Tekintse meg egy weblap forráskódját minden böngészőben

Bár a webböngészők értelmezik a Hypertext Markup Language fájlokat és a lépcsőzetes stíluslapokat, amelyek a webet úgy jelenítik meg, egy gyorsbillentyű vagy URL csípés arra kényszeríti a böngészőket, hogy ne a renderelt weboldalt, hanem az adott oldal forráskódját jelenítsék meg új lapon vagy ablakban . Bár a legtöbb embernek ritkán kell megvizsgálnia a forráskódot, a fejlesztők ezt a perspektívát használják az elrendezés ellentmondásainak elhárításához vagy a hibák kijavításához egy webhelyen.

Getty Images (Logovski # 465458409)


A forrás megtekintése asztali böngészőben

Az összes nagyobb asztali böngészőnél - a Google Chrome, a Microsoft Edge, a Mozilla Firefox, az Opera, a Vivaldi - nyomja meg a gombot Ctrl + U új lap megnyitásához, amely megjeleníti az éppen használt oldal nyers HTML-jét. Mac gépen nyomja meg a gombot Cmd + Opció + U or Cmd + U Firefoxban.

A webhely forráskódjának megtekintésének lépései a Google Chrome-ban

Alternatív megoldásként az összes asztali böngésző támogatja az URL-specifikus módosítást. Előírja a szöveget Forrás megtekintése: az URL-re az oldal forrás módban történő megnyitásához. Például írja be view-source: https: //www.lifewire.com hogy megtekintse a Web fő céloldala mögötti forráskódot.

Inkább egeret szeretne, vagy menet közben kell módosítania a HTML-t? Az összes fő böngésző támogatja a View Source parancsot valahol a menürendszerén belül, és támogatnak egy fejlesztői módot (különféle dolgokat neveztek meg és különféle módokon indítottak el), amelyek lehetővé teszik, hogy valós időben módosítsák az oldal végrehajtásának módját a fejlesztői felületen végrehajtott változtatások alapján.


A forrás megtekintése alapértelmezett mobil böngészőben

A részvény Android böngésző lehetővé teszi a Forrás megtekintése: URL csípés. IOS rendszeren azonban a készlet Safari alkalmazás nem támogatja ezt a funkciót. Az Apple platformján egy másik böngészőt vagy egy forráskód-megtekintő alkalmazást kell indítania az App Store-ból.

Az egyes mobil böngészők, amelyeket a platformod alkalmazásboltjából telepített, másként viselkednek. Konkrét eljárásokat a böngésző dokumentációjában talál.