A Windows Update 0x80073712 hibakód javítása

A Windows Update 0x80073712 hibakódja a Windows 10 többféleképpen jelenhet meg:

  • Egyes frissítési fájlok hiányoznak vagy problémák vannak. Később megpróbáljuk újra letölteni a frissítést. Hibakód: (0x80073712)
  • Néhány frissítést nem telepítettek; Talált hibák: Kód 80073712 A Windows Update ismeretlen hibát észlelt. 
  • 80073712 kód: A Windows Update problémába ütközött.

Ez a Windows frissítési hiba egy Windows 10 frissítés vagy a Windows 10 operációs rendszer telepítésének kísérlete után jelenik meg.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.

pxhere / Raw Pixel


A 0x80073712 számú Windows Update hibakód oka 

A 0x80073712 vagy a 80073712 számú Windows Update hiba azt jelenti, hogy a Windows Update vagy a Windows telepítő számára szükséges fájl sérült vagy hiányzik, ami a frissítés vagy a telepítés meghiúsulását okozza.

A Windows Update 0x80073712 hibakód javítása

A Windows beépített eszközei és szolgáltatásai a leghatékonyabb források a probléma elhárításához és megoldásához.

  1. Vizsgálja át a számítógépet rosszindulatú programok ellen. A vírusok vagy más rosszindulatú programok gyakran okozzák a folyamatos Windows Update hibákat. Vizsgálja meg számítógépét vírusok és más rosszindulatú programok ellen, majd próbálja meg újra a frissítést vagy a telepítést.

  2. Futtassa a Windows Update hibaelhárítót. A Microsoft biztosítja ezt az ingyenes eszközt, amely megoldhatja a 0x80073712 hibakódot okozó problémát a Windows frissítések letöltése és telepítése közben. Amikor a hibaelhárító befejeződik, indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze a frissítéseket. Indításához válassza a lehetőséget Rajt > beállítások Frissítés és biztonság > Elhárításaválassza windows Update alatt Kelj fel és fut, Majd válassza ki Futtassa a hibaelhárítót.

  3. Futtassa a beépített Windows hibaelhárítót. A Windows 10 számos automatikus hibaelhárítót tartalmaz, amelyek a Frissítés és biztonság szakasz a Windows beállításai között. E lehetőségek egyike kifejezetten a Windows Updates hibáival foglalkozik.

  4. Futtassa a Rendszerfájl-ellenőrző vizsgálatot. Ez a Windows eszköz ellenőrzi az összes védett rendszerfájlt. Ha hibás vagy hibás verziókat talál, a fájlokat a megfelelő Microsoft verziókra cseréli. Amikor a vizsgálat befejeződött, vegye figyelembe, hogy talált-e és javított-e valamilyen problémát. Ha mégis megtörtént, indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze újra a frissítéseket.

  5. Hajtson végre egy DISM-vizsgálatot. A Deployment Image Servicing and Management egy parancssori eszköz, amely fájlokat vagy rendszerkép-sérüléseket talál és javít. Az eszköz futtatása után indítsa újra a számítógépet, és próbálja meg még egyszer frissíteni.

  6. Távolítsa el a pending.xml fájlt. A beragadt pending.xml fájl lehet a hibás a Windows Update 0x80073712 hibakódjáért. Indítsa el a számítógépet csökkentett módba, távolítsa el a pending.xml fájlt, majd indítsa újra normál módba, mielőtt újra megpróbálja frissíteni a rendszert.

  7. Indítsa újra a Windows Update szolgáltatásokat. Keresse meg a Windows Update szolgáltatást a számítógépén futó szolgáltatásokban, és állítsa az indítási típust Automatikus. Indítsa újra a számítógépet, majd ellenőrizze és telepítse az elérhető Windows-frissítéseket.

  8. Helyezze vissza, frissítse vagy állítsa alaphelyzetbe a számítógépet. Ezt a műveletet csak végső esetben szabad végrehajtani, ha a többi hibaelhárítási módszer nem javítja a 0x80073712 hibakódot. Az eszköz megőrzi a személyes fájlokat, de eltávolítja a telepített szoftvert, majd újratelepíti a Windows rendszert.