Az iTunes megosztás bekapcsolása

Az iTunes egy teljes funkcionalitású médialejátszó, amelynek hatékony eszközei vannak a zenei könyvtár kezeléséhez. Az egyik nagyszerű tulajdonság az a képesség, hogy megoszthatja iTunes könyvtárát másokkal a helyi hálózaton, és meghallgathatja az összes elérhető megosztott könyvtárat. Így állíthatja be az iTunes megosztását egy helyi hálózaton.

A cikk utasításai az iTunes asztali verzióira vonatkoznak Mac és Windows rendszerre. Győződjön meg róla, hogy frissítette az iTunes-ot a legújabb verzióra.


Az iTunes megosztásáról

Az iTunes megosztás nagyszerű irodákban, kollégiumokban vagy több számítógéppel rendelkező otthonokban. Legfeljebb öt számítógépet jelölhet ki egy helyi hálózaton (például otthoni Wi-Fi-hálózaton), hogy megosszák az iTunes-könyvtárakat ezeken az eszközökön.

Ha egy megosztott számítógép be van kapcsolva, és az iTunes nyitva van, akkor a számítógép más elemeit a hálózat többi számítógépén is lejátszhatja. A megosztott elemeket azonban nem importálhatja más számítógépek könyvtáraiba. Ha elemeket szeretne importálni az iTunes könyvtárakból az otthoni hálózat más számítógépein, kapcsolja be az Otthoni megosztás funkciót.

Nem oszthatja meg az Audible.com webhelyről vásárolt QuickTime hangfájlokat vagy programokat.


Az iTunes megosztás bekapcsolása

Az iTunes megosztási funkció engedélyezése:

  1. A kiválasztással nyissa meg az iTunes beállításait iTunes > preferenciák a menüsorból Mac vagy szerkesztése > preferenciák számítógépen.

  2. Ban,-ben preferenciák ablakban válassza ki a megosztása Tab.

  3. Válassza ki a Oszd meg könyvtáramat a helyi hálózaton jelölőnégyzetet.

  4. választ Az egész könyvtár megosztása vagy válassza a lehetőséget A kijelölt lejátszási listák megosztása.

    Ha korlátozni szeretné, hogy kik hallgathatják az iTunes alkalmazását, válassza a Jelszó szükséges jelölőnégyzetet, és írja be a jelszót.

  5. Ha csak a könyvtár egy részét szeretné megosztani, jelölje be a megosztani kívánt tartalomtípusok jelölőnégyzetét.

  6. választ OK amikor kész.

  7. Most megosztotta iTunes könyvtárát.


Megosztott iTunes könyvtárak keresése és használata

Bármely megosztott iTunes könyvtár, amelyhez hozzáférhet, megjelenik az iTunes könyvtár bal oldalsávján, a zenével és a lejátszási listákkal együtt. Válasszon egy megosztott könyvtárat a böngészéshez, mintha a számítógépén lenne.

Ha az iTunes könyvtár oldalsávja nem látható, válassza a lehetőséget MegnézemOldalsáv megjelenítése.

Változtassa meg a tűzfal beállításait az iTunes megosztás engedélyezéséhez

Egy aktív tűzfal megakadályozhatja az iTunes megosztását a hálózaton. Így lehet ezt megkerülni.

Mac tűzfal

Ha az alapértelmezett Mac tűzfalat használja, módosítson egy beállítást az iTunes megosztás engedélyezéséhez:

  1. Menj a alma menüt a képernyő bal felső sarkában, és válassza a lehetőséget System Preferences.

  2. választ Biztonság és adatvédelem.

  3. Válassza ki a tűzfal Tab.

  4. Ha a tűzfal ki van kapcsolva, akkor nem kell semmit tennie. Ha a tűzfal be van kapcsolva, válassza a ikont lock az ablak alján, majd adja meg az admin jelszavát.

  5. választ tűzfal beállításai.

  6. választ iTunes a listában, és váltson rá Bejövő kapcsolatok engedélyezése a vonal jobb oldalán található nyilak segítségével.

  7. választ OK hogy mentse a változást.

  8. Az iTunes megosztása engedélyezett.

Windows tűzfal

Tucatnyi tűzfal áll rendelkezésre a Windows számára. Az iTunes létrehozása érdekében olvassa el a tűzfalszoftver utasításait. Ha a Windows 10 alapértelmezett Windows Defender tűzfalát használja:

  1. belép tűzfal a Windows keresősávon, és válassza a lehetőséget Windows Defender tűzfal.

  2. választ Engedélyezze egy alkalmazás vagy szolgáltatás használatát a Windows Defender tűzfalon keresztül a bal oldali menüben.

  3. választ Beállítások megváltoztatása.

  4. Görgessen lefelé az alkalmazások listáján, és válassza a lehetőséget iTunes jelölőnégyzetet, majd jelölje be a Magán és nyilvános jelölje be a jobb oldali jelölőnégyzeteket. Válassza a lehetőséget OK hogy mentse a változást.

    Ha az iTunes nem szerepel a listán, válassza a lehetőséget Engedélyezzen egy másik alkalmazást és válassza ki a iTunes a Windows Fájlkezelőben.

  5. Az iTunes megosztása engedélyezett.