Hat Easy Power felhasználói tipp Windows 7, 8.1 és 10 rendszerekhez

A Windows végtelen számú tippet és trükköt kínál, amelyek elősegítik a rendszer hatékonyabb használatát. Minél többet tanul, annál közelebb állítja magát az energiafelhasználóvá válás útjához.

Az energiafelhasználó csak valaki, aki elég régóta és elég érdeklődéssel használja a Windows rendszert, hogy összegyűjtse a tippeket, trükköket és problémamegoldó lépéseket tartalmazó mentális könyvtárat (például az oldalsó képernyő javításának ismerete).

Ha mindig is energiafelhasználó szeretett volna lenni, de nem volt biztos benne, hogy hol kezdjen, íme hat tipp a kezdéshez.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Start-x

A Windows összes verziójával (a Windows 8 kivételével) a Start menü az alkalmazás megnyitásának és a rendszer segédprogramjainak elérési helye. Tudta, hogy számos fontos rendszer segédprogramhoz hozzáférhet a Start menü megnyitása nélkül?

Kattintson a jobb gombbal a Rajt gombra kattintva a jobb egérgombbal kattintson a helyi menüre. Innen gyorsan megnyithatja a feladatkezelőt, a kezelőpanelt, a futtatási párbeszédpanelt, az eszközkezelőt, a parancssort és más fontos funkciókat. Még egy gyors lehetőség is van a számítógép leállítására vagy újraindítására.

Ha inkább egy billentyűparancsot szeretne használni a rejtett menü megnyitásához, nyomja meg a gombot Windows logó kulcs+x, innen származik a „Start-x” név.


Masszív "Küldés" menü

Használja-e valaha a küldés kattintson jobb gombbal a fájlok és mappák menüpontjára? Ahogy a neve is mutatja, ez egy gyors és egyszerű módszer a fájlok áthelyezésére a rendszerben meghatározott mappákba vagy alkalmazásokba.

Az opciók kiválasztása a küldés A menü korlátozott - hacsak nem tudja, hogyan lehet elérni, hogy a Windows további opciókat jelenítsen meg. Mielőtt jobb egérgombbal kattintana egy fájlra vagy mappára, tartsa lenyomva a műszak gombot a billentyűzeten.

Most kattintson a jobb gombbal, és vigye az egérmutatót a küldés opciót a helyi menüben. Hatalmas lista jelenik meg, nagyjából minden nagyobb mappával a számítógépén. Nem talál almappákat, mint pl dokumentumok > Nagy mappám, de ha gyorsan el kell küldened egy filmet a videók mappájába vagy a OneDrive-ba, akkor a küldés plusz opció műszak meg tudja csinálni.


További órák hozzáadása

Alapértelmezés szerint a Windows megmutatja az aktuális időt a tálca jobb szélén. Ez nagyszerű a helyi idő nyomon követéséhez, de néha egyszerre több időzónát kell nyomon követnie üzleti vagy családi kapcsolattartás céljából.

Több óra hozzáadása a tálcához egyszerű. Az itt található utasítások a Windows 10-re vonatkoznak, de a folyamat hasonló a többi Windows-verzióhoz is.

  1. Típus "Control Panel"a Windows keresőmezőjében vagy a Start menü keresésében válassza a lehetőséget Control Panel az eredményekben.

  2. Miután megnyílt a Vezérlőpult, ellenőrizze a Részletek az a jobb felső sarokban található opció a Kategória opciót.

  3. Most válassza ki Óra, nyelv és terület > Adjon hozzá órákat a különböző időzónákhoz.

  4. A megnyíló új ablakban válassza a ikont További Órák Tab.

  5. Most kattintson a jelölőnégyzetet az egyik mellett Mutasd meg ezt az órát lehetőségeket.

  6. Ezután válassza ki az időzónát a legördülő menüből, és adjon nevet az órának a szövegbeviteli mezőben Írja be a megjelenítendő nevet.

  7. Miután ez megtörtént, válassza ki Alkalmaz, akkor OK.

Ha meg szeretné tudni, hogy megjelenik-e az új óra, vagy vigye az egérmutatót a tálcán az idő fölé, hogy több órával rendelkező előugró ablakot kapjon, vagy kattintson az időre a teljes verzió megtekintéséhez.


A Volume Mixer (Windows 7 és újabb)

Legtöbbször, amikor csökkenteni szeretné a hangerőt, egyszerűen kattintson a hangerő ikonra a tálcán (a tálca jobb szélén), vagy nyomja meg a billentyűzet speciális gombját. De ha megnyitja a Volume Mixert, akkor sokkal jobban szabályozhatja a rendszer hangerejét, beleértve a rendszer figyelmeztetéseinek speciális beállítását is.

Ha eleged van abból, hogy dingelsz és pingelsz a dobhártyádba, a következőképpen javíthatod meg.

  1. Windows 8.1 és 10 esetén kattintson a jobb gombbal a gombra kötet ikont és válassza ki Nyitott hangerőszabályzó. Windows 7 rendszeren kattintson a gombra kötet ikon majd kattintson rá Keverő közvetlenül az általános hangerőszabályzó alatt.

  2. Windows 8.1 és 10 rendszeren engedje le az úgynevezett beállítást A rendszer hangjai kényelmesebb szintre - Windows 7 rendszeren a beállítás is meghívható Windows hangok.


Rögzítse kedvenc mappáit a Fájlkezelőbe (Windows 7 és újabb)

A Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerek mindegyike lehetővé teszi, hogy a leggyakrabban használt mappákat a Fájlkezelő egy speciális helyére helyezze (Windows Intéző a Windows 7 rendszerben). A Windows 8.1 és 10 rendszerben ezt a helyet hívják Gyors hozzáférés, míg a Windows 7 hívja kedvencek. Ettől függetlenül mindkét szakasz ugyanabban a helyen található a navigációs panel legtetején a File Explorer/A windows Explorer ablak.

Ha hozzá szeretne adni egy mappát ehhez a helyhez, húzza azt közvetlenül a szakaszba, vagy kattintson a jobb gombbal a hozzáadni kívánt mappára, és válassza ki Gyors hozzáféréshez/Add jelenlegi helyéről a Kedvencek.

A képernyőzár képének módosítása (Windows 10)

A Windows 10 lehetővé teszi a zárolási képernyő személyre szabását a PC-n, ahelyett, hogy a Microsoft által alapértelmezés szerint szállított általános képeket használná.

  1. Kezdje azzal, hogy megy Rajt > beállítások > Testreszabás > Lock képernyőn.

  2. Most kattintson a legördülő menüre Háttér és válassza ki a Kép.

  3. Következő, lent Válassza ki a képétKattintson az Tallózás gombra, hogy megtalálja a rendszeren a használni kívánt képet.

  4. A kép kiválasztása után néhány másodpercbe telhet, amíg megjelenik a kép tetején beállítások ablak alatt Preview. Miután ott van, bezárhatja a Beállítások alkalmazást.

Koppintson a ikonra annak teszteléséhez, hogy megfelelő kép van-e Windows logó kulcs+L a zárolási képernyő megtekintéséhez.