsodása.
  • Sérült vagy sérült fájlok az eszközön.

Hogyan lehet elhárítani a nem bekapcsolódó Kindle tüzet

Próbálja ki ezeket a javításokat annak érdekében, hogy bekapcsolja a Fire táblagépet:

  1. Adj egy esélyt a töltésre. Ha a Kindle Fire lassan töltődik, akkor előfordulhat, hogy a hálózati csatlakozáskor nem kapcsol be jól, ezért várjon néhány percet, és próbálkozzon újra.

  2. Ellenőrizze a töltőt. Győződjön meg arról, hogy a készülékhez kapott töltőt használja. Ha sérült, javítsa meg a megszakadt töltőt, vagy keressen egy másik kábelt és adaptert, amely kompatibilis a Fire táblagépekkel.

    A Fire tábla csatlakoztatása a számítógép USB-portjához növelheti a töltési időt, vagy megakadályozhatja a töltést.

  3. Dugja az adaptert egy másik konnektorba. Töltse a készüléket valahol máshova. Ha problémát gyanít a csatlakozóaljzattal kapcsolatban, csatlakoztasson egy másik eszközt vagy készüléket, hogy megbizonyosodjon a működéséről. Ha lehetséges, csatlakoztassa a töltőt egy másik eszközhöz, majd dugja be, hogy a kábel és az adapter megfelelően működjön.

    Az akkumulátor károsodásának elkerülése érdekében kerülje a Fire tabletta elszenesedését olyan helyeken, ahol nagyon meleg vagy nagyon hideg van.

  4. Végezzen el egy soft reset-et. A szoftveres visszaállítás számos gyakori problémát megold, anélkül, hogy a készüléken lévő adatokat érintené. Tartsa nyomva a teljesítmény gombot 40 másodpercig, majd engedje el. A töltésjelző lámpának néhány másodperc múlva fel kell gyulladnia, majd a Kindle Fire újra kell indulnia.

  5. Cserélje ki a táblagép akkumulátorát. Az Amazon nem kínál cserealkatrészeket kifejezetten az eszközeikhez, de a Fire táblagépekhez cserealkatrészeket találhat harmadik fél gyártói.

  6. Lépjen kapcsolatba az Amazon-szal. Ha a Fire táblagépére továbbra is garancia vonatkozik, előfordulhat, hogy ingyen szervizelheti vagy kicserélheti.