Rejtett fájlok megtekintése a Mac megnyitása és mentése párbeszédpanelekben

Az Apple elrejti a Mac egyes fájljait és mappáit, hogy megakadályozza a fontos adatok véletlen megváltoztatását vagy törlését. Ha módosítania kell valamelyik rejtett fájlt, akkor azt a Megnyitás vagy Mentés párbeszédpanelen kell felfednie parancs+műszak+. ( időszak ) kombináció, amíg a párbeszédablak nyitva van.


Yosemite (10.10) és korábban

A Megjelenítés vagy Mentés párbeszédpanelen fájlokat megjelenítő és elrejtő megjelenítési hiba azt jelenti, hogy a billentyűparancs nem fog működni a Finder oszlop nézet módjában a macOS Yosemite és korábbi verzióiban. A többi Finder nézet (ikon, lista, borítófolyamat) jól működik a rejtett fájlok megjelenítéséhez.

El Capitan (10.11) és később

A rejtett fájlok Megnyitás és Mentés párbeszédpanelen történő megjelenítéséhez használt billentyűparancs jól működik az El Capitan és a macOS újabb verzióiban. Van azonban még egy részlet. Egyes Megnyitás és mentés párbeszédpanelek nem jelenítik meg az összes ikont a Finder nézetekhez a párbeszédpanel eszköztárán.

Ha másik Finder nézetre kell váltania, akkor válassza az eszköztár Oldalsáv ikonját (az első a bal oldalon). Ennek a váltásnak elérhetővé kell tennie az összes Finder nézet ikont.


A láthatatlan fájlattribútum

A Megnyitás vagy a Mentés párbeszédpanel használata a rejtett fájlok megtekintéséhez nem változtatja meg a fájlok láthatatlan attribútumát. Nem használhatja ezt a billentyűparancsot egy látható fájl láthatatlan fájlként történő mentésére, és nem nyithat meg egy láthatatlan fájlt, majd mentheti azt láthatóként. Bármelyikre is állította a fájlok láthatósági attribútumát, amikor elkezdte dolgozni a fájllal, a fájl így marad.