Képek megnyitása – Képek megtekintése a számítógépen

Az interneten található képek megtekintésére az asztali számítógépen vagy a böngészőben többféle lehetőség van. Minden Windows és Mac számítógép beépített képmegjelenítővel rendelkezik, de a képfájlok az alapértelmezettől eltérő programban is megnyithatók.

A cikkben található utasítások széles körben vonatkoznak minden számítógépre és webböngészőre.


Az internetről letöltött képek megtekintése

Minden fájltípus egy adott programhoz van társítva a számítógépén, ezért duplán kattintva egy képfájlra megnyílik a számítógép alapértelmezett képnézegetőjében.

Ha egy fájltípust nem támogat, akkor a rendszer megkéri, hogy válasszon egy programot, amellyel megnyithatja. A Microsoft Photos és a Mac előnézete minden képformátumot támogat, beleértve a GIF és JPEG képeket is, ezért ha nem tudják megnyitni a fájlt, akkor egy másik típusú programra van szükség. Például .PSD fájlokat csak olyan fotószerkesztő szoftverekben nyithat meg, mint a Photoshop.

Számos alternatív freeware és shareware képmegtekintő létezik, amelyeket letölthet az internetről. Néhány további funkciót kínál az alapvető képszerkesztéshez és a fájlformátumok konvertálásához. A képnézegető telepítésekor automatikusan be kell állítania a fájl társításokat a leggyakoribb képfájlok megnyitására.

Lehetőség van fájl társítások megváltoztatására, ha azt szeretné, hogy egy adott típusú képfájl egy másik programban nyíljon meg.


Képek megnyitása a webböngészőben

Ha közelebbről szeretne megnézni egy webhelyen található képet, kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a lehetőséget Megnyitás új lapon.

A számítógépen lévő képfájlt a böngésző ablakába is meghúzhatja.

Előfordulhat, hogy az interneten található képekhez szerzői jogok fűződnek. Mindig kérdezze meg egy webhely tulajdonosát, mielőtt olyan képeket használna, amelyek nem Önnek tartoznak.

Kép megnyitása más programmal

Ha nem szeretné az alapértelmezett képmegjelenítőt használni Windows vagy Mac számára, jobb klikk a képfájlt, és válassza ki Megnyitás ezzel. Válasszon egyet a felsorolt ​​alternatív programok közül, vagy válassza a lehetőséget Válasszon másik alkalmazást.

Ha másik programot választ a kép megnyitásához, jelölje be a mellette lévő négyzetet Mindig használja ezt az alkalmazást hogy a jövőben ugyanolyan típusú fájlokat nyithasson meg a kiválasztott programmal.


Nyissa meg a képeket a képszerkesztő szoftverrel

A képnézegető használata általában gyorsabb, ha csak egy képet akar megnézni, de ha módosítani kívánja a képeket, akkor szükség lesz egy képszerkesztőre. Vannak olyan ingyenes képszerkesztők, mint a Gimp és a Paint.NET, amelyek támogatják a színkorrekciót, a kivágást és a szöveg hozzáadását.