Szöveg vagy képek kivonása PDF fájlból

A PDF fájlok kiválóan alkalmasak formázott fájlok cseréjére platformokon és olyan emberek között, akik nem ugyanazt a szoftvert használják, de néha szöveget vagy képeket kell kivennünk egy PDF fájlból, és weboldalakon, szövegszerkesztő dokumentumokban, PowerPoint prezentációkban, vagy asztali kiadói szoftverben. 

Az Ön igényeitől és az egyes PDF fájlokban beállított biztonsági beállításoktól függően több lehetősége van a szöveg, képek vagy mindkettő PDF fájlból történő kinyerésére. Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb lehetőséget.

  • Használja az Adobe Acrobat Professional alkalmazást. Ha az Adobe Acrobat teljes verziója van, nem csak az ingyenes Acrobat Reader, akkor kivonhat egyes képeket vagy összes képet, valamint szöveget egy PDF-ből, és különféle formátumban exportálhatja, például EPS, JPG és TIFF. Ha információt szeretne kinyerni egy PDF-ből az Acrobat DC programban, válassza a Eszközök > PDF exportálása és válasszon egy lehetőséget. A szöveg kibontásához exportálja a PDF fájlt Word vagy rich text formátumba, és válasszon a több speciális lehetőség közül, amelyek a következők:

    • Az áramló szöveg megtartása
    • Oldal elrendezés megőrzése
    • Tartalmazza a megjegyzéseket
    • Képek beillesztése

  • Másolás és beillesztés PDF-ből az Acrobat Reader segítségével. Ha rendelkezik Acrobat Reader programmal, átmásolhatja a PDF fájl egy részét a vágólapra, és beillesztheti egy másik programba. Szöveg esetén csak jelölje ki a szöveg egy részét a PDF-ben, és nyomja meg az gombot Ctrl + C másolni.

    Ezután nyisson meg egy szövegszerkesztő programot, például a Microsoft Word programot, és nyomja meg az gombot Ctrl + V hogy beillessze a szöveget. Kép esetén kattintson a képre a kiválasztásához, majd másolja és illessze be a képeket támogató programba ugyanazokkal a billentyűparancsokkal.

  • Nyisson meg egy PDF fájlt egy grafikus programban. Ha a képkivonás a cél, megnyithat egy PDF-t néhány illusztrációs programban, például a Photoshop, a CorelDRAW vagy az Adobe Illustrator újabb verzióiban, és elmentheti a képeket szerkesztésre és asztali kiadói alkalmazásokban történő felhasználásra.

  • Használjon harmadik féltől származó PDF-kibontó szoftvereszközöket. Számos különálló segédprogram és plug-in áll rendelkezésre, amelyek a PDF fájlokat HTML formátumba konvertálják, miközben megőrzik az oldal elrendezését, kibontják és konvertálják a PDF tartalmakat vektorgrafikus formátumokká, valamint kivonják a PDF tartalmakat szövegszerkesztési, prezentációs és asztali kiadói szoftverek számára. Ezek az eszközök különféle lehetőségeket kínálnak, beleértve a kötegelt kibontást / konvertálást, a teljes fájl vagy a részleges tartalom kibontását és a több fájlformátum támogatását. Ezek elsősorban kereskedelmi és shareware Windows alapú segédprogramok.

  • Használjon online PDF-kibontó eszközöket. Online kibontó eszközökkel nem kell letölteni vagy telepíteni a szoftvert. Mindegyik mennyit tud kinyerni, változó. Például az ExtractPDF.com webhelyen legfeljebb 14 MB méretű fájlt tölthet fel, vagy URL-t adhat a PDF-be képek, szövegek vagy betűtípusok kinyerésére. 

  • Végy egy screenshotot. Mielőtt képernyőképet készítene egy képről egy PDF-fájlban, nagyítsa ki azt az ablakban, amennyire csak lehetséges a képernyőn. Számítógépen válassza ki a PDF ablak címsorát, majd nyomja meg az gombot más + PrtScn. Mac gépen nyomja meg a gombot parancs + műszak + 4 és a megjelenő kurzor segítségével húzza és válassza ki a rögzíteni kívánt területet.