Képek vagy szöveg másolása PDF-fájlból

A hordozható dokumentumformátumú dokumentumok a platformok közötti kompatibilitás szabványai. Az Adobe ingyenes online letöltésként biztosítja az Acrobat Reader DC-t a PDF-ek megnyitásához, megtekintéséhez és kommentálásához.

Képek vagy szerkeszthető szöveg másolása PDF-fájlból a számítógépen található Acrobat Reader DC segítségével. a másolt képet beillesztheti egy másik dokumentumba vagy képszerkesztő programba, majd elmentheti. Másolja a szöveget sima szövegű szerkesztőbe vagy Microsoft Word dokumentumba, ahol teljesen szerkeszthető.

Web / Sue Chastain


PDF-fájl másolása a Reader DC használatával

Telepítse az Adobe Reader DC-t, ha még nem tette meg. Akkor:

  1. Használja a választ eszközt a menüsoron egy kép kiválasztásához az Adobe Reader DC-n belül.

  2. választ szerkesztése és válassza ki a másolat vagy írja be a Ctrl + C billentyűparancs (vagy parancs + C Mac-en) a kép másolásához.

  3. Illessze be a képet egy dokumentumba vagy képszerkesztő szoftverbe a számítógépén.

  4. Mentse a fájlt a másolt képpel.

    A képet képernyőfelbontással másolják, amely 72–96 pixel / hüvelyk.


    Hogyan lehet másolni a PDF szöveget a Reader DC használatával

    A szöveg PDF fájlból történő másolásának lépései a Reader DC segítségével hasonlóak. Kövesse ezeket a lépéseket.

  5. Válassza ki a választ eszközt a menüsoron, és jelölje ki a másolni kívánt szöveget.

  6. választ szerkesztése és válassza ki a másolat vagy írja be a Ctrl + C billentyűparancs (vagy parancs + C Mac-en) a szöveg másolásához.

  7. Illessze be a szöveget egy szövegszerkesztőbe vagy szövegszerkesztő programba. A szöveg maradéktalanul szerkeszthető marad.

  8. Mentse a fájlt a másolt szöveggel.


Másolás az Reader régebbi verzióiban

Az Acrobat Reader DC kompatibilis a Windows 7 és újabb, valamint az OS X 10.9 vagy újabb verzióval. Ha ezeknek az operációs rendszereknek régebbi verziói vannak, töltse le a Reader előző verzióját. Másolhat és beilleszthet képeket és szöveget ezekből a verziókból is, bár a pontos módszer verziónként eltérő. Próbálja ki az alábbi megközelítések egyikét:

  1. Válasszon szerkesztése > Készítsen egy pillanatfelvételt. A Háló ikon, amely a Pillanatkép eszköz jelenik meg az eszköztáron. Használhatja pillanatkép készítésére egy képről vagy szövegről, bár a szöveg nem szerkeszthető ezzel a módszerrel.

  2. Válassza ki a Grafikaválasztó eszköz vagy használja a billentyűparancsot G. (Acrobat Reader 5) kép másolásához.

  3. Kattintson és tartsa lenyomva a gombot Szövegválasztó eszköz kirepülési menü megnyitásához. Amikor használja a Szövegválasztó eszköz, a másolt szöveg szerkeszthető marad. Válaszd ki a Grafikus választó eszköz a flyout menüből egy kép másolásához. (Acrobat Reader 4).

  4. Kattintson a jobb gombbal egy képre, és válassza a lehetőséget Másolat.