Mi az a dokumentum nyitott jelszó? (PDF felhasználói jelszó)

A dokumentumnyitási jelszó egy olyan jelszó, amelyet a PDF fájl megnyitásának korlátozására használnak. Ezzel szemben a PDF-tulajdonos jelszavakat használják a dokumentumok korlátozásának biztosítására a PDF-fájlokban.

Míg ezt a jelszót az Adobe Acrobat programban dokumentumnyitási jelszónak hívják, más PDF programok hivatkozhatnak erre a jelszóra PDF felhasználói jelszóként vagy a PDF dokumentum nyitási jelszavaként.


Hogyan állítsuk be a dokumentum megnyitási jelszavát egy PDF-fájlon

Néhány PDF-olvasó lehetővé teheti a PDF megnyitásának jelszóval történő megvédését, de általában speciális eszközök tartalmazzák ezt a lehetőséget. Vannak olyan PDF-készítők is, akiknek lehetőségük van PDF felhasználói jelszó létrehozására.

A PDF-fájlokat létrehozó eszközökkel általában egy nem PDF-fájllal kell kezdenie (mivel az az ötlet, hogy PDF-t készítsen), és ezért nem annyira hasznosak, ha egy dokumentumot nyitottá akar tenni jelszó egy meglévő .PDF fájlhoz.

Telepítheti az Adobe Acrobat ingyenes próbaverzióját a PDF jelszóval történő védelme érdekében, vagy természetesen a teljes verziót is használhatja, ha van ilyen. Használja a filé > ingatlanok menü, majd a Biztonság fülre a Biztonsági módszer választási lehetőség. Választ Jelszó Biztonsági majd válassza az opciót az új nevű ablakban Jelszó megadása a dokumentum megnyitásához. Írjon be egy jelszót a szövegmezőbe a dokumentum megnyitási jelszavának létrehozásához a PDF fájl számára.

Két további lehetőség a jelszó hozzáadásához a PDF-be: a Soda PDF vagy a Sejda webhely használata. Nagyon egyszerűen használhatók: töltse fel a PDF fájlt a webhelyre, majd írja be a használni kívánt jelszót.

A Jelszóvédelem PDF oldal a Smallpdf.com webhelyen egy hasonló webhely, ahol megakadályozhatja a PDF megnyitását, hacsak nem adja meg az Ön által választott jelszót. Naponta két PDF-fájlt használhat a webhelyén fizetés nélkül.


Hogyan lehet feltörni vagy eltávolítani a PDF-dokumentum megnyitási jelszavát

A dokumentumok nyitott jelszavait nem lehet feltörni, de van néhány PDF jelszó-helyreállító eszköz, amely elegendő időn belül képes arra, hogy durva támadással megtegye.

A Smallpdf.com webhely erre példa. Miután megpróbálta eltávolítani a jelszót az Ön számára, megkéri Önt, hogy adja meg a jelszót, ha nem sikerül. Bármelyik módon is, eltávolítja a jelszót az Ön számára, hogy aztán letölthesse azt a számítógépére, és rendes PDF fájlként használhassa.

Mint a fentiekben olvasta, a Smallpdf.com naponta csak két PDF-fájlt képes kezelni, ingyenes felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy beállíthat jelszót két PDF-fájlra, eltávolíthatja a felhasználói jelszót két PDF-fájlról, vagy elvégezheti mindkettő kombinációját, de csak két fájlt érinthet minden nap.

A jelszó egyszerű eltávolításához nyissa meg a dokumentumot az Adobe Acrobat alkalmazásban. Természetesen a továbblépés előtt meg kell adnia a jelszót, amely után ugyanazokat a lépéseket hajthatja végre, mint amelyeket a fentiekben leírtunk a felhasználói jelszó beállításához, de a Nincs biztonság helyett Jelszó Biztonsági.

Míg a fent említett Soda PDF webhelyet használják a PDF biztonságára, a Soda PDF feloldása PDF oldallal eltávolíthatja a jelszót. A PDF jelszavakkal ellentétben ismernie kell a jelszót. Ez a webhely akkor hasznos, ha csak a jelszóvédelmet akarja eltávolítani.